icon

Ako oddialiť menštruáciu u dospievajúcej dievčiny?

1. apr 2024

Prosím, ako by ste oddialili menštruáciu 13 ročnej? O 2 mesiace sa chystáme k moru a nerada by som zažila čo minulý rok, že väčšinu dovolenky sa dcéra vôbec nekúpala. Nepomohli ani vyžmýkané citróny. Alebo ako riešite takéto situácie? Kalíšky ani tampóny neraďte, nemyslím že by si to chcela alebo vedela zaviesť. Ešte som rozmýšľala nad menštruačnými plavkami ale mám obavy z možného pretečenia.

Strana
z3
autor
9. apr 2024

@lucia245 už som písala, že v mojej práci si píšeme dovolenky vopred, keďže sme nepretržitá prevádzka (nemocnica), a všetci sa musia prestriedat. Last minute neprichádza do úvahy.
Už mám objednané menštruačné plavky, snáď to nejak poriesime s týmto, ak to náhodou tak vyjde

muchotrafka298
9. apr 2024

Nie vzdy je to idealne, ale ona ma iba 13 rokov a pravdepodobne nema pravidelnu menstruaciu. V zivote sa velakrat stretne s tym, ze menzes dostane v najnevhodnejsej chvili. Ja by som dovolenku planovala tak, ako vyhovuje tebe a muzovi v praci, jak si to nahlasite. Necakala by som osobne na lastminute podla dcerinej menstruacie, lebo sa moze stat, ze nezozeniete nic a ostanete doma len preto, lebo dcera mala mat menzes. Mozno ho nedostane vobec, mozno ho tam bude mat 1 den. Kup jej dvoje tie plavky a proste ked to nebude vyhovovat, tak sa nekupe. Kedze tampony ani kalisok pre nu nechces.

autor
9. apr 2024

@muchotrafka298 však to že dcéra nemáva ešte pravidelnú menštruáciu. Aj mne sa už stalo, že som ju mala po 3 týždňoch znovu.
Dcére som navrhla vyskúšať tampóny alebo tie menštruačné plavky. Tak povedala, že skôr plavky. Tak som objednala 3 ks.

muchotrafka298
9. apr 2024

mne staci jedna choroba a uz mam menzes "barskedy". A to som dospela zena, co menstruuje desiatky rokov. Ine by podla mna bolo, keby mala plus minus ustaleny cyklus, ze by ste to vedeli tak naplanovat a trafit sa aj par mesiacov dopredu. Za mna su tie plavky gamechanger.

Strana
z3