icon

Ako pomôcť cudziemu 17 ročnému dieťaťu s depresiou?

hederamonstera
12. máj 2021

Ahojte, prosim vas, napada vam nieco, ako pomoct dietatu so zjavnou depresiou? Ide o 17rocneho chlapca, je to syn manzelovho bratranca, som jedina, ktorej sa dokaze zdoverit a za ktorou uz roky chodi, ked ho nieco trapi. A dnes za mnou prisiel s triaskou a placom. Jeho rodicia ho biju, sikanuju..kebyze im nieco poviem, skor pritazim jemu. Myslim si, ze ide o tazku depresiu, bojim sa, aby to nedopadlo zle - ze si nieco spravi.
Navrhla som mu psychologicku, aj ze ho k nej zaveziem a zaplatim. Neviem co viac spravit. V rodine nema ziadnu podporu, kamarati v jeho veku to nebudu brat vazne.

Strana
z2
dzonik
13. máj 2021

@katulik123 školská ho môže aspoň nasmerovať na odborníka a povedať to rodičom, buď sama alebo mu pomôže pripraviť sa na tú situáciu. Ale skôr by som ju vyhľadala s tým, že čo ďalej, nie s tým nech rieši ona situáciu @hederamonstera

3009
13. máj 2021

@hederamonstera ale však choď za jeho rodičmi spolu s ním, aby mal nejakú psychickú oporu. V prípade, že ešte raz spomenie sebevraždu, tak volať 155, tí ho zoberú a nebudú sa pýtať na súhlas rodičov, rodičov si len predvolajú ako zák. zástupcu.

Strana
z2