icon

Ako postupovať pri pohryznutom jazyku?

soffi
14. dec 2011

Mala dnes spadla a hrozne si zakusila do jazyka, neskutocne krvacala, isli sme na pohotovst, kde jej to vobec neosetrili, ze tam na to nic nemaju...a ze o dva dni mame ist na stomatochirugiu.Ja ani neviem ako to ma zranene lebo ju to hrozne boli, vobec nic mi neje ani nepije, teraz zaspala...neviem teda, ci na tu stomatochirurgiu by som enmala ist uz aj zajtra? a co mi tam vlastne pomozu? podla mna to nema az take ze na sitie, no ale neviem co teraz... ☹

anjelicek26
14. dec 2011

@soffii - jazyk je velmi silno prekrvene miesto, ono to krvaca uz pri malej ranke - navyse sa to veeelmi rychlo hoji - pochybujem, ze by jej nieco zasivali, skor by tomu ublizili, bolelo by ju to. Pozri, v akom je to rozsahu, ved teraz spi.

Na papanie tekute veci cez slamku, tak ti bude spolupracovat. Ved je to otazka 3-4 dni kym sa to zahoji. Mliecny kokteil zo zmixovanym ovocim, detsku vyzivku trolinku zriedit a cez slamku, jogurt zriedit mliekom a cez slamku, rovnako mliecko ci kakavko pit. Proste tie tri dni na takomto jedle vydrzi, neumrie na to.

bianca
14. dec 2011

pokial je defekt velky tak sa to sije.Neviem na akej pohotovosti ste boli a ci sa vobec lekat dostal do pusinky a videl co a ako (nasej by museli zuby vylomit a minimalne ju uspat ) ale inak to sije chirurg.Normalne jej daj nieco proti bolesti.Zajtra rano zavolaj na stomatochiru a pozistuj aky je potup