icon

Ako prebieha operácia strabizmu u detí?

tanula28
15. feb 2025

Dobrý deň dcérku čaká operácia strabizmu ma 3 roky v apríli a bojim sa ako to bude prebiehať,a hlavne ako mala zvládne prelepené obe očká a aj či sa podarí operácia a nebude mať nejaké problémi.Mate stym skúsenosti ? Dakujem za odpovede a ešte operácia bude na Kramároch

Strana
z2
sjuzir
29. apr 2025

Syna operovali v Žiline ako 3 ročného. Jednodnovka. Obe oči mu robili a vôbec ich nemal prelepené. Zvládol to super.

tanula28
autor
29. apr 2025
@lienka444

@tanula28 Ťažko to niesla, ale bola veľmi statocna. Musela som byť stále s ňou. Väčšie deti to horšie niesli.

@lienka444 a to stále ma zalepené očká celý deň od operácie až do druhého dňa rana ? Malú čaká zajtra operácia očiek a fakt si neviem predstaviť ako to zvládne nič nevidieť len tmu ako ju poznám to bude revu celý deň

tanula28
autor
Autor odpoveď zmazal
evka1810
30. apr 2025
@tanula28

@lienka444 a to stále ma zalepené očká celý deň od operácie až do druhého dňa rana ? Malú čaká zajtra operácia očiek a fakt si neviem predstaviť ako to zvládne nič nevidieť len tmu ako ju poznám to bude revu celý deň

@tanula28 Dobry den Ano mal zaöepene obe Ocka po Operation ale tiez to zle znasal tak potom ako sa vyspal z narkozy mu jedno odlepili a nechali zalepene len jedno do druheho dna aby aspon jednym videl…tak dezimal vam palce aby ste to zvladli drzte sa nebojte sa bude to dobre

tanula28
autor
30. apr 2025
@evka1810

@tanula28 Dobry den Ano mal zaöepene obe Ocka po Operation ale tiez to zle znasal tak potom ako sa vyspal z narkozy mu jedno odlepili a nechali zalepene len jedno do druheho dna aby aspon jednym videl…tak dezimal vam palce aby ste to zvladli drzte sa nebojte sa bude to dobre

@evka1810 dakujem pekne snáď bude dobre

majloo
30. apr 2025
@tanula28

@danka56 dakujeme snáď to nejak zvládneme

@tanula28 dcerke 2roky naspat operovali ocka na Kramaroch, obe oci zalepene a po operacii to bol zahul. Dostavala lieky od bolesti v infuzke, ale aj tak ju to stipalo, tahalo, plakala, nesmela si to chytat, tak buchala ruckou do steny, no asi 5 hodin to trvalo, nariekala. Do toho moze zvracat, medze byva podrazdeny ocny nerv, mala nauzeu, cize s emitnou miskou som davala pozor, keby zvracala. Bolo to narocne, potom jej to odlepili, ale to stipanie a tahanie bolo este par tyzdnov, ale to zalezi od typu operacie. Inak personal bol skvely, je tam pekny detsky kutik. Strava je len pre dieta, ale vies dojest, radsej sa zasob jedlom, rodicia maju kuchynku, chladnicku, mikrovlnku, aj kanvicu. Do bufetu som nechodila, ale boli sme tam 3 dni dokopy.

majloo
30. apr 2025
@tanula28

@evka1810 dakujem pekne snáď bude dobre

@tanula28 a este platila som 10eur za den za normalnu postel pre seba, nie lehatko. Drzim palce🙂🍀

maricela1
9. máj 2025
@simsalabim

Mojej dcere v podobnom veku operovali oci, tiez na Kramaroch, ale tsk pred 15.rokmi… po operacii tak vyvadzala, ze nevidi, ze jej jedno oko ciastocne odlepili, aby sa ukludnila 🙃

@simsalabim Ahoj môžem sa spýtať aký konkrétny problém malá dcérka ? Škúlenie , strabizmus ...áno viem , ale skôr ma zaujíma že ako ste zabezpečili operáciu, atď atď ..chceli ste ísť na operáciu ? Alebo Vás tam vyslovene poslali ?

Ďakujem veľmi pekne za skorú odpoveď.

lienka444
10. máj 2025
@tanula28

@tanula28 Áno. Ako to dopadlo?

simsalabim
10. máj 2025
@maricela1

@simsalabim Ahoj môžem sa spýtať aký konkrétny problém malá dcérka ? Škúlenie , strabizmus ...áno viem , ale skôr ma zaujíma že ako ste zabezpečili operáciu, atď atď ..chceli ste ísť na operáciu ? Alebo Vás tam vyslovene poslali ?

Ďakujem veľmi pekne za skorú odpoveď.

@maricela1 moja dcera mala atypicky strabizmus, nie smerom k nosu, ako mavaju male deti, ale smerom von. Ale primarny problem boli migreny, kludne aj 3x do tyzdna, od veku cca 2 rokov. Strabizmus, vtedy malo viditelny, ja som si nic nevsimla, diagnostikovala ocna - ocne vysetrenie si vyziadal neurolog. Obaja sa zhodli na tom, ze operacia migrenam pomoze a mali pravdu. Takze - ano, chceli sme ist. Uz je to velmi davno, takze postup si nepamatam, ale myslim, ze to zabezpecila nasa ocna a operovala ju v NUDCH.

lena93
29. júl 2025
@sjuzir

Syna operovali v Žiline ako 3 ročného. Jednodnovka. Obe oči mu robili a vôbec ich nemal prelepené. Zvládol to super.

@sjuzir Ahoj, môžem sa spýtať kde v Žiline ste boli na operácii? Hľadám jednoďňovú chirurgiu a nenachádzam. Ďakujem.

sjuzir
29. júl 2025
@lena93

@sjuzir Ahoj, môžem sa spýtať kde v Žiline ste boli na operácii? Hľadám jednoďňovú chirurgiu a nenachádzam. Ďakujem.

@lena93 v zilpe

lada4
16. sep 2025
@deti95060810

dcére skrabizmus pekne upravili okuliarmi...trvalo to síce dlho, ale výsledok super.
operácia bola zrušená kvôli výsledkom krvi...

@deti95060810 Dobrý deň v akej uchylke malo vaše dieťa očká ? My máme 4 a chcú mi dcéru operovať..nosíme okuliare už rok a pol...Ku komu ste chodili ?:Dakujem

deti95060810
16. sep 2025
@lada4

@deti95060810 Dobrý deň v akej uchylke malo vaše dieťa očká ? My máme 4 a chcú mi dcéru operovať..nosíme okuliare už rok a pol...Ku komu ste chodili ?:Dakujem

@lada4 20 stupňov.

Strana
z2