icon

Ako reagujete na pripomienky lekárov?

4. feb 2026

Syn bude mať v máji 15 a dnes sme boli na prevencii. Preto , že sedí pri mobile sme od lekárky počuli asi 5x, pritom syn aktívne športuje, to znamená tréningy, zápasy škola a málo času na mobil, čo sme pani doktorke pripomenuli nakoniec stále zostala pri mobile😀 (na chrbticu si máme aj tak iba vyhľadať fyzioterapeuta)
Ďalší kameň úrazu bola váha má 178 cm 57 kg tak to bol asi 5 minutový monológ ako sa má športovec stravovať. Bolo to pre mňa podnetné, len mohla s tým počkať po vyšetrení keď by už bol syn oblečený a nie keď stál bosý na podlahe???
Na záver sme dostali upozornenie na hygienu (čo čakala keď bol normálne 5 hodín v škole?)
Neviem či pani doktorka nemala svoj deň, lebo vždy sme boli spokojný s jej prístupom!

mandzula
4. feb 2026
@huxy

@mandzula človek sa dá umyť aj na posteli, nie je to to isté ako sprcha či kúpeľ, ale stále lepšie ako nič

@huxy Starká bola mobilná, to vôbec nebolo o tom, že by sa umyť nevedela, my sme ju proste nevedeli donútiť.

anonym_50bae2
4. feb 2026

Ja osobne by som ho do školy nedávala, aby sa pred návštevou dr. osprchovať a ja si zobrala Pcko. Ale chápem, že každý nemá takú možnosť.

koniarova
4. feb 2026

Neviem, za mňa sa nič hrozné nestalo. Nenapadlo by mi to vôbec riešiť.

huxy
4. feb 2026
@mandzula

@huxy Starká bola mobilná, to vôbec nebolo o tom, že by sa umyť nevedela, my sme ju proste nevedeli donútiť.

@mandzula tak to je potom horšie

anonym_795e6c
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_795e6c a ešte pred Monitorom a prijmačkami

@anonym_autor presne tak

autor
4. feb 2026
@januska12323

15 ročný chlapci majú arómu aj keď len sedia v triede, to je fakt a nie výčitka. Pri tejto prehliadke sa kontroluje aj pod spodným prádlom a to by mi teda nenapadlo ísť bez nejakého umytia.
57 kíl na jeho výšku nie je veľa, musí vyzerať chudo tak to aj skomentovala a pár minút na boso mu fakt neublíži. Hoď to za hlavu tak skoro sa zase neuvidíte.

@januska12323 kontrolovala ho aj tam , test s kašlaním😀
Je pravda, že je chudučký, ale teraz sa jeho organizmus rozhodol, že narastie ešte niečo. Plus tréningy, chodí behať. Má raňajky, desiatu, obed , jednu varenú večeru, druhú si urobi. Zje všetko mäso, mliečne, zeleninu (v jedle samostatne nie!, ale určite ho nenechávame hladovať.
Zas je pravda, že v oblečení to tak nevyzerá, bez oblečenia vyzerá dosť biedne...

mondolina
4. feb 2026
@anonym_autor

@januska12323 kontrolovala ho aj tam , test s kašlaním😀
Je pravda, že je chudučký, ale teraz sa jeho organizmus rozhodol, že narastie ešte niečo. Plus tréningy, chodí behať. Má raňajky, desiatu, obed , jednu varenú večeru, druhú si urobi. Zje všetko mäso, mliečne, zeleninu (v jedle samostatne nie!, ale určite ho nenechávame hladovať.
Zas je pravda, že v oblečení to tak nevyzerá, bez oblečenia vyzerá dosť biedne...

@anonym_autor
váhu nerieš 😉 priberie neboj.

autor
4. feb 2026
@anonym_50bae2

Ja osobne by som ho do školy nedávala, aby sa pred návštevou dr. osprchovať a ja si zobrala Pcko. Ale chápem, že každý nemá takú možnosť.

@anonym_50bae2 u nás je Péčko na všeobecného lekára pol dňa neviem prečo, ale uznajú iba 4 hodiny, na ďalšie 4 hodiny by som musela brať dovolenku.
Je 9tak , blíži sa monitor. A čo by robil doma, možno by to dopadlo podobne

autor
4. feb 2026
@mondolina

@anonym_autor
váhu nerieš 😉 priberie neboj.

@mondolina rovnako si to myslím

mondolina
4. feb 2026
@anonym_autor

@mondolina rovnako si to myslím

@anonym_autor
hlavne, že je zdravý, to je podstatné.

patrike
4. feb 2026

Zase mater ochranarka, ktorej ked nezaujaty odbornik ako lekar povie pravdu, tak sa ofuci a ide vypisovat po internetoch. Fakty :
1. Syn je podvyziveny, ak sportuje a ma take cm / kg, tak ma malo bielkovin aj cukrov v strave. Zo sportu by mal mat svaly a nevyzerat ako z koncentraku.
2. Syn smrdi. 5 hodin v skole nie je ziadne ospravedlnenie, urcite v tej skole nerubu rucne stromy, aby mal narok byt z toho spoteny a smrdiet. Rano aj vecer sprcha, len cista voda, potom neutralny antiperspirant. Nadmerne mydlenie prave sposobuje zapach.

autor
4. feb 2026

Keď sme vošli sme sa obidvaja pozdravili, teda neviem čím ju mohol nahnevať.

patrike
4. feb 2026
@anonym_autor

Keď sme vošli sme sa obidvaja pozdravili, teda neviem čím ju mohol nahnevať.

@anonym_autor Nicim. Oznamila vam fakty, urazena si ty.

anonym_5b7816
4. feb 2026

Môj syn má 8 a tiež sme boli nedávno na prehliadke. Ešte sa nepotí, resp. nesmrdí potom, napriek tomu som ho vzala zo školy skôr, osprchoval sa a obliekol čisté veci. Považujem to za normálne, aby som sa nemusela cítiť trápne, že ma niekto upozorní na hygienu. Prísť na preventívu spotený po 5 hodinách v škole? naozaj si mohla vziať aspoň vlhčené utierky a čisté tričko do tašky. Tým vetám o mobile nerozumiem, akoby ti tam niečo vypadlo, nedáva mi to zmysel. Syn alebo ty sa mohol pani doktorky opýtať, či sa už môže obliecť, nemusel tam stáť bosý 🤷‍♀️ Neviem čo očakávaš od tejto témy? že všetci začneme svorne nadávať na lekárku? povedala ti svoj názor, ktorý sa ťa dotkol. Napriek tomu si nemyslím, že sa vám stala nejaká veľká krivda.

autor
4. feb 2026

Mobil= chrbtica, zrak

zuzubb007
4. feb 2026

Ako reagovať, asi nijak, keďže pani doktorka mala pravdu, čo sa týka váhy chlapec ju má extrémne nízku podľa mňa, za ďalšie ak si dá chlapec ráno dezodorant, navoňavkuje sa a každý deň má opraté čisté veci nemôže byť problém, samozrejme oholiť pazuchy ,samozrejme sprcha ráno, za toto zodpovedá rodič také pubertálne dieťa sa na všetko zabudne takže mala si dohliadnuť, ja môjho každý deň terorizujem, umyť zuby, navoňať a mikina každý deň opratá, ano po jednom dni ide do koša na prádlo, takže začni na to dbať a nebude u doktora žiadny problem

autor
4. feb 2026
@anonym_5b7816

Môj syn má 8 a tiež sme boli nedávno na prehliadke. Ešte sa nepotí, resp. nesmrdí potom, napriek tomu som ho vzala zo školy skôr, osprchoval sa a obliekol čisté veci. Považujem to za normálne, aby som sa nemusela cítiť trápne, že ma niekto upozorní na hygienu. Prísť na preventívu spotený po 5 hodinách v škole? naozaj si mohla vziať aspoň vlhčené utierky a čisté tričko do tašky. Tým vetám o mobile nerozumiem, akoby ti tam niečo vypadlo, nedáva mi to zmysel. Syn alebo ty sa mohol pani doktorky opýtať, či sa už môže obliecť, nemusel tam stáť bosý 🤷‍♀️ Neviem čo očakávaš od tejto témy? že všetci začneme svorne nadávať na lekárku? povedala ti svoj názor, ktorý sa ťa dotkol. Napriek tomu si nemyslím, že sa vám stala nejaká veľká krivda.

@anonym_5b7816 9:10 autobus domov 10:42 na 13 autobus z domu ďalší ide 12:57

autor
4. feb 2026
@zuzubb007

Ako reagovať, asi nijak, keďže pani doktorka mala pravdu, čo sa týka váhy chlapec ju má extrémne nízku podľa mňa, za ďalšie ak si dá chlapec ráno dezodorant, navoňavkuje sa a každý deň má opraté čisté veci nemôže byť problém, samozrejme oholiť pazuchy ,samozrejme sprcha ráno, za toto zodpovedá rodič také pubertálne dieťa sa na všetko zabudne takže mala si dohliadnuť, ja môjho každý deň terorizujem, umyť zuby, navoňať a mikina každý deň opratá, ano po jednom dni ide do koša na prádlo, takže začni na to dbať a nebude u doktora žiadny problem

@zuzubb007 mal čisté veci na 100%

mandzula
4. feb 2026
@anonym_autor

@zuzubb007 mal čisté veci na 100%

@anonym_autor Spotený však mohol byť plus také pubertálne nohy, to je veľakrát zážitok. Čistý išiel z domu, no po takom čase tie veci 100 % čisté neboli, to je fakt.

anonym_9203e0
4. feb 2026

Hod to za hlavu, mám doma 15 ročného a denne vetram ráno pol hodinu aj večer pol hodinu, cez leto pootvarane nonstop, hormony 🙂 odporúčam mydlo protex v kocke, 2x sa riadne umyť, vysušiť a hneď dať antiperspirant tuhý, plus môže voňavka, vlasy každý druhy deň aspoň musí môj umývať, na nohy po sprche púder, a dokupili sme 100 percent bavlnené ponožky/alebo bambusové, každý deň čisté veci...oni v tom veku proste za to nemôžu, len treba denna hygiena

doda3103
4. feb 2026

@anonym_autor mám doma 15rocneho tiež. Športuje len v škole. Ale áno niekedy je cítiť kyslý pot to mu hneď povieme do školy chodí s antiperspirantom v ruksaku a v telesnej má ďalší. Má výšku presne ako tvoj ale váhu 66,5kg zje fakt dosť a často. To sa nám zdá veľmi chudý a neviem si predstaviť,že má menej ešte. Hygiena však pár hodín a puberta cítit nohy aj keď má šľapky v škole. Viem o čom píšem a že 15minut trávi v kúpeľni🤣🤣🤣 tak to tvoj sa môže schovať môj je 15minut len pod sprchou niekedy aj viac plus ďalších 15-20minut si dáva dokopy tvar,keď si napustiť vaňu tak je v kúpeľni aj hodinu a to tak 2-3krat do týždňa. Tiež dochádza z dediny do mesta do školy ráno busom poobede vlakom. Boli sme na preventívke a v živote nesmrdel ale áno chodíme hneď ráno pred školou. Nie v škole nesmrdi keďže používajú často antiperspirant chalani v triede furt niekedy horšie ako babu.Plus ja som veľmi hakliva na tieto pachy.

autor
4. feb 2026

@anonym_9203e0
@doda3103 Antiperspirant má, ale nepoužíva ho pravidelne, dnes ho nepoužil.
Sprchuje sa po treningu,, ale aj doma, nemyslìm si, že by niečo zanedbával, pravdou je že ho nekontrolujem.
Pachy jeho cítim, tréningové a zápasové veci pravidelne triedim do prania ale dnes som to necítila! Mal aj nechty osteihané pozrela som sa, lebo som hľadala príčinu prečo mu to povedala. Keď rozprávala o hygiene bola som od nich oročená chrbtom.

huxy
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_9203e0
Sprchuje sa po treningu,, ale aj doma, nemyslìm si, že by niečo zanedbával, pravdou je že ho nekontrolujem.
Pachy jeho cítim, tréningové a zápasové veci pravidelne triedim do prania ale dnes som to necítila! Mal aj nechty osteihané pozrela som sa, lebo som hľadala príčinu prečo mu to povedala. Keď rozprávala o hygiene bola som od nich oročená chrbtom.

@anonym_autor ty ideš len to svoje a ani za svet nepriznáš, že mohol doktorke smrdieť...tebe možno nie, ale jej ano. Tak vôbec neviem, čo sa tu vlastne rieši. Nepovedala to netaktne, že smrdí, tak ani neviem, prečo sa cítiš urazená.

anonym_a59296
4. feb 2026

Pre boha zena ty musis mat sebavedomie niekde v riti sveta ked sa ta dotklo to co lekarka vravela .
A super vychovavas syna ked tam stoji ako stlp a neopyta sa ci sa nemoze aspon obut 🫣
Ale vypisovat na net uz mas gule za dvoch…..

Lekarka nic zle nepovedala !!!

mandzula
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_9203e0

@anonym_autor Proste pripusti, že keď bola lekárka tesne pri ňom, mohol jej páchnuť. Nemyslím, že by mala potrebu komentovať jeho hygienu, ak by bolo všetko ok. Vieš, že nabudúce máš vyšetrenie šíbovať na ráno, keď vieš skontrolovať, či sa mládežník umyl.

zuzi0911
4. feb 2026

aka hygiena ? Ten chalan je vo veku ked sa spoti ,len pri obuvani topanok ,cize toto je uplne normalne a pani dr by to mala VEDIET. S repou na krku isto neprisiel.takze hygiena za mna absolutne nevhodný koment ...kopnut si takto do decka a este v takom citlivom veku ..
Ked tak mala tpto riesit iba s matkou,ved predsa matka mu dohovori ...uplne cele zle ...

huxy
4. feb 2026
@zuzi0911

aka hygiena ? Ten chalan je vo veku ked sa spoti ,len pri obuvani topanok ,cize toto je uplne normalne a pani dr by to mala VEDIET. S repou na krku isto neprisiel.takze hygiena za mna absolutne nevhodný koment ...kopnut si takto do decka a este v takom citlivom veku ..
Ked tak mala tpto riesit iba s matkou,ved predsa matka mu dohovori ...uplne cele zle ...

@zuzi0911 tak si predstav ako musel smrdieť po piatich hodinách v škole, keď vraj smrdí už po obutí. Pre pána, tak dohliadnem, aby tak nesmrdel. Či doktorka má čuchať tieto pubertálne pachy s úsmevom na tvári. Ja už neverím.

anonym_d54b33
4. feb 2026

@anonym_autor tiež som bola zrovna dnes so synom 15 r. na preventívke a síce ho nemerali ani nevážili, ale pri výške 181cm váži 54 kg. Ano, je chudý, ale 3x týždenne ma futbalový tréning a chodí aj s kamošmi do fitka. Navyše ma to po mužovi. Je aj veľmi vyberavy a slabý jedak. Hlavne, že je zdravý. Ale dr riešila tiež jemne krivu chrbticu. Neviem, čo s tým už máme robiť, skúšali sme všetko. Chodil na rehabilitácie, doma cvičil, vo fitku sa sústredil na posilňovanie chrbta.

anonym_90ba2d
4. feb 2026
@mondolina

@huxy
a možno aj rozkrok😵‍💫, keď mu vyšetrovala semenníky, čo naša dr. robí.

@mondolina 15 ročnému? Ako ty kokos tak to je pre mňa brutal. Moj syn by sa nenechal za nič na svete. Na to nieje náhodou urológ ? Či aj dievčatá vyšetruje? Ako rodič by som toto nedovolila keď dieťa nema problém. Mam 13 a 17 ročného ale ani jeden sa od 12 rokov nepromedoval pre rodičmi nie to ako 15 ročný ukazovať semenníky detskému lekárovi.

anonym_5b7816
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_9203e0

@anonym_autor a ty si teraz vlastne čo? urazená? dotknutá? nahnevaná? či čo riešime? pocit krivdy?