Ako odstrániť tekutinu z uška ?
Dobry den,
velmi pekne by som Vas poprosila o radu.
Moj 4 rocny syn zacal v septembri skolku, takze mal kazdy mesiac sopliky, ale nebol viac chory ako ine deti. Ja, ale aj pani ucitelka sme si vsimli, ze horsie pocuje, tak nas Dr poslala na ORL .
Tam mu robili tympanometriu a vysli mu B krivky. Diagnoza: zvacsene nosne mandle. Predpisala uniflox. (To bolo v novembri.)
Celkovo moj 4.5 rocny syn bral antibiotika len raz v zivote na zapalene krcne mandle ked mal 2-3roky, inak si myslim ze je zdravy, nebyva casto chory, zapal usi nikdy nemal ( mozno 1 den v oktobri mal horucku a povedal ze ho usko boli, ale to bolo vsetko, na druhy den uz bol ok)
Nechrape, usta ma zatvorene ked spi, nosom nerozprava, imunita dobra, papa dobre a spi bez budenia celu noc (len skripe zubami sem tam)
V decembri sme isli na kontrolu, akurat vtedy mal trochu zelene sopliky a ORL vravi ze ma tekutinu v usiach ☹
Krivky boli stale Bcka, (ale mne aj ucitelke sa zdalo, ze sa jeho sluch vratil do normalu, pride mi, ze uplne dobre pocuje, aj ked sepkame, na ziadne bolesti si nestazuje)
Dr povedala, ze mandle MUSIA von! A ze tie drenazne trubicky mu budu davat tiez. A to je vsetko, nervozna bola, viac info neviem, kontrola nas caka o 2 tyzdne.
Mne to pride velmi drasticke, kezde synovi nic nieje, bolesti nema, casto chory nebyva, teda jediny problem ktory ma, je ta tekutina v usiach. Musi byt nejaky sposob ako ju odstranit nie? Pred 2 dnami som kupila Otovent balonik, tak ideme s tym skusit, ale musi sa to aj nejak inak dat nie?
Bez operacie.
Vopred Vam velmi pekne dakujem za radu
Lenka
@lenka54321happy dobrý deň,nemáte v lekárskej správe stupen mandli?operuje sa 3 a 4 stupen.
Ak už ma taky stupen tak operacia je podľa mňa nutna lebo tekutina sa mu bude stále robiť v uskach podľa mňa.
Môžete ešte skúsiť iného orl.
@lenka54321happy dobrý deň,nemáte v lekárskej správe stupen mandli?operuje sa 3 a 4 stupen.
Ak už ma taky stupen tak operacia je podľa mňa nutna lebo tekutina sa mu bude stále robiť v uskach podľa mňa.
Môžete ešte skúsiť iného orl.
@alzbetkacicka aj dcerka ma tekutinu v ušiach, aj zväčšenu nosnú mandľu, nam hneď doktorka navrhla vybrať, mňa len prekvapuje ze každý tu väčšinou píše ze im najprv dali liečbu už ci sprej alebo lieky a nám nič také ani nenavrhla
@alzbetkacicka aj dcerka ma tekutinu v ušiach, aj zväčšenu nosnú mandľu, nam hneď doktorka navrhla vybrať, mňa len prekvapuje ze každý tu väčšinou píše ze im najprv dali liečbu už ci sprej alebo lieky a nám nič také ani nenavrhla
@deni9 tak vam poviem ze liecba je len odkladanie operacie vo vacsine prípadov a trapenie dietata.
Nam sa syn dusil pocas spanku a to mal len 2 stupen nosnych mandli a 2 stupen krcnych mandli.
Jeden orl zmensit oboje druhy len nosne a treti ze je to na nas da nam nasonex a na imunitu a ze sa uvidi casom ci sa to zlepsi,ze mozeme pockat do leta bude menej chory atd.
Neprajem nikomu zazit to co sme zazivali my.
Cele noci sa doslova dusil.
Chrapanie plus apnoe,rozhodli sme za pre vyber nosnych mandli,krcne sme ponechali lebo mal len 2 stupen.
Po operacii schytal 2 anginy pri ktorych mu narastli krcne mandle z 2 stupna na 3 stupen a zacal sa znova dusit v noci ale uz menej ale trapilo ma to dlho ze som nedala oboje mandle naraz.
Potom bolo leto a ukludnilo sa to.
Teraz spinka potichu a dycha nosom ale na chrbte ked lezi sa mu zle dycha hned sa sam prehodi,spi stale snami aj ked uz ma 5 rokov aby sme ho sledovali.
Ked ochorie je to horsie ale neda sa to porovnat s tym ako dychal v noci predtym.
Ja som bola uz zufala nevyspata a nahnevana na vsetkych doktorov.
Vacsina doktorov 2 stupen neriesi.
Ale taky 3 a 4 stupen a este ked to prejde na usi tak operacia .
Inac velmi pomaha konvickovanie
My sme to zaviedli az po operacii ked schytal stafylokoka v skolke a mal huste zelene sople ktore nechceli prejst.
Niektorym to pomoze aj na zvacsenu nosnu mandlu a castu chorobnost.
Drzte sa a prajem vsetko dobre😊
@deni9 Zdravím ani nám pán dr nič také nenavrhol,chcem sa spýtať aj ste boli na zákrok či ani nie ? Mám syna ktorí ma nosné mandle a aj tekutinu v ušiach vraj mandle ústne nosné treba skrátiť a bubienky nad rezať aby tekutina sa odstránila ,,nie je to riskantné podľa vás trochu sa bojím a obávam ,uško ho nikdy ne bolelo a zrazu pôjde pod narkozu a zobudí sa možno z bolesťou ako to bolo uvas prosím vás
@deni9 Zdravím ani nám pán dr nič také nenavrhol,chcem sa spýtať aj ste boli na zákrok či ani nie ? Mám syna ktorí ma nosné mandle a aj tekutinu v ušiach vraj mandle ústne nosné treba skrátiť a bubienky nad rezať aby tekutina sa odstránila ,,nie je to riskantné podľa vás trochu sa bojím a obávam ,uško ho nikdy ne bolelo a zrazu pôjde pod narkozu a zobudí sa možno z bolesťou ako to bolo uvas prosím vás
@amalka2705 my sme nedali nic odstranit a nelutujem ,zmenili sme lekara a ten nam povedal ze to vobec neni na operaciu ,a teraz dokonca uz ani nemame chodit na kontroly vsetko sa nam zlepsili 🙏 som rada ze som hned nedala odstranit lebo to vobec nebolo potrebne....urcite odporucam nazor viac lekarov

@lenka54321happy a čo vám pomohlo? Boli ste na súkromnej klinike? Nam dnes povedali ze dcéra má tekutinu v usku a tiež povedali o zákroku ak by o mesiac kontrola nedopadla dobre no muz nechce o operácii zatial pocut