Ako presvedčiť dieťa, aby prijímalo tekutiny?

noname26
27. jún 2014

ahojte mam 15mesacnu dcerku, co sa rada dojci. nezvykla vela pit, ale pri nedavnych horucavach sa pekne naucila aj z pohara aj cez slamku aj cez srkalku. Od dnesneho rana hnackuje a od poobedia aj teplota. Nechce ale nic pit, vsetko odmieta. A place, ked sa co len priblizim s jedlom ci tekutinou. Chce byt len na prsniku, ale ani cezen moc nepije, len cucka. Bojim sa, aby nebola dehydrovana☹((

canama
27. jún 2014

Ona uz vie ze ked sa naje alebo napije, bude ju boliet brusko a bude dalsia hnacka, preto odmieta....je to normalne. Mas super ze dojcis, lebo prsnik ti neodmietne a cezen sa jej dostane potrebna vyziva. Tebe sa moze zdat ze len cucka, ale urcite aj pije. Zbytocne ju nenut nic jest ani pit, ponukaj, ale nenut. Hlavne teda rehydratacny roztok. Pokial sa neobjavia znamky dehydratacie a hnacka prejde za par dni, niet co riesit. Pokial by hnackovala dlho, tak by som jej nechala u pediatricky spravit rozbor mocu, aj ked by nejavila viditelne znamky dehydratacie. Nam sa stalo, ze mala mala zvysene hodnoty niecoho v moci po asi 2 tyzdnovej torture s hnackami.

milota164
27. jún 2014

ja by som jej aspon tekutiny davala po lyzickach

ileas
27. jún 2014

Davaj jej striekackou od nurofenu alebo panadolu.Inak skonci v nemocnici na infuziach

monca1982
28. jún 2014

Keď ti neodmieta prsník, tak ju dojči. Veď nebude chorá večne. Preto sme na materskej, aby sme sa starali. Upratovanie, varenie a internety počkajú, kým sa nevylieči. 🙂 Ak sa bojíš a nie si si niečím, čo robíš istá, choď s ňou k lekárke.

seahorse27
28. jún 2014

Sleduj, ci dostatocne cika, aspon par krat za den. Ak prestane cikat, bude to znak dehydratacie a budete asi musiet do nemocky na infuzie. Pri hnacke je asi vhodnejsia bezmliecna dieta, ale ked to inak nejde, tak aspon nech sa dojci, aspon prijme nejake tekutiny. Rehydratacny roztok by bol fajn, len je strasne hnusny, moja dcera ho tiez nikdy nechcela vypit...tak pochybujem, ze ho tvoja vypije, ked odmieta ja obycajnu vodu...Este by som zaradla porbiotika - len neviem, do coho ich zamiesas, ked nic nechce. Drzim palce a prajem skore uzdravenie.

danuella
28. jún 2014

pribiotika treba dat na lyzicku (myslim znacka biopron ma take tobolky ktore sa daju aj vysypat a do toho prasku odstriekaj trochu mliecka), nam velmi pomohli pri hnackach