Ako riešiť pretrvávajúcu nádchu u dieťaťa?
Som zufala, hocjaka choroba ma neprekvapi, ale sople u deti . Amen. Na neviem na koho sa obratit . Syn 4 roky . 10 dni ma sople, boli zlte zelene,dnes su priesvitné lepive. Neda sa mu rozpravat normalne, napriklad slova -pekny, dycham, kniha vobec mu nejdu povedať take kde su spoluhlásky lebo ma total upchate dutiny sameho ho to trapi a mna ide od nervov rozdrapit uz . U lekara som nebola, lebo by ma poslal kade lahsie. Tam chodiť len ked su teploty alebo niečo vazne. Na orl sme boli pred rokom vybrali mu mandlu, alergie nemá ziadne, neboli na alergo potvrdené. Ale mňa uz z neho ohne. Nic mu neni len tie sproste sople co mam s tym robiť, inhalujeme, davam vitaminy, striekam morsku vodu, casto fuka nos. A nemozem byt doma s nim nonstop veď ja potrebujem zivit rodinu a nie aby bol so soplom doma 9 z 10 mesiacov. Co robite vy pri soploch, ci mam ist k doktorovi?nam by vytery aj tak neurobil,kym nema vazne priznaky
@denkabemommy ja mam pocit ze nam uz ani ten sinupret nepomaha
Zvaz kupu inhalatora, my mame od Omronu, na inhalovanie Vincentku. Na sople nam zabera Sinupret, dcere som kvapkala na cukor, ked bola mensia. Ak uz ma aj na prieduskach postekane sople, ale nema kasel, tak na rozpustenie zahlienenia je fajn Solmucol, nedrazdi na vykasliavanie tak, ako Mucosolvan. A na noc skus polovicku Zyrtecu, je to sice proti alergii, ale mne ho dala lekarnicka teraz ked mala dcera tiez strasny problem s kaslom a dutinami, ze on znizi opuch sliznice. Inak na noc este stoptussin, aby nedrazdilo na kasel, ak nepokasliava, tak netreba. Sinupret na noc nie, iba cez den, rovnako Solmucol.
A k vitaminom Imunoglukan este by som prihodila.
Kazdopadne ale ak by mala zlte, alebo zelene sople, nie je od veci spravit vyter a tiez niekedy lekarka predpise pamycon, alebo ine kvapky, co su iba na predpis. Cize ja by som sa s dr. spojila a poradila sa.
@autorka tak potom naozaj smer Dr spraviť výter, zvyčajne za to môže baktéria moraxella, to je celkom dosť medzi deťmi rozšírený “problém”. Ak sú sople dlhšie, tak za tým bude niečo také, teplota nemusí byť prítomná
@vikusjk inhalator mame omron,pravidelne inhalujeme od kedy bol babatko . Imunoglukan davam na striedacku s betaglukanom. Kasel nema. Len ten nosovy hlas ze pocut že je soplavy. A ked vyfuka tak priesvitné
...nas lekar je proti tymto vyterom ,ze keby ich robil tak kazdy raz najde v nose celu detsku zoo . Kym niesu vazne priznaky vytery nerobi, lebo ze inak by bolo dieta na Atb stale,ze zakaždým by nieco v nose nasli. Ci mam si to sama doprosit?ja som zufala z toho.
No u nas boli zelene sople znak bakterialnej infekcie a uz to mal zlezene aj na prieduskach. Ale mal aj teploty, nie vysoke, ale mal. Nas doktorka nikdy nevysmeje, ak sa nezlepsuje po 4-5 dnoch sopel, ideme k dr., urobi CRP, vyter, ak uzna za vhodne, ale teraz popocuvala a predpisala hned ATB. Malej zatial len Pamycon do nosa, ale od piatku nie je dake zlepsenie, zahlienena je, umraucana, farba nie je zla, ale ukazuje mi, ze boli usko (ma 2 roky), zle spi. Takzeee...ideme k dr. A bude to asi tiez na ATB.
Takze smer lekar. Sopel ma prejst do tyzdna alebo sa vyrazne zlepsit aspon.
Zmen lekara to co je za predpotopny pristup. Tiez som proti antibiotikam,ale ked ma takyto problem,to uz treba preliecit.
syn bude mat 7rokov, cize takmer 4roky absolvujem kolotoc chorob a teda okrem soplov sme pochytali aj chutovky ako crevne virozy a salmonelu...doma som bola tolko, ze to nechcem a neviem spocitat...tvoj prispevok sa ma ze brutalne dotkol, lebo to povazujem za normalne obdobie budovania imunity dietata...preco ste davali vyberat mandle 3rocnemu dietatu????? a toto je co? "A nemozem byt doma s nim nonstop veď ja potrebujem zivit rodinu a nie aby bol so soplom doma 9 z 10 mesiacov" to si akoze nevedela, ze dieta nastupom do skolky chyta vsetko zaradom? masaker pristup...co robim ja pri soploch? sedim doma s dietatom a liecim
a este doplnim ze syn mal antibiotika prvykrat v 6,5r, dovtedy sme vsetko odliecili a odsedeli! doma...ziadna zazracna praktika nevyriesi to, ze dieta potrebuje cas....preto sa detom v tomto obdobi kedysi hovorilo "sopliak"...
Nerýpem ani nič, len keď si teda taká arogantná a povýšenecká, zaujímalo by ma, kto Ťa živí, keď sedíš s každým sopľom s dieťaťom doma?
@mabenn
@mabenn mandlu sme dali von pre opakovane infekty , zvacsena nosna mandla 3. stupen a mal zhorseny sluch. Podme sa pretekat kto si viac preskakal . Aj my sme mali salmonelu - vsetci, takze chapem co je srat aj ryhat naraz celá rodina. Ja tu pytam múdre rady skúsených ochotnych žien ktore vedia zatočiť so soplami,lebo mam pocit ze len s nimi neviem zabojovat. A ospravedlnujem sa ti pani urazena za moj príspevok.
@dzulli1980 socialka mi posiela nahradu mzdy ako kazdemu rodicovi
Hnevat sa na dieta ktore je chore, je nezmysel...ziadne rady nedostanes, lebo je to v tomto veku normalne
Moja dcéra, odkedy nastúpila do škôlky, jedinou "chorobou" u nás boli sople ... ja som vyskúšala všetko možné, nemožné, Kaloba, Sinupret, inhalovali sme, mandľu jej vyberali ako 3,5 ročnej, vôbec jej to nepomohlo ... začala som ju konvičkovať ... kúpila som konvičku, najprv sme vyskúšali my s mužom - samozrejme sme si naliali nezriedenú Vincentku, nám skoro oči vytlačilo, dcéra sa strašne na nás smiala, aj ona chcela vyskúšať, vtedy mala 4 roky ... jej som dala soľný roztok ... najprv sme ju konvičkovali my, teraz má 8 rokov, už sa konvičkuje sama ... zlepšenie o 80% v podstate hneď po prvom použití.

Za mňa sinupret a inhalátor je top kombo na sople 🙂