Ako kombinujete lieky pri horúčke dieťaťa?
Prosim poradte mi.dvojrocna dcerka ma od dnes rana prvy krat taku vysoku horucku do 39.4mala ale inak ziadne ine priznaky nejakej choroby.rano o piatej som jej dala nurofen sirup uz o deviatej mala znova horucu nad 38 a svagrina mi doniesla zas panadol sirup.ze je lepsi.tak ten som jej dala po 6hodinach o 11.0 teplota klesla mala si aj pospala a bola znovu ziva.potom vsak opat stupla na 39.4 a mala inak stale aj ladove ruky a nohy cely den.tak som jej zas po 6 hod dala o piatej poobede panadol.teraz zaspala teplota jej pk nom klesla na 37.5 a teraz ked som ju uspala ma zas 38.neviem co nam robit ci pockat zas do 23.00 teda tych 6hod a dat jej znova panadol alebo dam jej pre zmenu nurofen? Ale co ked v noci bude mat zas 39a neubehne este 6hod co potom mam robit? som zufala poradte mi cim skor dakujem
@jajuska13 do 38,5 sa teplota nema znizovat. Pri vyssich teplotach zabal na cely trup.
A k pitiu - kym pokojne spi, nechaj ju. Ked sa zacne mrvit, skus ju prebrat, maj nachystanu striekacku (z nurofenu napr.) aj pohar ci flasu, pokojne jej zarob nejake pitie, ktore ma rada, ja neviem, rozriedeny dzus, cokolvek, len nech pije, je to dolezite.
@jajuska13 citron by som malemu dietatu nedavala, zemiak nefunguje, vyskusali sme nedavno... ja striedam paracetamol s ibuprofenom po 3-4 hodinach, pretoze mojmu mladsiemu trva aj niekedy hodinu, kym liek riadne zaberie a o dalsie 2 hodiny je zase na 39 - 40... ak ide na 40, davam zabal ... pri zabale nesmu byt studene ruky a nohy ... a zabalu sa neboj, pri tak vysokej teplote je to pre dietatko ako vykupenie ... moj drobec zvykne v zabale spokojne zaspat 🙂
horucka bez zjavnej priciny je zvycajne chripka, na pohotovost by som nesla...
ak si prestala kojit len nedavno, zvaz, ci sa k tomu nevratis... to by velmi pomohlo
Ahojte chcem len napisat dakujem za rady.vcera uz mala len do 2
37.5 a teraz uz nema vobec. Moc som bola zaniest bol ok.co to moze byt? Vyhadzana nie je.6chorobu uz mala predtym dva krat.vobec netusim co jej bolo.bojim sa ci nieco vazne.z nicoho nic take vysoke teploty.a mozeme ist uz dnes von?

A mam ju v noci kazdu chvilu budit aby dom jej dala par ml tekutiny? A ten zemiak aj osupat?