icon

Ako dlho bolo vaše dieťatko doma pri žltačke?

13. sep 2025

Ahojte dcérka 7r sa aj napriek vakcíne nakazila. Mala trochu žlté bielka hlavným problémom pre ktorý ju hospitalizovali bolo ze nevedela v sebe udržať potravu zo všetkého zvracala a bolelo ju neustále bruško aj napriek tomu ze som sa snažila jej dávať bylinné čajíky na bruško a ľahkú diétu (kým ešte nemala žlté oči nevedeli sme o čo ide). V utorok ju po týždni majú prepustiť každý deň volám s lekárkou už začala pekne papať má sa dobre priebeh je ľahký bruško je na tom dobre. Už nevracia a nesťažuje sa na bolesť. Týždeň po prepustení máme kontrolu. Boli ste s dieťatkom doma týždeň? Dva? Napríklad moja mamina ktorá bola tiež nakazená bola v nemocnici 2 týždne doma už je 2 týždne a ešte bude do konca mesiaca. Už jej nič nie je len jej nechce zmiznúť žltá farba z očí. Bolesti nie sú a funguje normálne. Lekári hovoria kým sú žlté oči aj keď je človek v poriadku musí byť doma. Ako to je? Ďakujem

anonym_49c7eb
13. sep 2025

Žlté oči a koža - ikterus- namenajú, že pečeň ešte nie je úplne zregenerovaná. U detí býva pobyt doma po prepustení z nemocnice väčšinou 1–2 týždne, podľa priebehu a kontroly u lekára. U dospelých sa rekonvalescencia často predlžuje na aj 4–6 týždňov, práve kvôli pomalšiemu vymiznutiu žltačky. Rozhodujúci je stav pečeňových testov (ALT, AST, GMT, bilirubín), nie len subjektívny pocit.

anonym_872ddc
13. sep 2025

@anonym_autor prepáč, ale 7r už nie je dieťatko...
A k téme, ja som bola 2 týždne v nemocnici na infuziach, kým som neodžltla, potom ďalšie 2 týždne doma a potom kontrola na krv a až potom som mohla medzi ludi. A vsetci co so mnou prišli do styku, museli ísť na očkovanie.

kiki68
14. sep 2025

Rataj 2 tyzdne. Ale mozno kvoli riziku reinfekcie aj 4. zalezi na lekaroch ako to vyhodnotia.