Ako dlho môže trvať prehriatie dieťaťa?

kacenqa
29. aug 2011

moja 1.5 rocna dcerka sa v sobotu poobede zobudila s teplotou 38.8 stupna. po ibalgine jej klesla, ale potom opatovne stupla, v noci mala 39.3. vcera (nedela) doobeda mala 39.2, tak sme ju vzali na pohotovost. prva diagnoza dr. bola prehriatie, ale potom jej pozrela do pusy a povedala, ze moze byt angina, tak jej dala penbene. ale poobede jej teplota samovolne klesla, vecer mala uz len 37.9 a dnes rano uz len 36.1. atb som jej dala prve o 13.00, druhe o 21.00 a tretie o 5.00.
myslite si, ze to moze byt ozaj len to prehriatie, alebo je to ta angina? dcerka mala anginu pred mesiacom a priebeh bol uplne iny, prvy den, co mala teploty ju pozrel dr. a anginu jej nezistil, ked aj na treti den mala stale vyse 40, tak sme sli znova a az vtedy jej stanovili dg. angina. a teploty presli az na piaty den.
nechcela by som, aby zbytocne uzivala atb...
takze moja otazka je - moze to byt len prehriatie, resp. ako dlho trva prehriatie u diatata? stretli ste sa s takymto niecim? aby bola info uplna - boli sme tyzden na chate pri vode, chata bola velmi vyhriata a dcerka posledne 3 noci predtym strasne zle spala, v izbe sme mali okolo 28 stupnov a nedala sa vyvetrat, no a cez den to pocasie... vsak same viete ake teplo...
no a nasa pediatricka nam vzdy hovori, ze na pohotovosti sa nezaujimaju - tam vam daju atb na hocico...tak preto vaham

koniarova
29. aug 2011

Ak si ich už začala brať, nemala by si prestať.

nikush
29. aug 2011

zajdi k pediatricke, a atb by som vysadila, az ked mi to ona povie...moj nazor

zuzuzaa
29. aug 2011

Nám sa niečo podobné stalo v júli, ked bol taký horúci týžden. Malý mal v noci tiež teplotu. Po čípku mu klesla, ale potom opäť vystúpila. Ja som si myslela, že to bude zo zúbkov, ale pediatrička povedala, že to bude prehriatie. Teplotu mal ešte aj na druhý deň a potom už nie.

lenka1232
29. aug 2011

Ahoj, ked nemusi uzivat atb tak jej zbytocne ich nedavaj. Ja predpisem ich iba ked musim. A prehriatie to kludne moze byt. Trva max. 7dni. Ak to do vtedy neprejde tak chod k dr. (je mi tazko sa k tomu viadrovat ked som ju nevidela ☹ )