Ako pomôcť pri agresívnych kiahňach?
Ahojte ma niekto skúsenosti s takýmto vysypom pri kiahnach?malý ma 18mes kiahne ma 4den a takto sa stále pribúdajú a má to takto aj po rukách a tele celom.nedá sa to ani po pupakoch natierať to by som robila donekonečna.strháva sa zo spánku zle spí dávam mu fenostil ale aj tak ho to svrbi teploty ma až dnes štvrtý deň nad 38.vyrážky su prevažne červené niektoré naliate.oblievam mu ich aj repikom.bojím sa o neho aby sa to ešte viac nezhorsilo.masť používam dermalibour.aj propolis som skúšala.prosím poraďte ako mu pomôcť som zúfalá

Vraciam sa v case asi tak 2t..😮mladsi tiez taky stary mal hroozne vela ale zas ruky nohy celkom ok brusko chrbat dost a co mal na na hlavke no to bol des..tiez asi bol oslabeny lebo mal cca 2t pred kiahnami sople kasel a stolicky sa tlacili tak mozno aj on preto takto dopadol..ten 3ci 4 den bol zly tiez nespal fenistil 3x denne natierala so.chladivym gelom a od teploty sirup asi ta caka teraz tazka noc mne straaasne teplotoval tu 3tiu to som sa s nim trapila od 22.do 4.30 rano az vtedy zaspal az na 45min..a ta teplota ze 38.5 dala som nurofen a hodinu nato 39.4..uplne s neho salalo teplo len som sa modlila do dalsieho sirupu a strasne som sa bala ze ak nic nepomoze ze budeme musiet na pohot.a to keby ho zbadali tak rovno infekcne..no noc sme prezili este ten dalsi den doobedu celkom fajn poobede zas teplota no po sirupe sice az vecer no klesla a uz nebola aj noc uz v pohode a potom ako by utalo kazdym dnom lepsie..starsi ten mal lahsi priebeh aj ked som myslela ze viac kiahni ako ma byt uz nemoze a v duchu som si vravela ze mladsi ani nebudem v3diet ze ma (lebo zvacsa co mi vraveli tak jedno vela druhe pohoda)ten starsi mal teda zas velkeee a aj ostali flaky aj jazva kde tu je..mladsi ma este par chrasticiek vo vlaskoch ale uz je chvalabohu po..a uz mame pokoj..tak len zatat zuby uz max den bude tazko..potom naozaj bude len len lepsie..a hypermangan..ja som ho 3xdenne tym utierala nekupala len som do lavora urobila a poutierala a nechala vysusit..a na tvaricku som robila repik..drzim palce
NUROFEN sa na kiahne nemôže!! Vygooglite si prečo ale X mamičiek to vie a upozorňujú na to! Základ je sušiť žiadne maste ani gély - aj chrasta je infekčná a "živá" prečo by inak ostávali jazvy. Kým sa ten vírus nedostane von stále je v dieťati celom - aj vo vnútorných orgánoch tak bacha na každý prejav a komplikáciu. Sledujte si detičky.
@jajuska13 Hej, mali to velmi zle, hrozilo nam, ze skoncime v nemocke na infekcnom, nakoniec sme to ustali... keby som nasla fotku, tak by som ti aj poslala... mali to naozaj vsade, ani jest poriadne nemohli, zlaticka, tak som ich lutovala. Moje krsniatka mali tak zo desat pupacikov na chrbate... neviem preco to niektore deticky maju take silne... Olejcekom by som nenatierala. odide to same...vyskusaj iba ten hypermangan, on velmi pekne vysusi a vyrazky tak potom nesvrbia. Jazvicky nemaju, aj ked som sa toho bala, lebo zopar si ich tak rozskriabali.
@jajuska13 Ahoj, nam velmi pomohol 3xdenne kupel v hypermangane (po nom sa nam krasne vyrážky vysusili), natierala som s Tanno Hermal Lotio (ten je urceny priamo na kiahne a maximalne doporucujem) a este fenistil kvapky... Po 10dnoch sme mali uplny pokoj a mala to zvladla bez skrabania. Držím palce
Aj moje deti mali hrozne kiahne. Mali aj v ustach, nose, uskach, uplne vsade. Na fotke je najmladsi na 3.den. Najhorsie to bolo na 5.den, len to uz ma vtedy nenapadlo odfotit. Ale potom uz zacali ustupovat. Prvemu synovovi az na 6.den. jemu tiez zacali teploty az tak neskor a u vsetkych trvali 3 dni. Natierali sme tanno hermalom a davali dithiaden. Tiez som pocula, ze sa nurofen nema davat. No neviem, ci to ma ozaj nejaky vplyv... Este som detom dal do vane repik a nechala ich tam vecer chvilu pohrat. A v ustch sme potierali tantum verde
@kristina0211 a ako rýchlo sa mu to z hlavičky stratilo?ako vyzerá teraz? Koľko je po kiahbacg?
My sme po kiahnach uz asi 2 mesiace a stale im vidno jazvicky. Vo vlasoch sa chrasty drzali najdlhsie, asi aj 1,5 mesiaca. Moji ich mali fakt strasne vela, kazdy, kto ich videl tak hrozivo na nich pozeral, ze to este nevideli tolko. Tak sa im to aj dlhsie hoji. Syn, co ich dostal prvy, ten mal zase strasne hlboke, jemu zostalo vela takych velkych jazviciek a dalsi dvaja mali vilelmi vela kiahni, ale tie jazvicky nie su az take velke, tak si myslim, ze by sa aj mohli casom stratit. No ide to pomaly
@kristina0211 a môžete mi poslať foto ako vyzeral tento váš maličký syn ak máte asi po mesiaci alebo troch týždňoch a ako vyzerá teraz?neviem si to predstaviť ako mu to bude vyzerať či keď pôjdeme za dva týždne medzi ľudí nebudú po ňom uboho pozerať ze chudacik a pod
ak ta trosku potesim, oproti mojmu malemu mate este vyborny stav, predstav si lica zliate do jednej obrovskej chrasty, akoby sa tie kiahne spolu pospajali..hrozila nam nemocnica, mal ich asi milion na celom tele, co nas obislo boli oci a chodidla..ja som po veceroch plakala a neverila, ze to ostane bez nasledkov..este aj detska lekarka ked to videla, hovori ze toto este v ambulancii nemala..a ver ci nie, okrem jednej jazvicky pri nose, nema absolutne ziadne zostatky ..jedine cim sme mali vsetko potierat bol lieh z lekarne a mal 2 kombinaciu homeopatik..vdaka tomu sa vobec neskriabal, nesvrbelo ho to,..nazvy si uz nespomeniem, bolo to pred 7 mimi rokmi, mal 4 . treba len vydrzat, detska pokozka sa vie krasne zahojit..len to nesmie strhnut, vtedy urcite jazva ostane..inak nam kiahne na cely nasledujuci rok totalne znicili imunitu..dovtedy nebol ani raz chor, ziadne atb a potom ten rok katastrofa..drzim palce nech to mate rychle za sebou..
@jajuska13 na to sa vykasli, ze ako po nom budu pozerat ludia, ved je to normalne prekonat kiahne 😉 a bud rada, ze to budete mat za sebou. len sa vyhybajte slnku, my sme to mali tiez takto v lete pred rokom, maly bol skoro cele leto taky bodkovejsi, proste bolo vidno, ze cosi mal, mozno aj 2 mesiace, co pozeram teraz foto... mal 2 roky vtedy. ale napr ja aj teraz na chrbatiku vidim bodky, kedze viem, ze to mal, inak to asi bezne nevidno, len ked sa skumavo zahladim 😀 ostala mu jazvicka rovno na cele medzi ockami, tam mal velku kiahnu a asi si to odskrabol, ale tak nevadi, lubime ho aj tak 😀

@zeytin to vazne?a ja že len moje deti to tak schytal.u nás v dedine sú teraz kiahne ale nikto nemal zatiaľ také ako môj syn.on totiž užíval antibiotiká kvôli vyššiemu crp a mal z vyterov moraxellu. V sobotu douzival a v nedeľu dostal kiahne možno aj to spôsobilo ten brutálny vysyp.kupem ho stále ma už chrasty ale mne poradili ešte natierať detským olejom keď už sú chrasty neviem ci niekto ste to robili a ci to pomohlo k hojeniu.A tvoje deti to tiež mali takto po tvári a hlave a krku?vlastne všade to ma takéto.