Ako riešiť problém tvrdých stolíc u detí?
Ahojte máte niekto podobnú skúsenosť? Malá ma 20 mesiacov a extrémne tvrdú stolicu, ktorú ma problém vykakať a teda to radšej zadržiava a tým pádom je ešte tvrdšia a nahromadí sa. S lekárkou som to riešila a jedine čo mi odporúčala je duphalac lenže ten je návykový a nemôžem jej ho davat denne, len určitú dobu… samozrejme ovocia, tekutín aj zeleniny ma dostatok takže som už zúfalá že neviem ako jej mám pomôcť… ďakujem za rady
Probiotiká si skúšala? Nám pomohli.
Žiaľ toto len musí prejsť. Môj tiez malý dlho zadržiaval a len čas pomohol. Tiež sme dávali sirup ale vždy sa snažil to rozbehať ako by sa mal vykakat . Kopec peňazí sme dávali do klystírov keď už ani čipky nepomáhali.
@anonym_autor aj my sme to riesili celu skolku, kakal 1 az 2x do tyzdna a potrhalo mu ritku museli sme umyvat a natierat. Ja som po skolke vzdy syna dala na wc nech skusi hoci tvrdil ze sa mu nechce casto krat sa vykakal za chvilku. Cize skusat sadat kazdy den
Lactuloza, dávam dlhodobo dieťaťu
Rano susene slivky namočené/uvarené, hrušky,tekvica,cuketa,batat, marhule, veľa vody
A treba na týždeň/dva urobiť light stravu/takú na kakanie aby dieťa sa prestalo báť kakať a zadržiavať
Treba ešte dávať pozor na mliečne,aj veľa vlákniny zapeka,ak nieje veľa vody
Dokonca aj mrkva zapeka🙂
Glycerínový čípok pomôže....
Glycerínový čípok pomôže....
@anonym_88584d nasmu napr vobec nepomahali ani cipky, a to myslim akoze ked v odstupoch dostal aj viac ako 1. Ani za nic nechcel, zadrziaval....
@anonym_88584d nasmu napr vobec nepomahali ani cipky, a to myslim akoze ked v odstupoch dostal aj viac ako 1. Ani za nic nechcel, zadrziaval....
@anonym_87901b no mne ako dospelej pomôže glycerínový čapík. Ak sa to neuvoľní ASAP, tak do 24h určite.
@anonym_87901b presne aj môjmu už vôbec nepomohol cipok .
Cipok nie. Bude mať stresy, je to hrozne nepríjemné .Daj mu Forlax. Nie je návykový , môže sa.dlhodobo. 4g denne a bude kakať ako hodinky, keď si zvykne, ostane mu to.
@anonym_autor vela tekutin, vela kiwi, acidofione mlieko a beba fibre prasok z dmky

@anonym_autor Čau, neurobíš s tým nič, moj najstarší s tým bojoval asi až do piatich rokoch. Teraz už nemá problém, proste z toho vyrástol.
Raz sa po dome ponevieral, držal sa za brucho, ledva chodil... zobral som ho do doktorky, to bolo okolo 20 januara. Doktorka mu postlačala brucho, poslala na chirurgiu. Chirurg expert, mi hovorí, citujem. "Však on sa das mesiac nevysral". Ja hovorím ,že mesiac zas nie, ale že tohto roka ešte sa mu nepodarilo. Natiahol rukavicu, pomastil fakač a dosť dlho mu tam šprtal, možno zo 15 minut, chlapec jačal na žive raty a ani sa mu nečudujem.
Prišli sme domov a vytlačil take hovnisko, že to som ešte nevidel ani u koňa. Zrazu ožil, začal lietať po baraku, chcel jesť atď atď...
Potom sme boli na gastre - tam mu zrobili odber na celiakiu, ktoru našťastie nemal. A aj neurologička hovorila, že všetky tie deti su jak cez kopierak. Skryju sa za gauč a tam zadržiavaju. Alebo za dvere, alebo nejak tak.
Musíš len povzdbuzovať. AK v 20 už rozumie, urob z toho nejaku zabavu. Namiesto duhpalacu môžeš skúsiť glycerinove čipky, tie nie su navykove.
Moj mal hocikedy aj krvavú stolicu, ale krvavý otvor, proste mu to potrhalo tenkú kožu... ach, tiež sme si užili. Dnes má 8 a už je to dobre.