Ako dlho bolo vaše dieťatko doma pri žltačke?
Ahojte dcérka 7r sa aj napriek vakcíne nakazila. Mala trochu žlté bielka hlavným problémom pre ktorý ju hospitalizovali bolo ze nevedela v sebe udržať potravu zo všetkého zvracala a bolelo ju neustále bruško aj napriek tomu ze som sa snažila jej dávať bylinné čajíky na bruško a ľahkú diétu (kým ešte nemala žlté oči nevedeli sme o čo ide). V utorok ju po týždni majú prepustiť každý deň volám s lekárkou už začala pekne papať má sa dobre priebeh je ľahký bruško je na tom dobre. Už nevracia a nesťažuje sa na bolesť. Týždeň po prepustení máme kontrolu. Boli ste s dieťatkom doma týždeň? Dva? Napríklad moja mamina ktorá bola tiež nakazená bola v nemocnici 2 týždne doma už je 2 týždne a ešte bude do konca mesiaca. Už jej nič nie je len jej nechce zmiznúť žltá farba z očí. Bolesti nie sú a funguje normálne. Lekári hovoria kým sú žlté oči aj keď je človek v poriadku musí byť doma. Ako to je? Ďakujem
@anonym_autor prepáč, ale 7r už nie je dieťatko...
A k téme, ja som bola 2 týždne v nemocnici na infuziach, kým som neodžltla, potom ďalšie 2 týždne doma a potom kontrola na krv a až potom som mohla medzi ludi. A vsetci co so mnou prišli do styku, museli ísť na očkovanie.
Rataj 2 tyzdne. Ale mozno kvoli riziku reinfekcie aj 4. zalezi na lekaroch ako to vyhodnotia.

Žlté oči a koža - ikterus- namenajú, že pečeň ešte nie je úplne zregenerovaná. U detí býva pobyt doma po prepustení z nemocnice väčšinou 1–2 týždne, podľa priebehu a kontroly u lekára. U dospelých sa rekonvalescencia často predlžuje na aj 4–6 týždňov, práve kvôli pomalšiemu vymiznutiu žltačky. Rozhodujúci je stav pečeňových testov (ALT, AST, GMT, bilirubín), nie len subjektívny pocit.