icon

Ako dlho rozmasírovať blokovaný slzný kanálik u detí?

alica_rajnohova
17. jún 2026

Reálne skúsenosti ako dlho sa snažiť rozmasirovat slzný kanalik deťom? A koľko x denne masírovať a koľko minút počas jednej masáže ? Ďakujem

reela
17. jún 2026

3 mesiace pri starsom, 2 mesiace pri mladsom. Starsiemu sa to raz vratilo pri prechladnuti, ale za par tyzdnov to aj zmizlo. Masirovala som vzdy, ked som videla hnis. Jedna masaz trvala 5 sekund. Predtym som kvapla ocuflash do oka.
Ale zas dodam, ze nie sme vas pripad, lebo my sme to mali od narodenia. Vy ste to dostali neskor v zivote. Tam asi bude ina pricina, ako sme mali my a neviem, ci to len masazou opravite.

oblecenie99
17. jún 2026

Dcére to museli preplachovat dvakrát (ale mala pár mesiacov), teraz sme to riešili už doma skoro tri mesiace, a normálne nechápem, ako prišlo, tak zmizlo samo od seba. Všimla som si, že sa to zlepšilo po tom, čo prestali tie hrozne vetriska (tu na východe fúkalo v jednom kuse snáď aj tri mesiace).

alica_rajnohova
autor
17. jún 2026
@reela

3 mesiace pri starsom, 2 mesiace pri mladsom. Starsiemu sa to raz vratilo pri prechladnuti, ale za par tyzdnov to aj zmizlo. Masirovala som vzdy, ked som videla hnis. Jedna masaz trvala 5 sekund. Predtym som kvapla ocuflash do oka.
Ale zas dodam, ze nie sme vas pripad, lebo my sme to mali od narodenia. Vy ste to dostali neskor v zivote. Tam asi bude ina pricina, ako sme mali my a neviem, ci to len masazou opravite.

@reela nám kázali masírovať najprv a keď sa podarí do 3,5 mesiaca rozmasirovat môžeme zrušiť operáciu, chcela som len pozitívne skúsenosti a povzbudenie , nie citát , že sme iný prípad , my sme ešte nikdy nemasírovali kanalik až keď nám to oční lekári ukázali a pre istotu dali termín operácie , keby sa nepodarí rozmasítovat, tak nechápem prečo musíte útočiť a byt neprajná

oblecenie99
17. jún 2026
@alica_rajnohova

@reela nám kázali masírovať najprv a keď sa podarí do 3,5 mesiaca rozmasirovat môžeme zrušiť operáciu, chcela som len pozitívne skúsenosti a povzbudenie , nie citát , že sme iný prípad , my sme ešte nikdy nemasírovali kanalik až keď nám to oční lekári ukázali a pre istotu dali termín operácie , keby sa nepodarí rozmasítovat, tak nechápem prečo musíte útočiť a byt neprajná

@alica_rajnohova Ako to vyzerá u vás? Moja nemala hnis, ale casto jej slzilo oko. Ak vás môžem povzbudit, nám to dosť pomohlo (ale ako píšem vyššie, trvalo to snáď aj tri mesiace).

alica_rajnohova
autor
17. jún 2026
@oblecenie99

@alica_rajnohova Ako to vyzerá u vás? Moja nemala hnis, ale casto jej slzilo oko. Ak vás môžem povzbudit, nám to dosť pomohlo (ale ako píšem vyššie, trvalo to snáď aj tri mesiace).

@oblecenie99 masírujem 4. Týždeň , prvý týždeň išiel priehľadný biely hnis ale malo ako jedna karpina, teraz cítiť pod prstom stále pukanie bez hnisu , jemu sa stále akoby drží slza v oka, málokedy stecie slza po tvári plus je aj alergik, akonáhle odbije 24 hod po podaní lieku ocko vyzerá lesklejšie lebo mu vadia všetky pele a trávy.. stále dúfam, že sa nám to podarí rozmasirovat a nebude musieť podstúpiť už 3. narkózu za 4 roky života

reela
17. jún 2026
@alica_rajnohova

@alica_rajnohova to nie je neprajnost, skor rozmyslam, ze ci nieco ine nesposobuje to slzenie nez len chlopne vzhladom na vek, kedy ho to postihlo - ako infekcia, mozno kamienok sa mu tam vytvoril alebo mu nieco z okolia tam tlaci? Ako uvidite, statistika hovori vo vas prospech, podobne ako u nas, sa to masazou vyriesilo

alica_rajnohova
autor
17. jún 2026
@reela

@alica_rajnohova to nie je neprajnost, skor rozmyslam, ze ci nieco ine nesposobuje to slzenie nez len chlopne vzhladom na vek, kedy ho to postihlo - ako infekcia, mozno kamienok sa mu tam vytvoril alebo mu nieco z okolia tam tlaci? Ako uvidite, statistika hovori vo vas prospech, podobne ako u nas, sa to masazou vyriesilo

@reela ORL ma skontrolované mandle ma ok, nikto nevie čo sa deje kým by ho neuspali ale ma citlivé ocko aj na alergény ( mačka) , pele, trávy a vietor aj keď dlhšie pozerá televízor začne mať slzu
Infekciu neprekonal nechodí do škôlky ešte

reela
Včera o 07:34
@alica_rajnohova

@reela ORL ma skontrolované mandle ma ok, nikto nevie čo sa deje kým by ho neuspali ale ma citlivé ocko aj na alergény ( mačka) , pele, trávy a vietor aj keď dlhšie pozerá televízor začne mať slzu

@alica_rajnohova vies co, moze byt, ze kvoli tomu, ze je citlivejsi, tak mu viacej to ocko secernuje slzy, a potom sa mu ten kanalik kvoli tomu upchal - ak je to ono, tak potom si myslim, ze sa urcite podari to masazou poriesit

oblecenie99
Včera o 08:12
@alica_rajnohova

@oblecenie99 masírujem 4. Týždeň , prvý týždeň išiel priehľadný biely hnis ale malo ako jedna karpina, teraz cítiť pod prstom stále pukanie bez hnisu , jemu sa stále akoby drží slza v oka, málokedy stecie slza po tvári plus je aj alergik, akonáhle odbije 24 hod po podaní lieku ocko vyzerá lesklejšie lebo mu vadia všetky pele a trávy.. stále dúfam, že sa nám to podarí rozmasirovat a nebude musieť podstúpiť už 3. narkózu za 4 roky života

@alica_rajnohova Verím, že to bude dobré 🍀 naozaj ak viem trochu povzbudiť, mne to malá mala brutálne dlho teraz naposledy, boli sme aj u očnej oni nám hovorili, že len masírovať, a prestalo to ozaj že zo dňa na deň, až zrazu som si minule uvedomila, že už nemá tú slzu, ktorú opisuješ aj ty, v oku. Ja si myslím, že aj u mojej to ovplyvňuje choroba, a možno ozaj aj to vetrisko, bývame v Košiciach, tu keď fúka, tak je to čistý des a naozaj, odkedy je pokoj s vetrom, mame pokoj aj s očami (poklopem).

zuzubb007
Včera o 08:19

Mne obidvom detom prepichli slzný kanálik a odvtedy pokoj, predtým robili pokusy kvapky, mastičky a žiadna zmena

kiki68
Včera o 09:15

Nam to za par dni sa podarilo, mne hovoril od hora smerom dole. A za par dni bolo dobre

taktotedanie
Včera o 18:56
@alica_rajnohova

@alica_rajnohova snazili sa to aj nasondovat?
Tu vam budu radit len tie mamky, ktore to riesili v prvych mesiacoch zivota , to je iny pripad ako ten vas kedze dieta ma uz 4 roky ( ak som pochopila z komentarov ak nie opravte ma ) , tu podla mna vela toho nezmozete masazou ako u novorodencov
Videl vas detsky ocny lekar a detsky orl?