icon

Ako môžem pomôcť dcére s výrazným potením?

11. jan 2025

Dcéra ide mať 13 rokov. Hygienu dodržuje, všetko ako treba. Avšak má veľmi výrazný pot, nepoti sa že by bola spotená ale proste keď si nedá dezodorant a niekedy aj keď si ho dá, veľmi výrazne smrdí od potu. No nechápem, že jej akoby smrdelo aj telo alebo koža, vlasy... Neviem to ani vysvetliť... Večer sa osprchuje a na druhý deň smrdí akoby celý deň varila v kuchyni. Fakt mne to príde akoby smrdela od jedla. Nestretol sa niekto s tým? Samej jej to prekáža, lebo sama seba citi. Ako jej pomôcť? Niekedy v júni bola na preventívke, všetko ok,aj štítna žľaza.

danielahamar
11. jan 2025

@andreakotesova mi hovor, keď som vošla do izby mojich chalanovi jak v opiciarni🥹🤮😂😂😂, už sa to zlepšuje, ale majú po 18🥱

madeincssr
11. jan 2025

A skusit na prvu vrstvu merino (vraj nezasmradne) alebo kvalitne funkcne tricka (namiesto 100% bavlny, ktora pot nasaje)? Ale u funkcnych treba najst take zlozenie, ktore danemu cloveku sadne - dobre sa v tom citi a nezasmradne.

brendaa
11. jan 2025

Aký sprcháč používa? Keď ste boli doma - sviatky, tak to bolo tak isto?. Skúsiť na umývanie detské mydlo, antiperspirant...vlásky každé 2 dni umývať..
Nech si skúsi natrieť jedno predlaktie nejakým telovým mliekom sensitive a potom porovnaj...
Má už menzes? Ak áno nie je to vtedy intenzívnejšie?

araavdva
11. jan 2025

Ja som to mala v puberte. Žiaľ nech so robila čo som robila. Mňa pre to skoro celý druhý stupeň sikanovali.
Dôležité je naozaj ta sprcha ráno a večer. A dobrý antiperspirant. Časom to prejde. Žiaľ niekto to ma viac a niekto menej. Držím palce aby to prešlo čím skôr a bude dobre.

danielahamar
11. jan 2025

A ešte som chcela pre autorku, môj starší si nosil tričko na prezlečenie do skoly v tom období. A tu vyvarovnu citim aj ja u mladšieho 18r, ale teda jemu veci pachnu vždy zo školy, ale nechápem ako je to možné, lebo do jedálne chodí len obedovať.
A ešte som chcela, možno ak máš strach, tak odber na cukor a štítnu žľazu, ale 99%puberta.

mandzula
11. jan 2025

Autorka, uz presne neviem, ono to nebolo ze vkuse, mala obdobia, ked to bolo horsie, potom zas lepsie a tak dokola. Ono aj tie hormony lietaju hore-dole, tak sa to striedalo. Zacali sme vtedy kupovat antiperspiranty, do skoly si nosila viacero triciek na prezlecenie. Zaujimave je, ze kazdy antik fungoval len chvilu, museli sme ich striedat. Plus si pazuchy umyvala Betadinom.

oblecenie99
11. jan 2025

Ja som mala také krátke obdobie v tehotenstve, proste hormóny. A potom po pôrode, to bolo strašne neorijemne. Prijala som bezpečnostné opatrenia: sprcha minimálne dvakrát denne, niekedy aj cez deň ak sa dalo, antiperspirant aj večer (mne účinkuje iba Adidas, či Rexona, zvyšok nič), vždy si poriadne umyť pazuchy. Na prezlečenie som nosila do práce náhradné tričko, ak by bolo najhoršie, a predtým, než som oblečenie vymenila, som sa umyla pod pazuchou aj vodou a mydlom (aj keď v škole to môže byť komplikované). Ale tak aspoň provizorne nosiť v taške uterák, ktorý vie namočiť a tak sa pretriet? Prejde to, bude to hormónmi.

lion777
11. jan 2025

To ako Vám smrdia, ako keby z jedálne. Vlastne cítite jedlo, ktoré tie deti zjedli a telo to takto spracovalo. Bude to hormónmi. Teraz sa jej mení telo.. Určite je to jedno krásne dievčatko, prejde to.

luccija
11. jan 2025

@danielahamar za 20 min v jedálni nasmradne😂ja som toto neznášala v práci a ešte som bola tehotná ešte, keď som prišla domov som cítila ten puch cibule, výparov.Ked ma tam pár x oblieval pot či sa pozvraciam či nie, začala som si nosiť jedlo do kancelárie.
Autorka moja dcéra nemrdela nejako výrazne, ale vlasy od rána do večera mala mastné a čo je horšie mala lupiny super kombinácia Ak ma menzes môže cez ovu zvláštne pachnut.

malykonik
11. jan 2025

Skôr by som jej poradila vstať o 5 minút ráno skor, za ten pocit čistoty to stoji 🙂 ved len sa rýchlo opláchnut aj ráno, namydlit pazuchy, zadok a osprchovať a hotovo. A umytie pazuch nad vaňou zaberie tak 2min...

michaelam2
11. jan 2025

Autorka este pridam moj postreh, ked som pouzivala antiperspiranty bez hliniku, tak som mala pocit ze smrdim ovela viac ako keby som si ziaden ani nedala. Ked som sa zas vratila k normalnym klasickym tak bolo vsetko ok. A ako tu uz bolo spomenute tak velmi vela spravi pitny rezim a strava. A este jeden tip, existuju take tricka, ktore sa nosia hlavne pod koselu ale aj pod hociake ine oblecenie a teda vdaka nim ani nevidno ze sa clovek poti a ani to nesmrdi. Su drahsie sice ale myslim ze sa to oplati

zobaka
11. jan 2025

to su hormony, teraz uz su silne antiperspiranty v obchodoch s ktorymi nie je sanca smrdiet

negymama
11. jan 2025

to je pubertou, potesim ta, prejde to.
moja starsia dcera, mladsia menej..v puberte mala priserne silny pot. Neustale v sprche, aj ta para v sprche smrdela, cela izba...paradoxne bolo jedno kolko sa umyvala a ci cerstvo vysla z vane...ked to na nu prislo, nejaky prisun hormonov, tak sa to nedalo nicim prekonat.
ale postupne to slablo, od 15 rokov menej a menej, od 18 rokov parada.

autor
11. jan 2025

Baby a aké antiperspiranty odporučíte? Skúsime kúpiť aj nejaký iný, ale to sa trochu bojím, lebo raz mala takú reakciu pod pazuchou, že jej normálne koža zliezla

saraxyz
11. jan 2025

Moja teraz používa pánsky old spice. Predtým jej nič nepomáhalo a keď mala menštruáciu, tak to bola konečná. Teraz je to s old spiceom ok. A dokonca si aj pánske sprchace kupuje

michaelam2
11. jan 2025

Suhlasim s komentarom vyssie ze treba skusit pansky old spice. A z damskych za mna rexona a dove

negymama
11. jan 2025

@saraxyz mozem potvrdit, ze panske su lepsie.
moje pouzivaju nivea panske sprchace aj sampony.

saraxyz
11. jan 2025

@negymama už som aj ja začala používať, lebo ja mám zase menopauzu🤣 radosť toto riešiť 🤣

autor
11. jan 2025

@saraxyz
@michaelam2
@negymama fakt? A necíti to moc že je pánsky? Predsa iba keď mala ten borotalco tak ju bolo cítiť tou vôňou...

autor
11. jan 2025

@saraxyz
@michaelam2
@negymama a teda antiperspiranty kupujete áno?

negymama
11. jan 2025

nikto to nikdy neriesil, mne su tie vone prijemnejsie ako tazke damske vone.
mne z niektorych damskych voni je az zle, na zadusenie...z panskych znasam takmer vsetky.

oblecenie99
11. jan 2025

Autorka, asi musíte vyskúšať, ale za mňa Rexona a Adidas, tie nesklamali, ale dá sa aj Garnier či Dove, ak má citlivé podpazušie.. na mňa tie bez hlinika a rôzne bio verzie účinkovali tak, že prisahám bolo by lepšie, ak by som nič nepouzila.

saraxyz
11. jan 2025

Nie, necititim to výrazne. Iba keď si to aplikuje. Potom je to normal. A možno som si zvykla

negymama
11. jan 2025

teraz uz nie dcer ymaju 18 a 20r, ale vtedy respiranty nivea panske. a aj adidas - to si kupil syn a baby mu to kradli.

autor
11. jan 2025

@negymama
@oblecenie99
@saraxyz ďakujem žienky, zbehnem do dm

sapa20
11. jan 2025

Tiež sa viac potim a borotalco je top. Za mňa to čierne. Náš 13 ročný je tiež cítiť ale hlavne pri aktivitách. To ma až napne . Vlasy furt mastne.... Áno v puberte má decko iný pot, poznám to sama za seba.
Tomu kuchynskému smradu.... kolegyňa tak smrdí od potu. Sama to cíti a nevie čo ďalej. Pripisuje ti tomu,že dosť pribrala.

saraxyz
11. jan 2025

Deodorant

negymama
11. jan 2025

este napr. nasim pomohlo, ked jedli menej masa a hlavne udeniny. Oni presli potom na vegetarianstvo a to je lahka strava, Chapem ze to nie je pre kazdeho, ale daju sa aspon obmedzit niektore zlozky stravy ako cipsy, parky, korenene jedla, slanina a pod.

bg92
11. jan 2025

Sprcha rano, sprcha vecer, ak treba aj po skole a vzdy po sprche antiperspirant (klasicky, Nie prirodnu neucinnu gebuzinu). Ak sa poti napr pod pazuchami nadmerne,treba skusit driclor.obleceie po jednom noseni oprat. Po puberte by sa to malo zmiernit.
skus jej s tym pomoct aspon takto, ja som sa v puberte tiez velmi potila a neviem si predstavit ze by si s tym mama nepomohla a nechala ma spotenu citit. Deti su hrozne mozu sa jej kvoli tomu smiat a vylucovat z kolektivu

michaelam2
11. jan 2025

Autorka, nie necitit ze by boli vyslovene panske. Aj kamosky pouzivaju old spice a vzdy pekne vonaju, ani si to clovek neuvedomi ze by to malo byt panske 🙂 a ak chces nieco damske tak ano antiperspirant kup, nie deodorant. Deodorant sa snazi zapach len prekryt a teda podla mna to potom pachne este horsie.