icon

Ako môžem pomôcť dcére s výrazným potením?

11. jan 2025

Dcéra ide mať 13 rokov. Hygienu dodržuje, všetko ako treba. Avšak má veľmi výrazný pot, nepoti sa že by bola spotená ale proste keď si nedá dezodorant a niekedy aj keď si ho dá, veľmi výrazne smrdí od potu. No nechápem, že jej akoby smrdelo aj telo alebo koža, vlasy... Neviem to ani vysvetliť... Večer sa osprchuje a na druhý deň smrdí akoby celý deň varila v kuchyni. Fakt mne to príde akoby smrdela od jedla. Nestretol sa niekto s tým? Samej jej to prekáža, lebo sama seba citi. Ako jej pomôcť? Niekedy v júni bola na preventívke, všetko ok,aj štítna žľaza.

autor
11. jan 2025

@dedincanka131
@tramtada31 lieky neberie, iba vitaminy a používam prací prášok, nie tekutý...

ivana11155
11. jan 2025

Ano moze zapachat z jedalne, u dcery na skole maju jedalen hned vedla tried, zle odvetravanie ked vobec nejake a aj bundy co maju v triede na vesiakoch im smrdia od jedla. Niekedy ked pride domov aj vlasy aj oblecenie. Ale samozrejme aj pubertou to moze byt, ale pot inak smrdi ako ked si napachnuta z jedalne.

petrao2
11. jan 2025

Ja mozno od veci ale mala som zakaznicku ktora fakt smrdela
A ona mala cukrovku
Aj moj svokor sa tak divne potil
Moja dcera tiez ked sa spoti tak ju "citit" ale nie je to strasne ale niekedy je taka spotena co az vlasy citit zatial ma iba 9 tak neriesim len viac umyvame uvidime co pride vekom

autor
11. jan 2025

@andreakotesova no presne tieto dva dni normálne celá izba smrdi

autor
11. jan 2025

@damira90 no ona sama sa cíti a je jej to nepríjemné... Bojím sa aby jej v škole niekto niečo nepovedal hoci fakt každý večer sprcha,ráno večer antiperspirant, kazdy deň komplet čisté oblecenie

autor
11. jan 2025

@hipuska akurát dnes som jej kúpila aj hubku.
@malykonik myslíš že ráno by pomohli aspoň vlhčené obrúsky ak nestihne ráno sprchu? Ale vravím že to už celé telo akoby

autor
11. jan 2025

Baby ďakujem vám... Tak budeme čakať kým to prejde...

autor
11. jan 2025

Okrem všetkých opatrení samozrejme 😃

blaazi
11. jan 2025

Mne zabralo vylucenie mliecnych produktov a vtipna vec ..umyvat sa iba vodou, cim viac pouzijem sprchovy gel, tym viac pot zapacha, asi sa narusi mikroflora.

pribinak
11. jan 2025

Čím menej pije, tým
Viac pot pachne. Takze skúste zvýšiť príjem tekutín

autor
11. jan 2025

Teda vrátane 🤣

autor
11. jan 2025

@pribinak ďakujem, príkazom jej to. Snáď bude piť viac, ak jej to na pomôcť, lebo ju to trapi

autor
11. jan 2025

@blaazi ďakujem. Skúsime.

nikaeli
11. jan 2025

Dnes ste doma, aj zajtra. Cez víkend je to iné? cítiš ju iba keď je v škole?

misslilac13
11. jan 2025

Zmena hormonov, môj syn si je toho vedomý sprchuje sa 2-3x denne. Hormóny

autor
11. jan 2025

@nikaeli vieš čo, neviem už ani, idem toto skúmať... Lebo už s tým potom to bolo viac menej také zvladnute, že to bolo pod kontrolou, ale teraz tychyo pár dní s tým výrazným smradom ale nie od potu už fakt neviem...ale odsledujem to lepšie...

autor
11. jan 2025

@misslilac13 tak ja dúfam že to fakt raz prejde...

vakatko
11. jan 2025

Veľa záleží na strave, zápach ide z čreva, čo preniká do celého tela. Vylúčte cukor a sladkosti, sladké nápoje, čokoládu, polotovary ... pridajte viac zeleniny, zeleninové polievky + Probiotiká na ozdravenie mikroflóry, bylinkové čaje na očistu a odkyslenie organizmu mäta, šalvia, žihľava, púpava, fenikel ...
Do podpazušia aplikujte kvapku Tea tree oleja, ničí baktérie spôsobujúce zápach a umývať sa sódou bikarbónou, neutralizuje kyslý pot a zápach.
Opýtaj sa jej či ju niečo netrápi, stres a úzkosti môžu byť tiež príčinou, skúste nasadiť Magnézium.

autor
11. jan 2025

@vakatko ďakujem ti, vyskúšame vsetko

mandzula
11. jan 2025

Pises, ze berie vitaminy. Ja sa "citim", ked dlhodobejsie beriem B-komplex. A inak to bude aj pubertou, mame to uz za sebou, ale bolo to veru "vesele" obdobie.

nikaeli
11. jan 2025

Tým by si si odsledovala, či to súvisí so školskou jedálňou, aj keď si myslím, že skôr nie, ako áno, lebo ak sa večer osprchuje a ráno ju cítiť, nemá to so školskou jedálňou žiadnu súvislosť. Sama robím v škôlke a každý deň mením pracovné oblečenie, lebo mi smrdí jedálňou. Ale je to iný pach ako spotené telo. Aj môjmu bratovi v tom veku tak zvláštne páchli vlasy, má ich husté a veľmi rýchlo sa mu mastili. Teraz je už dospelý a keď sa ide strihať, vždy požiada kaderníčku o preriedenie.

autor
11. jan 2025

@mandzula no dala som jej akurát teraz tri štyri dni bkomplex🤣 tsk jej ho vysadim. A do akého veku alebo ako dlho trvalo to obdobie? Ja som v šoku.

kp7333
11. jan 2025

b-complex ma dost vyraznu aromu a citit ho v moci, aj pote

doriiis
11. jan 2025

Puberta.Aj môj 14 ročný to tak má.

autor
11. jan 2025

@nikaeli odsledujem to. Ja už ani neviem čo je to za smrad, mne to fakt príde akoby robila vo vyvarovní🤣

autor
11. jan 2025

Ďakujem žienky, becko vysadim, budeme aplikovať vase rady a modliť sa,nech to čím skôr prejde.

autor
11. jan 2025

@doriiis ako to riešite?

n3la
11. jan 2025

Pamätám si na spolužiačku zo základnej čo veľmi zapáchala potom, vlasy mala tiež stále mastné, aj ked sa každý deň umývala a mala čisté oblečenie, proste puberta, musí sa to nejak ustáliť. Moj brat napríklad keď sa spotil smrdel úplne ako vývar, bujon alebo niečo tomu podobné, od puberty ma 20 rokov ale zápach ostal, proste genetika😁

doriiis
11. jan 2025

A čo mám akože riešiť autorka? Sprcha,deodorant,hygiena.Snad ho nebudem cpat liekmi kvôli tomu.Kazdy sme si tým prešli a žijeme.Prejde to

tairyx
11. jan 2025

To je úplne normálne že 13 ročné dieťa je cítiť. Ako už bolo písané je to spôsobené hormónmi. Čokolvek budete robiť úplne to nevymizne, a zas aby 13ročná trávila celý deň v sprche, sprejovala sa, nejedla čokoládu a nalievala sa bylinkovým čajom je podľa mňa nereálne očakávanie. Prejde to keď sa trochu hormóny ustália. Samozrejme tým nechcem povedať, že nemá dodržiavať zvýšenú základnú hygienu ale bude ťa nenávidieť keď ju furt budeš len hnať do sprchy a pôjde jej to na nervy.
Deti v puberte proste smrdia 🤷‍♀️