Ako pokračovať s diétou pri ABKM u dieťaťa?
29. feb 2024
Ahojte prišla som si poradu syn 2,5 ročný má ABKM po roku na diéte po výsledkoch z krvi kde sa ukázalo že alergia pekne klesla ale ešte stále trvá som mu dala kúsok sušienky ktorá obsahuje odtučnené mlieko, zatiaľ je bez reakcie. Ako mám ďalej pokračovať zvyšovať dávku ? alebo dávať kúsok po pár dni a až potom ? a čo si všímať či nemá hnačku bolesti alebo tak ? lebo mali sme reakcie aj opuch pier a fľaky, žihlavky predtým čo som mu skúšala dať napríklad korbáčik alebo som mu potreba mlieko surové nad perou. Dočítala som sa o mliečnom rebríčku že tam sa má začať sušienkou, tak som skúsila tak no a nečakala som že reakciu nebude mať tak teraz neviem ako ďalej😂
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

Ako matka dietata ktore malo ABKM a vyrastlo z toho a absolvovali sme zavadzaci protokol BKM, tak Ti poviem, ze priama mliecna bielkovina sa zavadza ako posledna z poslednych. Cize mlieko, syry, mliecne vyrobky az uplne uplne nakoniec. My sme tusim zavadzali maslo a to tak, ze sa pridavalo do jedla na varenie v mini mnozstve a dlhsie sa varilo. Alebo do prepecenych keksikov. A mnozstvo bolo tusim 1.4ml a zvysovalo sa kazde 2-3 dni ak vsetko ok.... ale to zalezi aj od toho, ake ste mali hodnoty a "silu" alergie...