Ako dlho trvá hnačka po rotavíruse u detí?
Ahojte mamičky potrebovala by som poradiť
Mám synčeka 2 roky a tri mesiace prekonal rotavirus boli sme aj v nemocnici na infúziách domov sme prišli pred dvoma týždňami ale ešte stále má hnačku a nechutenstvo.
Dostáva probiotiká bio Gaja to mi povedali v nem.aby som mu ich dávala lenže už som musela skúsiť aj niečo na hnačku dva druhy sme vyskúšali a nič.
Lekárka je na dovolenke a zastupujúci lekár to radšej nie.
Inak veľa pije ale trápi ma to a chcem sa opýtať keď vám tiež detičky prešli rotavirusom ako dlho ste hnačkovali?
Ďakujem
@dzulli1980 ďakujem ti sme ešte neskúšali
Namiesto biogaie davaj hylak, podľa mňa biogaia je placebo - to tvrdim na zaklade vlastnych skusenosti. Nepoznám nikoho ani v blízkom okolí, na koho by biogaia mala nejaký reálny účinok...
U nás to trvalo do 7 dni, ale do deti som tlačil aj živočíšne uhlie, takže aj to pomohlo.
@thirstymonk Tiež si myslím, že Biogaia je veľmi preceňovaná ... u nás takisto 0 bodov.
Nekadex, Enterol alebo Probiofix inum - vedecky preukazany ucinok pri hnacke an zaklade obsiahnutych probiotickych kmenov. Biogaia je na nic, ale podla mna aj Hylak.
@teldi hylak a nekadex dávaj... ako pise
@dzulli1980
Alebo ešte probio fix. To môžu aj dojčatá.
@teldi moju dcerku z biogaia prehanalo, to sa pouziva pri malych babatkach ked maju koliky a nejde im vykakat. Zmen pribiotika a uvidis, ze ho prestane prehanat. Ja pouzivam tieto pri hnacke https://www.vasalekaren.sk/yomogi-250-mg-p5495 tu tobolku otvorim a obsah vysypem do jogurtu alebo kase a zamiesam.
Nekadex je za nás tiež najlepší, inak mi keď sme mali rotavirus pani z ruvz mi prízvukovala ze počas akútnej fázy žiadne probiotika, tie až potom, takže možno hnačkuje aj kvôli tej Biogai
@teldi biogaia nie su dobre probiotika,treba nasadit kvalitne a drzat nadalej dietu,vyradit mliecne.na hnacku je dobry Tasectan kids,aj ten Nekadex pomaha.
@thirstymonk Hylak mi vyvracal a živočíšne uhlie môže ? Má len dva roky
@teldi tiez som si s tymto s dcerou presla nam pomohli probiotika probiofix imun, dokonca som citala clanok ake kmene pri rotavire a oba probiofix obsahoval a teda u nas aj zabral a mali sme bezlaktozovu dietu cca 3 mesiace (obe lebo aj ja som to chytila) akurat ja som to zvladla doma dcera skoncila na infuzkach.
@teldi Smectu môžu už aj pol ročné deti
Môžem sa spýtať tých co ste mali rotavirus ci ste deti aj na to zaočkovali?
Ahojte mamičky chcem sa spýtať keď vaše dieťatko prekonalo rotavirus chutilo mu papať? Lebo môjmu malému nechutí ani papať mliečko má 3mesiace malo čo za deň alebo za noc vypije 120ml...a musí mať ešte kŕče brušku lebo mi niekedy plače...aj vaše to tak malo?
Stolicu má normálnu žltú...ale do kazdej plienky kaka buď počas papania alebo aj keď nepapa

Moja dcéra sa z rotavírusu dostávala 3 týždne ... jej pomohla Enterina, aj Nekadex je dobrý.