icon

Ako pomôcť dosiahnuť lepšiu imunitu u dieťaťa?

liv1
16. mar 2012

Ak aj vy máte pocit že ste skúsili už možné aj nemožné a stále ste chorí ako my, tak sa pridajte do diskusie. Možno len nemáme dosť informácii a potrebujeme si poradiť navzájom. 😉

omnia23
17. mar 2012

@kaja73 ja som sa len vyjadrovala k tomu,ze prispevky Esterky mi prisli ako keby absolutne opovrhovala zeleninou varenou ako takou a radsej da dietatu synteticke Cecko 😉

omnia23
17. mar 2012

@estterka k febrilnym krcom-ziadna odborna literatura nevysvetluje presne pricinu vzniku febrilnych krcov.Dolezity fakt vsak je,ze pri horucke nad 39 stupnov zacne teplota drazdit mozog a ten vyda pokyn na spazmy,zasklby a podobne.Preto je velmi dolezite kontrolovat a ustriehnut,aby dietatu nestupla teplota nad 39 stupnov,preto ja nesuhlasim s tvojim nazorom ze dieta moze mat kontinualne teplotu aj par hodin bez znizovania...

estterka
17. mar 2012

@omnia23 ja vychadzam napriklad z knihy,ktoru napisal kanadsky pediater s celozivotnymi skusenostami a ma tam celu kapitolu o horuckach a rovnako aj o febrilnych krcovh pise a vysvetuje ich tam. nemusis vobec suhlasit,ja viem,ako som vyliecila svoje dieta pri stafylokokovej infekcii 😉

omnia23
17. mar 2012

@estterka ja zase vychadzam z toho,co nam prednasaju pediatri a patologovia spolu so zachranarmi v skole,castokrat sa velmi rozculuju kam su az matky ochotne zajst - teraz nepisem ze je to tvoj pripad samozrejme,uz pisem vseobecne...Niekedy az krutim hlavou 😠

liv1
autor
17. mar 2012

@kbeata ano teraz sme boli v stredu, tak uvidime. bez toho ze by vedel co je s nou jej dal na priedusky, dutiny a imunitu. Tak uvidime co to spravi. 🙂
@meza tak som zvedava, lebo aj o tom som pocula daj prosim vediet 😉
@ancovicka30 u nas je zvlastne to, ze do roka nebola okrem soplikov ktore mala 2 krat vobec chora. potom sme raz skoncili v nemocnici so sialenou alergickou reakciou co doteraz nevieme na co, a odvtedy sa to akoby spustilo. Klinec bol dlho oddalovane ockovanie infarix hexa, po ktorom nie hned ale za 10 dni zacali 3 laryngitidy za sebou takmer nepretrzite. Ale nemozem tvrdit ze je to kvoli tomu, lebo 3 mala aj predtym sice v dlhsom casovom rozsahu. V byte nekurime, zvlhcujeme, vetrame. Sirupy proti horucke nedavam, az nad 38,5 a to bolo snad len raz.
@sladkasue my sa stale kojime, ja mam hlavne poslednu dobu (predtym moc nie) stravu dost dobru. A vidis, aj tak.. takze ok materske mlieko, urcite v niecom pomoze ale ako sme my prikladom, nie je to vseliek. Ale aspon ked je chora ju to ukludni a mozno zmierni priznaky. Uz som s tym chcela prestat, ale ked je taka chora ani neviem kedy...
@tynamartina ďakujem za tip, pri novej vlne skusania novych moznosti zlepsenia imunity co sa tyka pripravkov bude tento tvoj na prvom mieste 😉 .
@estterka v mnohom s tebou suhlasim, len co sa tyka tej teploty, tak mame, resp. mali sme v rodine lekarov a pokial ja viem, najlepsia teplota (co sa tyka tvorenia protilatok) je okolo 38, nad 38,5 pre tak male dieta nie je prospesna, prave naopak. Ja som zastanca prirodzeneho znizovania teploty, ale tak myslim ze to ma medze. Co sa tyka tej stravy urcite si pozriem tvoj jedalnicek, resp. tvojej malej, niekedy uz neviem co navarit tak sa celkom tesim ze najdem nejake tipy, a este k tomu zdrave 😉

liv1
autor
17. mar 2012

Viete čo by ma zaujímalo? Keď máte deti choré, kedy s nimi už idete von, keď je napríklad takto pekne? My sme dnes boli, aj ked na chvilu, a aj ked mala mala rano 37,5. Po tyzdnovom kurirovani podotykam 😒 . Som rada ze v pondelok ideme na imunoalergo a uz sa snad konecne urobia aj nejake vysetrenia. Dovtedy dufam teplota klesne, lebo inak neviem ci ju vysetria. Vecer mala okolo 37. Je to pre mna zahada tieto jej zvlastne kolisave teploty.

estterka
17. mar 2012

@omnia23 na jednej strane suhlasim,ono vsetko odtial potial a do extremu neist. ak chce clovek liecit alternativne,musi aj vediet,na co dat pozor,co uz je-ako ty pises prilis atd. nasa tiez brala atb,ked to bolo nutne-nie som blazon,co ohrozi jej zivot,naposledy ich nepotrebovala. keby sa jej enzlepsuje stav tak ako sa jej zlepsoval,tiez zasiahnem urcite liekmi. ako vravim,boli sme okrem ineho cely cas pod lekarskym dohladom,od nasej pediatricky mame hranicu zrazania horucky 39,5. nasa dcera pri 39,3 prespala celu noc na prsniku -ja som samozrejme nespala a kontrolovala ju-teda nebola ani mrzuta,ani nervozna,vedela som ze ma tekutiny a podavali sme homeopatiou-nie na znizenie horucky,kedze homeopatia rovno riesi problem,nie horucku. takze do extremu nejdem urcite.

@liv1 nejdem nikoho presviedcat,ja mam v tomto jasno celkom. ale nemam potrebu tu nasilu vnucovat svoj nazor,len som ho napisala 😉

majjka0806
17. mar 2012

Kočky nam zabera BIO GAIA a mozem dat za nu ruku do ohna 🙂 ja som to davala malemu od 4mesiacov do 1 roka... a vobec mi nebol chori (prvy krat ochorel ked mal rok, to bolo v juni minuly rok) a potom sme od januara boli 3x za sebov chori v priebehu mesiaca... nakoniec som vo februari nasadila zas biogaiu a klop....klop...klop....zatial sme zdravvi 😀 😀 😀

liv1
autor
17. mar 2012

@estterka ja som rada za každú radu, každá predsa chceme svojim deťom len to najlepšie a aj o tom táto téma je. Nerada by som bola aby náhodou vznikli nejaké šarvátky, veď sme predsa rozumné mamičky 😅 😉 🙂 . A keby aj náhodou niekto svoj názor vnucoval, je to isto preto, že je o tom tak silno presvedčený a chce druhým pomôcť.

salomuska
17. mar 2012

@liv1 ahoj, moja dcera chora nebyva (max. obcas soplik, kasel), antibiotika este nemala a chodi do skolky, odporucit mozem nasledovne:
1) neprekurovat - u nas napr. v zime viac ako 22 st. nenameriame, v izbe kde sa spi je este o par stupnov menej, mozno 19st.
2) kazdodenny pobyt na cerstvom vzduchu, neprehanat pri tom s oblecenim. ked vidim pri 15st deti poobliekane akoby mrzlo ("pre istotu"), tak sa potim z 😝
3) zdrava strava - ovocie, zelenina, celozrnne vyrobky, minimum sladkosti, striedma konzumacia mlieka. Vyborna na inspiraciu je napr. nova knizka od Bukovskeho venovana detom.

vivusika
17. mar 2012

@liv1 ja mám veľmi dobrú skúsenosť s echinaceovým sirupom so šípkami a vitamínom C. Malému ho dávam od novembra a zatiaľ sa drží, napriek tomu, že dcéra bola chorá, on to nechytil. A to dovtedy mával často laryngitídu - teraz naposledy v októbri.

omnia23
18. mar 2012

@majjka0806 mozem sa spytat co to je?Nejaky sirup ci?

kacena1159
18. mar 2012

Ahoj moja mala bola tiež stále chorá od narodenia a ja som sa zobrala k alergologičko- imunologičke a ona nám dala Imunor a od vtedy (klop,klop, klop) malá nebola chorá aj pekne papá a priberá tak skús sa aj ty poradiť s odborníkom ;)

majjka0806
18. mar 2012

@omnia23 to su probiotika vo forme kvapiek...uzivaju sa 1xdenne 5kvapiek....a chut maju ako olej, alebo nieco podobne...ked vidi flasticku ze idem mu dat...tak si sam zo suflika vytiahne lyzicku 🙂

omnia23
18. mar 2012

@majjka0806 super to som nevedela 😉

zuzin78
18. mar 2012

ahoj. my sme celu zimu neboli v nakupnych centrach, obchodoch, proste tam kde su chory ludia a deti klop,klop,klop nebli chore.
teraz nas po velkej noci caka skolka uvidime ako to dopadne. ☹ starsej davame pikovit sirup /nechce jest zeleninu 😢 😠 / a probiotika a mladsej nic, je kojena ale uz aj ona bola chora od starsej. 😖 😠

piacere
18. mar 2012

Malého už ôsmy mesiac dopujem:
1) probiotiká (mali sme aj BioGaia ale strašne rýchlo sa minuli, takže teraz sme na Infant Dophilus)
2) denne niekoľko odmeriek DM-kového C-čka
3) v byte nemáme horúčavu, v spálni detto
4) nepreháňať vonku s oblečením (tiež sa mi ježia chlpy, keď som včera, keď môj muž si vykračoval v tričku s krátkym rukávom a malý v mikinke stretla deti v zimných vetrovkách, hrubých čapiciach, rukaviciach a šáloch... až mi nevoľno od toho tepla, ktoré z nich sálalo prišlo)
5) a otužovať... môj od siedmych mesiacov papá napr. jogurt okamžite priamo z chladničky (alebo výživu, ak ostane z min. dňa a odložím...)

Ale najviac zdvihlo na nohy imunitu môjho dieťaťa C-čko a probiotiká... odkedy mu ich dávam, nebol raz chorý, žiadne sople, žiadny kašeľ, nič... dovtedy za 4 mesiace 3x antibiotiká....

Na probiotiká a C-čko nedám dopustiť, nech si myslí kto chce čo chce...

kbeata
18. mar 2012

@liv1 trva to sice dlhsie,ale efekt je podla mna dlhodoby a kvalitnejsi 😉

lubina
18. mar 2012

Dcera je tiez stale chora, tuto zimu 4x ant. Dr mi teraz povedala, ze by som jej davala Imunoglukan na posilnenie imunity.Lebo probiotika co som jej dvala celu zimu nejajko nezabrali.Tak teraz skusame toto,uvidime. Inak dcera ma alergiu a teda znizenu imunitu,.

terina25
18. mar 2012

my sme boli min.rok pri mori a musím poklopať,že teraz sme celú zimu boli zdraví ako rybičky 🙂 takže ja určite odporúčam more.a ešte som dávala asi 1 mesiac infant dophilus,1 mesiac cebion a 1 mesiac imunoglukan.byt som neprekurovala.po spaní som vždy vyvetrala spálňu. náš syn je ešte k tomu alergik...ale myslím si,že najviac nám pomohlo to more. 😉

terina25
18. mar 2012

a ešte musím podotknúť,že keď sme boli pri mori,tak tam naše deti ochoreli.najmä syn strašne kašlal.boli sme tam aj u lekára a dali im sirup.mám pocit,že ako keby sa pri tom mori ,,vyčistili,,od hlienov a preto boli teraz u nás na SVK zdraví.akokeby sa tam ich telá prečistili.my sme v predošlých rokoch stále v zime bojovali s laryngitídami.ale mali ich fakt strašné.boli sme aj na pohotovosti,dávali čípky a otvárali okná v zime,čo sa tak dusili.ale tento rok chvalabohu ani raz nemali laryngitídu.

lubina
18. mar 2012

@terina25 to je super. My sme tiez boli vlani pri mori a zial nam to az tak nepomohlo, dcera bola chora tuto zimu 4x, ale uplne nenormalny kasel.Tiez ma alergiu

zvedavamt
18. mar 2012

Maminky, ked uz mate dietatko, najdite si hlavne cas precitat , co do neho davate. Lebo len vy ste za to zodpovedne .
My sme roky davali malej "lepšiu moznost, z lekarne namiesto antibiotik, echinaceu od f HANUS. Nevravim, ze jej to na imunitu nepomohlo,ale az pripad s plesnivou zatkou 2mm hrubky vo flasticke tohto pripravku mi otovril oci.
Firma toto zistenie ihned "vybavila, tak ze vzorku prevzali osobne neskoro vecer sa ku nam dotrepali a vraj to presetria. Uz je to vari aj rok a pekne sa to ututlalo, ze nevedia ako je to mozne pri takej dvokladnej kontrole,aku opisuju v letakoch.
Uistili ma, vraj mozem konzultovat aj s ich lekarom - no co ine by mi asi tak povedal,ked ho platia- ze sa naozaj nemusim nicoho obavat.
Kupovali sme prave tento druh preto, ze v nom nebol silny alkohol,ale prave preto bol inak konzervovany a prisladeny umelym sladidlom. Tymto sa chcem verejne ospravedlnit mojej dcere, za vsetko, co som jej do buducna sposobila takymto "zdravym pripravkom.
MAMY CITAJTE ZA SVOJE DETI!

majulienka27
18. mar 2012

My sme na tom s chorobami podobne. Malá začala v októbri chodiť do škôlky a od vtedy to je jedna katastrofa. Oktober november december antibiotiká. V decembri začala brať imunoglukán aj dophilus. Po prázdninách nastúpila do školky a zázrakom vydržala až do konca februára. Až som sa divila, pretože všetky deti boli choré a ona nič, v triede ich bolo 3, no od koncom februára zas ochorela to bola dva týždne doma, týždeň chodila do škôlky a teraz je opäť chorá. najhoršie je to že stále keď ochorie ona tak za pár dni aj ja a odomňa potom malý, tak to už fakt nechápem že prečo aj ja. Teraz neviem či nám ozaj pomohol ten imunoglukán či dophilus , alebo len to že boli mrazy a bacile nemali šancu. Ešte jej dávam aj céčko a aj sebe, no len škoda že nevidím výsledok.

lubina
18. mar 2012

@majulienka27 presne ako u nas. Starsia ochorie, chyti to mala a hned aj aj.Alebo mladsia ochorie v skolke a starsia to hned chyti a hned aj ja. Uz som sa aj ja objednala na alergologiu, asi aj ja mam imunitu na bode mrazu 😲

terina25
18. mar 2012

@lubina neviem,niekomu to more zaberie a niekomu nie.možno pomohli aj tie ,,sirupy,,,alebo možno aj to,že sme menej kúrili v noci a snažila som sa dávať aj mokré uteráky na radiátor a tým zvlhčovať vzduch.

terina25
18. mar 2012

ale samozrejme,že sme dávali aj ovocie a zeleninu.nie len ,,umeliny,, 😉

lubina
18. mar 2012

@terina25 my sme tiez mysleli ze to more pomoze, zial nie.ALe nevzdavame to, pojdeme aj tohto roku.Dcera ma tu alergiu, tak dufame, ze to raz pomoze.Ale tiez jej uz aj musime nieco davat lebo som zufala z antib. Ale jej nic ine nezaberie vacsinou, kasle az hroza

zvedavamt
18. mar 2012

Moja dcera prechodila predskolsku triedu bez antibiotik a ani raz sme neboli u doktorky. Kto chce vediet ako to dosiahnut v sukromnej sprave viac info.
Prajem peknu nedelu

terina25
18. mar 2012

@zvedavamt tak,keď chceš dať tip ,tak to píš tu a nie do súkromnej správy.či je to nejaká reklama? 😉