Ako riešiť neustále choré 3-ročné dieťa?
Dobry den zienky, prosim dajte mi nejake rady, tipy, lebo uz som naozaj zufala. Moj maly ma 3 roky a v septembri zacal chodit do škôlky. Predtym ako chodil a aj teraz byva nonstop chory. 2 tyzdne v škôlke, týždeň doma. Atď atď. A takto to točime od septembra. Najhoršie je ze to vždy chytím aj ja. Už som z toho zufala, nikdy som tak chora nebola ako teraz. Berieme obaja vsetko mozneod vitaminov, ovocia, ja som skúšala aj infúzie s vitamínom C..a výsledok žiaden..
Máte nejaké rady ?alebo nechať dieťa doma počas tohoto obdobia? Ďakujem
@vera55555 tak to mi je naozaj luto. Prajem vam skore uzdravenie aj tebe aj malinkemu
Ahoj, mala som to isté 1. rok v škôlke. Každé 3 týždne bol syn chorý. 2.rok to bolo lepšie a 3. rok už asi len 3-4 maródky. Mala som zamestnávateľa, ktorý to rešpektoval (sama sa čudujem), lebo som namala nikoho, kto by sa postaral. Kým som nemala deti, chorá som bola len výnimočne, no “po deťoch” chytím každý sopeľ, ktorý prejde okolo mňa. A trvá to doposiaľ. Asi mám slabšiu imunitu. Len vydrž, malý si vytvorí prekonaním všetkých bežných detských chorôb imunitku a bude lepšie.
My sme na tom boli rovnako minuly rok, syn skoro stále niečo “priniesol” zo škôlky - stále sople , kasel .. priedušky=ATB každý druhý mesiac . A vždy som to cchytila od neho ja - každý x, aj napriek vitamínom a ovociu a zeleniny zjedenymi každý 1 deň. Tento školský rok už je to vďaka bohu lepsie(vitamíny aj pestrú stravu stále má ) , už bol chorý len 2- 3x a pred 2 týždňami sa vrátil do škôlky po 2 tyzdnoch s kiahňami doma. Odvtedy chodí do škôlky. Učiteľka mi hovorila ze minuly rok v ich škôlke druhaci ktorí na začiatku školského roka prekonali kiahne - ze mali počas roka potom minimálnu chorobnosť narozdiel od iných tried kde deti ešte kiahne nemali. Tak neviem ci to bola iba náhoda alebo to malo naozaj nejaký vplyv. Ak ano- tesim sa ze možno už naozaj bude menej chorý, ze to bolo iba “obdobie”. Držím palce.
Poradiť neviem, ale máme to úplne tak isto a som z toho zúfalá.
U nas max tyzden v skolke a 3t doma. A to uz bude mat 5 rokov… poradit neviem. U nas nezabera nic. Sme objednani na ORL a alergo… tak uvidime
Imunoalergo a orl
Infuzia s vit c je blbost- sama si sa presvedcila, dala si sa nachytat a nechala si na sebe zarobit
Poradit neviem, len ta chcem povzbudit ze niesi v tom sama, od septembra tyzden v skolke, 3 tyzdne doma, uz som zufala, jedine stastie ze to nechytame vsetci, je to hrozny zahul, len cakam kedy sa ozvu v robote ze stacilo 🤦♀️🤨
Ja len že dva týždne v škôlke, týždeň doma je pre nás nedosiahnuteľné 😀 my mame max týždeň škôlka a dva týždne doma 😀
Úplne chápem. Som na to presne tak isto, ak nie horšie. Ak by som nemala blízko svokrovcov, ktorí sú už doma, tak môžem dať výpoveď v práci. September október bol fajn a od novembra do teraz je v kuse chorý, ale u nás tak 3 týždne doma a 3 dni v škôlke.... konečne sme sa dostali aj na alergo kde mu vyšiel imunodeficit, slabá imunita, berie lieky. V januári bol so zápalom pľúc v nemocnici, my sme komplet všetci boli chytení, bol to extrém, už nechcel nič jesť, len spal, od začiatku som cítila že niečo nie je v poriadku. Ja som už na Tom tak že keď zakasle, mam bruchabolenie. A je mi to dosť ľúto, že nie je v kolektíve medzi deťmi, lebo doma má staršie sestry, nemá nikoho do partie. Takže chápem Ťa, u nás neviem dokedy toto potrvá, ešte máme ísť vybrať nosné mandle, len stále niečo ho chytí, raz nemocnica, kiahne, priedušky, sople.....

Ja mám to isté. Syncek 3 roky začala škôlka. Ale drzal sa a teraz ...3 týždeň doma 2 dní škôlka a zase doma plus nemocnica. Dostal febrilne kŕče z toho že telo bolo vyčerpané z choroby ktorú prekonal a znova dostal ďalší vírus. A samozrejme ako chrípku tak aj ten RSV vírus či ako sa volá som schytala aj ja. Takže som skoro 5 ty týždeň chorá. A vôbec sa mi to nelepší. Mám hrozne upachate dutiny a neviem už čo so sebou. Aj horuckujem. Tiež beriem všeličo možné. Ale to je tak keď s deťmi sme nonstop. A hlavne keď sú choré tak sa chcú mojkat a pusinkovat. Tak asi som ti nepomohla ale aspoň ver, že nie si sama. A naozaj ak teraz ten 5 ty týždeň masakralne trpím.