Ako dlho trvá liečba novorodeneckej žltačky?
Ahojte, ako dlho sa Vaše bábätko na ňu liečilo?
Dnes je presne týždeň po pôrode a stále mame vysoký bilirubin. Stúpol 4 dni po pôrode, mala išla pod fotolampu na 14 hodín aj s prestávkami na kŕmenie. Potom to klesalo a 24 hodín po to začalo zas stúpať. Včera nám ešte povedali že dnes pôjdeme domov ale dnes to zas stúplo a už sa to blíži k hranici kedy musí ísť opäť na fotolampu. Snažím sa ju čo najviac dojčiť, dávam aj umelé mlieko aby mala toho čo najviac už neviem čo robiť :/ každú plienku má aj stolicu aj moč. Ako dlho ste boli so zltackou v nemocnici a akú liečbu volili? Už mám fakt strach o malú..
@anonym_autor je to normálny stav u niektorých babatiek je to tak. Rovnako aj u mojich 2 dcér. Ja som bola s oboma 9 dní. Staršia bola pod lampou dokopy okolo 40 hodín až. Vždy lepšie byť tam pod dohľadom a lampou. Neboj. Veľa kŕmiť, aby cikala a kakala vtedy to ide z tela von.
Moja dcéra je predcasniatko a bojovali sme so žltačkou takmer pol roka. No uz z domu sme chodili pod lampu a plus jej nasadili živočíšne uhlie. Je novembrová, takže toho slniečka a svetla bolo pramalo
boli sme v nemocnici 10 dní 😏 nemala som ho na izbe v podstate 1/2 toho času…
@anonym_autor nam tiez stupala, a cez den ked spinkal tak som zatiahla rolety a vtedy na mna sestricka ci chceme skoncit s vysokou zltackou. Nevedela som ze treba vela slnecneho svetla, tak ti len to poradim co najviac na svetle byt

@anonym_autor tiež som bola kvôli tomu dlhšie 9 dní pustili nás domov, ale on aj dosť schudol, takže som ho musela v noci pravidelne budiť na kŕmenie a veľa dávať na posteľ nech naňho svieti slnko a veľa von.Bol november, takže ťažké😆