Ako pomôcť bábätku pri štikútaní?

kikaski
7. apr 2013

Dievčatá, moja malá po každom jedle čká...ako jej môžem pomôcť ??? myslíte, že jej to nevadí ??? už neviem, čo s ňou robiť...ďakujem za každú radu...

cerez
7. apr 2013

Detičky často štikutkajú, keď sú maličké a nevadí im to. Postupne to bude odznievať.

cicamica1980
7. apr 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

moja ma terat 7 tyzdnov. uz cka menej. ako 2-5 tyzdnova mic kala tak 2-4x denne. pytala som sa pediatra, povedal ze to nemam riesit, ze je to v pohode.

mojej pomohlo, ak som jej dala este trochu cucnut mlieka. ale nie vzdy to pomohlo...

meryenes
7. apr 2013

malé deti čkajú preto, lebo sa im vyvíja bránica. Nie je to život ohrozujúci stav. Moje deti čkávali tiež dosť často. Skús zmeniť polohu, dať na bruško, prípadne trošku cucnúť mliečka, držím palce 🙂
citujem z porady len pre info:
"Pre nas dospelych a taktiez pre deti je ckanie neprijemne, ale u babätiek je dolezitou ochrannou a treningovou funkciou.
Drobcek, ked je este v maminom brusku sem tam ho prepadne ckanie - tzv. krc branice, hrudnik sa pohybuje nahor a nadol, vyzera to ako dychanie, pricom babätko nevdychuje vzduch ale plodovu vodu pomocou branice, trenuje tak svoje pluca uz v maminom brusku a zaroven posilnuje branicu.
Ten maly zazrak ma vsak caste ckanie aj po narodeni pocas kojenia, krmenia a po kojeni a krmeni.
Babätko nema este vyvinuty proces zrelosti nervovych spojeni, ktore maju vplyv na branicu a zaroven kontrolu nad nou.
Ckanie ma dolezitu ulohu, zabranuje toku mlieka do pluc. Teraz popisem ako vznika. Stahmi branice (plochy sval oddelujuci hrudnu dutinu od brusnej) a medzirebrovych svalov, tie sposobia reflex - dietatko sa nadychne, cim aktivuje hrtanovu priklopku, priklopka uzatvori dychaciu trubicu a zabrani spätnemu toku mliecka do dychacich ciest. Ked prud vzduchu dorazi k hrtanovej priklopke nastartuje sa ckanie.
Cize ckania u babätka sa netreba bat, je prirodzenou ochrannou reakciou a netreba sa mu specialne venovat, ustane samo."

janinah
7. apr 2013

čkanie je krč bránice, teoreticky by pomohlo zadržanie dychu,ale tak nezapcháš mu nos 😉 niekto dáva vtedy piť/ak pije,tak v tom okamihu nedýcha/...nechaj tak,vekom to bude lepšie

lauricka
7. apr 2013

nijako, je to normalne, vadi jej to menej ako tebe 🙂 .Ckaju uz v brusku. Po jedle, ked sa naplni zaludok, moze tlacit na branicu, alebo tak dako to je, potom ckaju. Ale male deti ckaju casto, to vobec neries.

linda20111
7. apr 2013

je to normalne, babatka to robia stale, ale ak mala chce tak jej mozes dat trosku mliecka alebo caj ak by sa ti to zdalo dlho..

awalancha3
7. apr 2013

...jaj, hned som si spomenula, ze aj moja stale stikutala a bola som z toho nestastna......stovky matiek na svete práve v tomto momente su vydesene zo stikutania svojich malických ratolestí..... aj maminy sa ucia..... a treba chápat obavy, bát sa o miminko je pud 😉

rebeka7501
7. apr 2013

Nič si z toho nerob, je to v pohode, ja som si pri tejto téme spomenula na moje tehotenstvo - štikútka v bruchu každý deň 😉