icon

Ako prelepovať očká pri škúlení?

udada
13. feb 2013

Ahojte maminy, ktoré máte podobnú skúsenosť. Môžte mi prosím poradiť ako mám dcérke prelepovať očká? (ubiehajú jej očká) Lekárka povedala, že 4:3, takže 4 dni pravé a 3 dni ľavé, len si to neviem predstaviť, lepí sa to leukoplastom, či ako? Alebo sa dajú kúpiť okuliare čisto len na zakrytie jedného očka a naopak? Ďakujem

anickad77
19. feb 2013

@levandulova85 malé deti všeobecne majú problém niekde tíško vydržať a sedkať vkľude 🙂 poznáme to veľmi dobre, veď uvidíte, nemôže donekonečna vás odbiť tým, že budete prelepovať očko, keď sa to nebude zlepšovať, musí nariadiť niečo iné, mali sme 3,0+ dioptrie na oboch očkách, doteraz má stále dioptriu 2,5+, chodíme na kontroly každých 7-8 mesiacov, má z toho vyrásť, hovorila, že max. do 15tich, už budeme mať za dva dni 17 a stále pokračujeme s okuliarmi, aj napriek tomu, že vidí bez nich, no stále mu tie očká zabehnú. Nie vkuse, ale sem tam mu ešte zabehnú, kým to nebude čisté, tak budeme s okuliarikmi stále 🙂 však ak to inak nepôjde, skúste k inej očnej prejsť, ak by táto nič nerobila, čím skôr, tým lepšie pre maličkého 🙂 prajem veľa trpezlivosti, keď tak sa ozvite, ako ste dopadli.

mmacca
19. feb 2013

Moja malá má tiež strabizmus - obe očká. Keď som hľadala tie nalepovacie okluzory, tak sa na mňa kukali jak na ufo, že to čo chcem aj v lekárni, aj vo výdajni. Chvíľu som jej lepila leukoplastom, ale to boli doma také vreskoty... a potom mala okolo očka vyhádzané. Malá ma 2 roky, raz jej očná skúsila zamerať okuliare, aj sa malá pozrela do prístroja, ale krátko. Vraj budeme skúšať, kým sa nepodarí zamerať, a potom sa uvidí, či treba operáciu. Preto som chcela tie okuliare, lebo na to sú textilné okluzory. Lepiť malej oči ma nikto nedonúti. Tie hysáky...

levandulova85
19. feb 2013

@anickad77 vdaka velka, no ved uvidime ako to pojde, je to tazke..a protikm clovek chce pre dieta len to najlepsie...tak prajeme junakovi vsetko najlepsie ;) Nech sa to cim skor upravi. A ked nie..muzi v okuliaroch su fesaci ;)

anickad77
19. feb 2013

@levandulova85 🙂 ďakujeme pekne 🙂 držte sa 🙂

tamuska30
20. feb 2013

dneska sme boli na kontrole a predpisala nám očná okuliare, dostala som od jedneho lekára radu že skúsiť prelepovať sklíčko na okuliaroch, lenže otázne je či by malá vôbec bude nosiť tie okuliare, ja už neverím ničomu a za tri mesiace ideme na kontrolu a uvidí sa, možno že sa to bude riešiť aj operatívne

levandulova85
22. feb 2013

@tamuska30 fuha, no som zvedava ako dopadneme my v pondelok, nam tazko da okuliare,kedze syn nema ani rok..no uvidime...

tamuska30
23. feb 2013

@levandulova85 držime palce a my teda uvidíme za tri mesiace ale ta operacia bude asi určite lebo ona škuli na jedno očičko a to vlastne preto že ním nepohybuje ,iba do jednej strany, takže ten zaseknutý nerv treba uvolniť

tamuska30
23. mar 2013

Viete mi poradit ako naucit 1,5 rocnu slecnu na okuliare? Nechce ich mat na ockach.

miskax
24. mar 2013

@tamuska30 ahoj, my sme tiez tento tyzden dostali okuliare a mala ma len 9m ... no zatial ich vydrzi mat tak pat minut, aj to ju musime vselijako zabavat, idealne drzat rucky .. ale dnes sa mi zdalo, ze si ich vydrzala nevsimat trosku dlhsie .. tak som tiez zvedava, ako to pojde .. ale Tvoja slecna uz je starsia, nezaujme ju nic? obraz v zrkadle, alebo tak?

icub
24. mar 2013

dievcence, okrem nalepovacieho okluzora, existuje aj textilna navlecka na okuliare, ktore sluzia tak ako aj klasicky okluzor. Je drahsi ale stoji za to. Ak dieťatko nebude chcieť mať taký okluzor, osvedčilo sa mi aj prilepiť papierovou paskou (nie je taka agresivna) odlicovaci tampon... klasicky okluzor zo zdravotnickych potrieb ma silnu naplasť a niektoré deti sú naň alergické a zle znášajú aj odliepanie a naliepanie.
1, 5 rocnú slecnu len pomaly trenovať na okuliare.. kazdý den o trosku dlhsie tak ako pisala miskax, mozno by si mala skusit ty nosit nejake len s obycajnymi sklami, mozno by potom chcela skor (aby bola ako mama..😉 ).

tamuska30
25. mar 2013

@miskax ahoj, no tiez to vydrzi tak pat minut, uz som skusala aj ja si davat, ale nezabera nic, aj v zrkadle sme sa uz ukazovali,ze aka je krasna a teraz ked jej poviem pod sa mi ukazat dame okuliarky aka si tak povie kasna a leti
prec.

miskax
7. apr 2013

@tamuska30 tak ako vam to ide? u nas nic moc, dokazem ju zabavit tak na par minut, ale akonahle si ich opat vsimne uz ide po nich ... a najnovsie dava dole uz aj moje 🙂

tamuska30
8. apr 2013

@miskax u nás tak isto, chviľu vydrží a za chvíľu sú okuliare dole, len dufam že to pôjde k lepšiemu ale chce to strašne veľa trpezlivosti. 🙂

zuzu805
8. apr 2013

Ahojte baby tak aj nam predpisala očna okluzor škuli na jedno očko o 4 mesiace mame kontrolu a pravdepodobne už aj okuliarky jej daju ..
vobec si nedava dole ten okluzor mame zatial ten nalepovací tak som rada že jej to nevadi že to ma na očku
tieš sa bojim toho či bude nosiť okuliare a nezhadzovať ich ..

nella1
16. máj 2013

dakujem za temu tiez na s trapia ocka dcerka zacala skulit jednym ockom po 2och rokoch, vysetrenie sa nam podarilo ked mala 2r,9m dovtedy sa bala a odmietala vystrenie mame diopt. plus 2,5 a druhe ocko ktore jej ubiehalo do vnutra plus 4,5. museli sme tiez zacat prekryvat ale na lepiace dostala po 5tich dnoch alergiu na lep co obsahovali mala z toho pupaciky a cele zacervenane a mali sme problem jej to odlepit inac ako strhut sa to nedalo lebo po 4och hod sa jej ten lep.okul.vpil do tvaricky bolo to naozaj pre nu bolestive dat to dolu a este alergia..museli sme prejst na latkovy na okuliarik ten uz nosime 3mes. velmi ma zaujima kedysa vasim polepsili ocka po pouz.latkoveho navliekacieho okulzorika...ma to ten isty ucinok???nemam sa s kym podelit nepoznam nikoho ..ked dcerke cistim okuliariky vsimla som si ze uz aj druhe ocko jej sem tam ubehne kim jej ich cistim je to normale??je to sposobene tym prekrivanim??? ako nosia okulzorik??viem ze maju pri tom kreslit alebo si strihat robit mini prace kde namahaju ocko dcerka mi nevydrzi robit nieco take 4hod. a striedavo ho jej ho navliekat pocas dna ked nieco take robi mi nevydrzi zatial...ako sa vasim polepsili ocka????

miskax
13. jún 2013

Ahojte, nenajde sa tu niekto kto mal operovane dieta - myslim očká (škúlenie) na očnom na Kramaroch? Ze ako je to tam s hospitalizaciou matky, prip. ci ma vyznam zaplatit si ten nadstandard? ak sa niekto ozve, budem vdacna 😉

kikina84
13. jún 2013

@udada mozem sa spytat v akom veku ste zistila ze skuli? nasa mala ma 2,5 roka a zda sa nam ze skuli..treba s tym ist ocnej? alebo sa to zvykne aj casom upravit? vobec netusim ako postupovat..dakujem za typ

terezka1947
13. jún 2013

@kikina84 ja som bola s 19mesacnym,lebo som mala pocit,ze skuli...ale lekarka tvrdi,ze nie...ale ze mam pozorovat...je lepsie ked pojdes cim skor....lebo cim skor sa to potvrdi,tym skor sa ocku da pomoct....

miskax
13. jún 2013

@kikina84 urcite chodte cim skor .. aj ked len trosku skluli, cim skor zacne cvicit, tym lepsie, myslim.

A nahodou tu nie je niekto, kto lezal na detskom ocnom v BA?

udada
autor
13. jún 2013

no asi tiež po tom druhom roku, my sme išli obvodnej, tá nám dala lístoček k očnej (boli sme na Kramároch), malej viacej ubiehalo ľavé očko, pravé len trošičku, tak jej musíme každý deň prelepovať jedeň deň jedno očko a druhý deň zasa druhé, kupujeme v lekárni nalepovací okluzor - presne sa to volá Pro-ophta Junior Mini (okluzívna náplasť). Vždy sa prelepuje opačné očko, na ktoré sa škúli, aby sa vlastne trénovalo, keď musí pracovať samo, a musíme robiť pri tom prácu do blízky (lepenie, skladanie, hry s kockami a iné). Ono netreba čakať, samé sa to nenapraví. Teraz vidím, ako to dcérke pomohlo a to jej prelepujeme očká 4 mesiace, vidím naozaj zlepšenie. Už neškúli. Nečakajte a určite zájdite očnej 🙂

udada
autor
13. jún 2013

@kikina84 zabudla som napísať komu to píšem 🙂, prečítajte si vyššie

nella1
26. jún 2013

@udada ahojky a ake ma dioptrie neviem dcerka ci syncek??? my tiez prekryvame 4mes zatial ziadne zlepsenie nevidim..bez okuliarkov tusim uz skuli aj na druhe to zdravsie....my mame 2,5plus a to kde sme zbadali skulenie k nosteku az 4,5plus to sa vam naozaj rychlo napravilo srdecne gratulujem...

udada
autor
26. jún 2013

@nella1 Ahoj, dcérka nenosí okuliare, našťastie, aspoň to 🙂

nella1
26. jún 2013

@udada aha tak tym padom u vas je to ine kedze nema dioptriu... 😉

udada
autor
26. jún 2013

áno, to je, je to o nervy, držím palce, nech sa to aj vám zlepší 🙂

alexandra124
3. okt 2013

Mám syna má 15 a škúli operácia nie je možná prosím pomôžte ako to odstrániť ☹

monikaaerik
6. mar 2014

Ahojte maminky,
DARUJEM nálepky na prelepovanie JUNIOR mini
http://www.bsoptik.cz/merici-pomucky-refrakce-o...
Dćerke to predpisovala očná pani doktorka, ale neprelepovali sme to týmto, zvýšilo sa a škoda vyhodiť, ak to niekomu pomôže.
Ak by ste mali záujem pokojne sa ozvite. Sme z Košíc, čiže môžem osobne dať, ak nie, pošlem, nie je problém.
Pekný deň. Monika

udada
autor
24. apr 2014

@monikaaerik ahoj, ja by som mala záujem, ďakujem 🙂, my ešte budeme prelepovať očká ďalšieho polroka

monikaaerik
28. apr 2014

@udada rada pošlem, len poprosím poslať do IP adresu, kam by som nálepky mohla poslať. Ďakujem

lubeniatko
16. máj 2014

Viete mi niekto povedať ako dlho trva prelepovanie očka???