Ako odstrániť mazovú zátku u detí?
Dcera, 7 rokov, ma zrejme mazovu zatku, vzadu v uchu viditelne vidim, neda sa vytiahnut, uz kvapkame olivovy olej v spreji, ale zatial to tam stale je…citala som tu, ze sa ro vyplachuje striekackou s vodou, ale bojim sa, ci jej nejako neublizim…
Ja mam Janetku striekacku, zvyknem to robit detom doma, prevarena voda s peroxidom. Ale mam dlhorocnu prax na sebe. Kedysi to bezne robil aj obvodak.
Moja nemá ušný maz a chodíme jej pravidelne cca raz za pol roka čistiť uši na ORL.. osobne by som sa asi bála sama jej to robiť
Existuju usne kvapky na domace cistenie - nalejes, nechas posobit a potom takym gumennym balonikom vytiahnes a preplachnes...
Mojej dcére minule prepláchol obvodný.
@anonym_9f79c2 lebo u nas su tak trojmesacne cakacie doby a cely den straveny v cakarni
@msnesquik to je taka blbosť, čo píseš. Ak by to bolelo, cokolvek asi cloveka nenechaju ohluchnut 3 mesiace 🫣🫣🫣.. tak na pohotovosť, alebo ist ako akutny prípad ... ale vyhovorka sa vzdy najde
Aspon raz chod na orl amb.aby si videla ako sa to robi.to treba vedieť. Ked vies prist do PO viem ti pomocť s vyš.v podstate hned.
@anonym_9f79c2 omg, ale nu to neboli…
@msnesquik Hlavne nerob na nej hokus pokus a v uchu jej nešparaj. Keď sa nevieš dostať na ORL vo svojom okolí treba sa obzrieť ďalej , ale počítajú že si za to zaplatíš.
Alebo ju zober na ORL skoro ráno, s tým, že dieťa má zalahnute v uchu, sťažuje sa že horšie počuje objave sa bolesť - ŽIADNY lekár ťa nepošle preč lebo nie si objednaná musia mať priestor na urgentné prípady medzi obejdnanymi. Tretia možnosť je pohotovosť, už dávno by som tam bola keby mi oznámili že mám 3 mesiace čakať.

@msnesquik a prečo nejdete ku orl ?