Ako často ste mali antibiotiká do roka?
Ahojte, viete mi len tak informatívne povedať ako často mali Vaše bábätká antibiotiká do roka? (teda ak nejaké mali). Dcérka má len 7 mesiacov a už má druhé. staršia dcérka vždy niečo prinesie zo škôlky a ona chúďa sa tomu nevyhne. Jednoducho ich nedokážem izolovať, keď ich mám obidve doma. Dosť ma to trápi, tak preto sa pýtam. ☹
Vopred Vám ďakujem za odpovede.
verím ti, môj starší má 3 roky a tento rok má už šieste ☹ ☹ ☹ 3x sme mali angínu (aj práve dnes dostal) a to nechodí ešte ani do škôlky. mladší má 2 mesiace tak sa bojím že to bude vždy chytať od neho a tiež netuším čo s tým 😒
Saska ma 4,5 roka, od 2,5 roka stale v kolektive, ale antibiotika sme este nemali. Ma uzasnu imunitu, maximalne par dni sople ci pokasliavanie, ale vsetko do tyzdna prec a bez teplot.... maly tiez zatial nebol chory...
ahoj, moj ma dva mesiace a tri tyzdne, teraz dobral prve antibiotika, mal zapal priedusiek...niekedy ta postretnu choroby kde nemas velmi na vyber, jasne keby to nebolo vazne, nesuhlasila by som s antibiotikami, ale musela som, maly ju uz nastastie fit a drzim palceky aby ste boli zdravi aj vy 🙂
Syn 4.5r a drobci 21mes -zatial sme ATB nebrali.Syn je stale v kolektive a tiez prinasa kadejake pliagy -ale zvycajne to su len sopliky ,kasle- ja niesom zasadne proti ATB -ak je to potrebne a opodstatnene tak som za.
no nasa mala 4 antibiotika v priebehu pol roka... furt anginy.. ja som ich osobne vybrala asi 5 druhov a aj to tak dopadlo 😢
vacsia dcerka chodi do skolky a a vzdy prinesie nieco ale ja som proti ATB -radsej nieco prirodne im dam alebo homeopatika-radsej par dni soplikujem ci kasleme ale nebeham hned k lekarke ,aspon nie pre lieky len aby si ich vysetrila,nasa pediatricka hned tam v ordinacii spravi odber krvi z prsta CRP vysetrenie sa to vola ak ma zvysene hodnoty tak dostanem ATB ak nie tak je to viroza takze ATB su aj tak neucinne ! nasa lea do 1 roku mala 1 krat ATB a vacsia dcerka noemi do 1 roku ani raz!ale teraz odkedy chodi do skolky asi 3krat do roka
ahoj, môj malý mal dva a pol mesiaca ked mu lekárka predpísala antibiotiká. Odmietla som mu ich dávat, pretože bol "len" veľmi zahlienený. Kúpila som si odsávačku ktorá sa napája na vysávač a vkuse som ho odhlienovala. K tomu som kúpila také kvapky, ktoré su na prirodnej baze a o 4 dni bolo po chorobe. Viem, že lekári vedia čo robia, ale toto mi prislo také nerozumné hned tlaciť antibiotiká. Neviem aké choroby nosí tvoja starsia zo skolky, ale pokial su to len nejaké hlieny, tak skús odsávať. Aj keď ... takáto odsávačka sa vraj do roka nedoporučuje, ale podľa je lepšia odsávačka ako antibiotiká. Skús sa poradiť aj s pediatričkou, či sa to nedá inak riešiť ako antibiotikami. Predsa imunita sa musi nejako pestovať a nie stále fičať na liekoch. Malá je ešte maličká aby sa takto liečila.
syn má oddnes 3., prvé dostal už v porodke... dcéra mala do roka asi 3-4x, ale v sept.mi teraz nastúpila do škôlky a doma bola len 1x s atb. - jasné, sopľov sa našlo hockoľko, ale momentálne berie odo dnes atb. kvôli zápalu uší... našťastie, nie je to také silné... a čo píše bambi2, no nemám slov, ale blahoželám jej k zdravým detičkám s perfektnou imunitou...
moja dr. nepredpisuje atb. len tak pre nič za nič... určite nie kvôli hlienom... ale sú to horúčky, kašeľ, zelené sople a bolesť uší.. (a pod.)
kazde 3mesiace ☹
vobec... vlastne v porodnici, po narodeni tri dni v infuzke, inak vobec...
dvojicky do roka nic.. teda iba chlapcek, hned ked sme sa vratili z porodnice, kvoli E.colom v moci.....a po roku asi 2-3 x do roka, napr. dievcatko iba raz
zato mladsi chlapcek teraz berie 4. - momentalne ma bacila a sople a kasle, predtym to boli zapal priedusiek, uska a znova priedusky.. a to vsetko bral do pol roka. potom sme mali pol roka klud a teraz ten bacil.. starsie deti stale prinesu nieco zo skolky.....
ja som spokojna so svojou dr. - nedava ATB bez rozmyslu, radsej si nas pozve na kontrolu o 3 dni a prehpdnoti zdrav. stav.... nie som zastanca ATB, som radsej, ked ideme od dr. bez nich, ale ked treba, tak nevidim problem....
u nás tento mesiac malý bral už 2x.. a od začiatku roka ani nepočítam.. dokopy už asi 9x.. lenže u nás je to opakujúci sa zápal priedušiek, posledne už začínajúci zápal pľúc a to je teraz už stále doma a nechodí do kolektívu.. 😖 takže u nás dosť bieda..
Do roka ani raz. Potom v 15-tich mesiacoch jedenkrát, keď mal hemofila, streptokoka a stafylokoka naraz 😖
do roka raz, vlastne doteraz raz - zapal mocovych ciest....
klop, klop este sme ATB nemali
do troch rokov ziadne,ak nepocitam tie po porode-no ked zacala skolka za rok a pol sme mali dvakrat 😠
moja má 19mes,a ešte nemala a ani nebude,skor som na sirupceky,a prírodne liečivá..
ja sama mám 26 a prvé antibiotiká som brala pred 9mesiacmi 😀 mala som zápal v zube,presne si to pamatám lebo malá mala 1rocik.
takže ak sa dá vyhýbat sa antibiotikám je najlepšie.
ani raz
najmladší má 8 mesiacov a ešte ATB nemal, má 5 starších súrodencov, každý je v inom kolektíve s inými bacilami, doma ho neizolujem, denodenne sme vonku či prší, či je mráz proste budujeme imunitu na čerstvom vzduchu. Dievčatá choré nie sú len sem tam sopľe a aj tie rýchlo prejdú. Naši majú super imunitu, k lekárke ideme len do poradne s malým a väčšie na preventívu.
nasa (2,5roka) mala dva razy - jedny na zapal mocovych ciest a druhe ked uz vyse mesiaca kaslala a nechcelo to ani za svet prejst, hoci crp-cko bolo zakazdym ok
nastastie ani raz 😎
my zatial ziadne klop klop zatial sme mali len sopliky a teplotky zo zubkov inac zdravy buk
naša dcérka bude mať vo februári dva rôčky a zatiaľ brala antibiotika len jediný krát a to pre hrdielko
Starsia mala prve v porodnici, mala cosi s oblickami, tak jej nasadili atb, a potom obe deti az vo veku takmer 3 rokov (mladsia prave dobera svoje prve). Snazim sa im vyhybat ako sa da, ale niekedy to nejde.
Do polroka sme mali každý mesiac, lebo sme si z pôrodnice doniesli stafylokoka a ten narobil veľkú šarapatu. Potom sme mali dlho pokoj, ale ako prišla zima sme mali už dvoje /na zápal močových ciest, a teraz na priedušky/.
do roka žiadne ATB, ale potom nastupil starší do škôlky a boli sme v jednom kolotoči chorôb cez 8 mesiacov...
teraz je to už super, nabrali imunitku a sme už skoro rok bez liekov...klop-klop
aj u Vás sa to zlepší 😉 , mne jedna "mudra" dr. povedala, že ich mám od seba oddeliť...nech mi vysvetlí ako 😠 sama deti nemala a tak ma vytočila 😝
nastastie ani raz a dufam, ze sa im budeme este dlllllllllllllllllllllllllllllllho uspesne vyhybat 😉
o my sme mali zatial za 15 mesiacov len raz a uz ich ani vidiet nechcem. 😠 mali sme augmentin duo a strach a hroza veru.davala som malemu aj biogaiu pri tom,aby mu tie atb neporobili nejaku pliagu v brusku a po dvoch dnoch sa mi pokakal a nebolo to vooobec citit a tak v tom bol asi hodinu,strasne plakal ,no nevedeli sme co s nim je a ked sme ho prebalit isli,tak ja som uplne v soku ostala,sialene ale sialene vystipana ritka od atb hovienka.ale strasne.maly za az zajakaval od placu.na dotyk to bolo sialene horuce a neskutocne cervene.sli sme na pohotovost a nastastoe sluzila nasa pediatricka a ked videla co mu tie atb porobili,tak ich na zaklade velmi negativnej reakcie dala vysadit.takze my sme boli na atb 2 dni v podstate.nedobral ich.no potom som mu robila repikove kupele,cela ta kozicka mu strasne zoschla,ZLUPALA SA ☹ a potom uz bolo dobre.ale fakt,neprajem nikomu.strasne to bolo. este aj teraz mam zovrety zaludok a to je uz par mesiacov dozadu co sa to stalo.atb su hnus,pomozu jednej veci a uskodia na tisic dalsich 😠 ☹
ja som za homeopatika vsetkymi desiatimi.nemam rada klasicke lieky a uz vobec nie atb.no maly bol vtedy dist chory a lekarka mu robila rozbor krvi (v ambulancii ma taky stroj, co hned ukaze ci ide o infekciu ci o virus) a to bolo ok,no robila mu aj vytery a tie vtedy zle vysli,preto mu atb nasadila. a uz viac nenasadi.o to sa postaram! 😠 augmentin uz moj maly nikdy brat nebude. 😠

moja bude mat 3 roky a este nikdy nebrala ATB... ani nikdy nebude, pretoze to nedopustim!! skor dam na prirodu alebo homeopatiu... mam velikansky odpor k zrdravotnictvu a k farm. priemyslu... takze ziadne lieky a ziadne ATB... je celkom jednoduche ostat zdravy, treba len otvorit oci... 😉