icon

Ako riešiť krv počas stolice u dieťaťa?

mama4444
14. júl 2024

prosím vás čo to môže spôsobovať alebo ako sa toho naozaj zbavit , pretože naša doktorka nám očividne nevie pomôcť. začalo to už asi tak pred pol rokom dozadu , vyskúšali sme hocičo rôzne preháňadla a lieky a Sirupy a Zmäkčovače stolicd od doktorky. p tomto sa už nebal na záchod aj potlacit.
ale samozrejme keď to on to prestal piť tak znova tá Stolica bola očividne asi tvrdšia… a včera som zistila a zbadala že idú normálne guče hrudky krvy ( ako ked ma zena menzes )

doktorka mu opat predpisala DUPHALAC …..

zmizne to niekedy alebo má to nejaké zlé následky alebo to ho budem do konca života ho dopovať takýmito preháňadlami zmäkčovanie stolice a podobne ???
dakujem

pribinak
14. júl 2024

@mama4444 na chirurgiu sa pýtajte

anjelicek26
14. júl 2024

Toto je už na hospitalizáciu a hadicu v narkóze, tu pediater už nestačí. Treba to vidieť zvnútra.

mimi_lali
14. júl 2024

Asi by som vašu obvodnu poslala pekne do prdele, keď 3 ročne dieťa ma už pri stolici krv to je podľa mňa na hospitalizáciu a všetky možné vyšetrenia. Ja osobne by som to nepodceňovala u dospelého nie to u 3 ročného …

kleopatra114
14. júl 2024

U nás krv v stolici znamena ABKM, nie trhlinky na konečníku . Po tejto stránke to máte ok ?

januska12323
14. júl 2024

Pýtaj sa na gastro a lekárku rovno zmeň.

katie253
14. júl 2024

@mama4444 zmeniť pediatra a pýtajte sa na gastro.

mama4444
autor
14. júl 2024

@katie253 ako postupuje gastro doktor? co ak nic ani on nezisti , bo doteraz vsetky vysetrenia ako je od pediatra a jeho krve testy celiakia su v poriadku
som z toho zufala. ako maly maval tichy reflux , u doktorky sme boli ako polusny kralik.

mama4444
autor
14. júl 2024

@kleopatra114 co to znamena ? doktorka jeho mu robila na celiakiu , vysla negativne ( zevraj mu spravi este raz a potom ze nas posle na kelenoskopiu :(

aniczka14
16. júl 2024

A i mnie presne napadlo co @kleopatra114, ABKM je alergia na bielkovinu kravskieho mlieka , a presnie u nas boli priznaki ze krv v stolice a tvrda stolica , Gastro vie vam urobit podrobniejse testy ( pediater ba vie zakladne 3 ci 4 ) my sme uz 4 roki bez mlieka a kontrolujem zlozenie vsetkieho ci nahodou tam mlieko ne je a je to lepsie

katie253
19. júl 2024

@mama4444 na gastro vezmu krv na špeciálne testy, niektorí pediatri ich nemôžu dať urobiť, robí sa sono atď. Nemusí ísť hneď na kolonoskopiu. Pýtajte výmenný lístok na gastro určite.

danielahamar
20. júl 2024

Tiež si myslím,že to má vyvolane mliekom, nemusia byť len hnačky, ale aj zápcha a krv a ak sa už zapálili črevo od nesprávnej liečby je už neskoro, treba nájsť niekoho,kto ho poriadne vyšetrí

bubinka12
16. dec 2025

@mama4444 dobrý deň,prosím vás ako ste vtedy dopadli s týmto problémom?máme presne to isté podľa popisu ako vy,odpíšte prosím ak sa vám dá,ďakujem moc.

mama4444
autor
Včera o 22:31
@bubinka12

@mama4444 dobrý deň,prosím vás ako ste vtedy dopadli s týmto problémom?máme presne to isté podľa popisu ako vy,odpíšte prosím ak sa vám dá,ďakujem moc.

@bubinka12 dobry den. v prvom rade dieta muselo pochopit , ze ak prestane tlacit , pojde to lahsie. Je to psychi. rázu , lebo ono sa zlakne , dostane blok. to je 80% uz problemu. potom zistit co ho zapeka. malu zapekali cucoriedky vlocky otruby chleba celozrny mlieko ( zacala som n nejaku dobu davat bezlaktozove aj jogurty ) nic sa nestane. davala som veela caju nie vela medu ( med ozajstny ) zisdne sladkosti a urcite nie ziadne kupovane lieky a neviem co co predpise doktorka)
vela jogurtov , polievok ( ale aj sliziky napr. vela mnozstvo nedoporucujem ) davajte vela avocana viacej oleja do jedla nech to aspon 2-3 tyzdne klze aby si uvedom/uvedomila ze to nie je bolestive. ak pri zachode nechce tlacit alebo sa boji , štiglila som na brusku a ono povoli slabiny a islo to a takto to prejde.
boli sme aj u doktora a ten podl kamerky a prsta povedal ze tam nic nema a krv v takom “‘’malom mnozstve “ ( pre mna sa to zdalo moc 😅 ) nie je naozaj nic. ak by tiekla
potokom VTEDY je problem. ale ak sa urobi mala ranka tak proste to tecie aj u dospleCh. ps : veeela jablka celeho nech papa aj 2-3 denne. aj to velmi pomohlo alebo papat slivky susene v dmke bio slivky. chutia su sladke ❤️💙 drzim vam palce. my sme to riesili aj viac ako rok. obcas je to aj teraz ked papa somariny ale teda hlavne si uvedomilo ze moze potlacit. aaaa este kremujte vzdy po kupani na nis bepanten kremik dajte na ritku aj rano alebo ked ide kakat. alebo Lidocaine gel na umrtvenie mozete