Ako ľahko vybrať kliešťa?
Nemáte nejaký trik, ako vybrať kliešťa dieťaťu, ktoré nespolupracuje? Nič nepomáha.
Nemá mi ho kto podržať, myká sa.
Keby som s ním skočila k pediatričke, vysmeje ma?
Vatovy tampón, mydlo, jemne krúžiť a za pár sekúnd je von
Prečo by tá mala vysmiat? Niečo tak hlúpe som tu dlho necitala
Inak toto je super. Streknes spray na kliešťa a on akokeby zamrzne a vytlačí ho to hore a už len ľahučko vytiahneš
https://www.benulekaren.sk/atix-1x1-set?aw=1&ut...
Vatovy tampón, mydlo, jemne krúžiť a za pár sekúnd je von
@rachel36a nie nie nie. Borelioza caka v traviacom trakte a trva jej 24 a viac hodin kym prejde do cloveka(encefalopatia je hned ale proti nej sa da ockovat)
Ak kliesta potres mydlom olejom atd tak sa zacne dusit a vsetko hned vyvrati do cloveka a mas problem.
Iba mechanicky vybrat a ked mu aj odlomis hlavu tak je to furt tiez ok . Ta potom sama vypadne , hlavne telo prec
@rachel36a nie nie nie. Borelioza caka v traviacom trakte a trva jej 24 a viac hodin kym prejde do cloveka(encefalopatia je hned ale proti nej sa da ockovat)
Ak kliesta potres mydlom olejom atd tak sa zacne dusit a vsetko hned vyvrati do cloveka a mas problem.
Iba mechanicky vybrat a ked mu aj odlomis hlavu tak je to furt tiez ok . Ta potom sama vypadne , hlavne telo prec
@martinmmartin ja viem ako to funguje...ale tiež viem ze aj na pohotovosti, aj u pediatra presne takto vyberali kliešťa mne aj synovy...a takto to robím aj ja už roky...
U doktora (hocjakeho) ho tiez len nasilu podrzia, ak dieta robi sceny. Holt kliesta treba vybrat.
Takze idealne najst si pomoc (rodinny prislusnik, kamoska, suseda) na ten parminutovy ukon doma a nemusis sa nikde vozit, cakat, a v podstate robit to iste...
Určite, ja ako dospelá som išla s kliešťom na pohotovosť. Normálne som vysvetlila, že sme sa ho pokúšali vybrať, ale nešlo nám to. Sranda, že mi ho nevedel vybrať ani jeden lekár, prišla sestrička z inej ambulancie a tá mi ho vybrala suchým vatovým tampónom. Keď som sa jej opýtala, prečo to ona vie, povedala, že má doma niekoľko psov. 😁
Nedá sa vybrať keď dieťa zaspí?
ja vyberam kliestov ako na beziacom pase - ale kludne ak mas obavy tak zbehni k pediatrovi, nikto ta urcite nevysmeje...ale fakt, ziadna ochotna suseda, kamoska podrzat dieta? cim skor aby sa nenacical a ten vyber bude horsi.
Prečo by tá mala vysmiat? Niečo tak hlúpe som tu dlho necitala
Inak toto je super. Streknes spray na kliešťa a on akokeby zamrzne a vytlačí ho to hore a už len ľahučko vytiahneš
https://www.benulekaren.sk/atix-1x1-set?aw=1&ut...
@pribinak žiaľ, niektoré doktorky sú také. Kamoška išla s malou ktorá mala kliešťa na dolnom viecku, a dr ze to naco s nou prišla, či jej nevie sama vybrať toho kliešťa. Mala rok a pol 🤦♀️
Kruzis po nom suchym odlicovacim tamponom (prip. predtym okolie vydezinfikovat aspon Alpou) dost dlho, dokym to kliesta prestane bavit, pusti sa a zostane v tom tampone.
Kúp si pinzetu na kliešte, super vec. Sestra chváli aj ten zmrazovaci sprej. A neboj sa, Dr. vás nevysmeje. Ja som stretla dôchodcu, čo si u Dr. dával vybrať, lebo doma mu nemal kto. A určite nerob to s tou vatou a olejom (mydlom). To už sa roky nerobí.
V ziadnom pripade ho nicim pred vybratim nemastite! Ak by bol kliest infikovany,zacne sa dusit a rovno do rany vypusti sliny s virusmi a nakazi dieta! Najprv vybrat,potom dezinfikovat. Da sa pekne vybrat s obycajnou pinzetou,ale tak treba najprv dieta ukludnit.
Ako je veľké dieťa?počkala by som kým zaspí.Ked to nejde tak pediater.Iba krútiť tamponom, ak je väčší kliešť je dobrá pinzeta na klieste
My máme zmrazovací sprej značky Dr.Max (je to ako pero, ktoré priložíš na kliešťa a stlačíš), k tomu je ešte priložená taká pomôcka, ktorou pekne podoberieš toho kliešťa. Zatiaľ nám to takto funguje.
https://www.drmax.sk/dr-max-tick-away-38ml
Lekarka ho tiez len podrzi, normalne ho podrzte s manzelom a vytiahnut.. Ako pise niekto vyssie, dolezity je ten cas, proste vybrat aj keby tam ostane hlavicka, ona vypadne, maximalne to zacervena, ale to brucho musi prec... ale normalne vytrhavam klieste sto rokov nikdy tam nic nezostalo, len to chce pinzetu na klieste...
@pribinak žiaľ, niektoré doktorky sú také. Kamoška išla s malou ktorá mala kliešťa na dolnom viecku, a dr ze to naco s nou prišla, či jej nevie sama vybrať toho kliešťa. Mala rok a pol 🤦♀️
@lucia13022023 odpadnem 🤦 tak tá by odomna dostala keby že mi toto povie , cirkus Humberto by bol
@lucia13022023 ale vysmiala ju? Nie. Pindala ale nevysmiala
s prvým kliešťom u syna (mal ho za uchom) sme boli u pediatričky obaja a priebehalo to tak, že sme ho držali traja (my plus sestrička) a doktorka vyberala
nedávno sme vyberali mladšiemu zvnútra ucha a tiež to bol boj, až sme mysleli, že zase budeme zháňať niekoho na pomoc, lebo blbšie miesto už ten kliešť vymyslieť asi nemohol
no a doma mávam vždy sprej Atix na zmrazenie kliešťa
Ja mam radu priamo od lekára z pohotovosti- nastriekat tekuté mydlo a krúživými pohybmi vyjde von sam. Nevytahovat v žiadnom prípade s pinzetou!
Normalny lekar ta nevysmeje, ani na pohotovosti. Neviem ake stare je dieta. Slub mu, ze ho potom budete skumat lupou 🙂
Môj muž je odborník na vyberanie kliešťov, ale minule ho mal na takom mieste, že si ho nevedel vybrať a ja som v tejto veci úplne neschopná, tak išiel na pohotovosť.
Lekár zobral tampón , nalial trochu betadinu, priložil a o pár sekúnd bol kliešť vonku.

nie, nevysmeje Vás. kludne aj na pohotovosť môžte s ňou ísť.