Ako riešiť zadnú nádchu u detí?
Ahojte, syn ma taky zadny soplik ako keby, počujeme, že je upchaty nos, ale ked smrka nejde nič, ako to povolit? Inhalujeme, ale este by som nejako dalej rada pomohla.
Čas :D ... Môže to byť kľudne aj zväčšenou mandľou. Deťom sa zväčšuje viac aj pri každej chorobe. Inhalujes, to je správne, ešte dbať na tekutiny a dať tomu čas. 🙂 Zvyčajne to prejde do tekutých sopkou, alebo ak je to len mandla, tak sa zmenší.
Tak za 7 rokov svojej dcéry som neprišla ako na zadnú nadchu a mame ju pomerne často. Inhalacia je na 2 veci keďže para sa nedostane tam kde ma. Na zdravotníci na MK radia myslím ze odporúčali teplé obklady na dutiny nám to nezabralo. Sinupret ani Solmucol nám tiez nezabral. V zálohe mame ešte spreje od alergologicky ale tie som ešte nedávala. Ak na niečo prídeš rada si prečítam- myslím to v dobrom.... mňa ešte napadla terapia svetlom boli sme v Hornom Smokovci tam dostala zadnú nadchu ale denne chodila na tu terapiu bielym svetlom a z nosa sa jej spustilo. Teda mohlo to byt viacerými vecami ale zdá sa mi ze to malo na tom dosť veľký podiel....
Tiež určite základ je veľa tekutín a možno tiež prírodné kvapky s antibiotickym účinkom napr. propolisove - nám vďaka nim sa veľa krát podarilo vyhnúť sa zapalu ušiel, tiez veľmi dobre robí para - ved keď ma niekto nadchu ide do sprchy sa mu začne "liať" z nosa ....možno blbosť ale mne ako dospelej sa takto úspešne darí uvoľňovať nos ☺️
Solmucol, sinupret komu co zabera, fenistil, morska voda
Inhalujete zbytocne na toto!
Casom. Po 3 tyzdnoch bude pokoj. Alebo aj dlhsie. A cim bude vacsi tym kratsie budu tieto stavy. Moj ma 9 a cez vianoce sme cca 3tyzdne inhalovali a pomalycky to prestalo.
@taktotedanie inhalacia je jedine co pomaha. Nvm ake mas skusenosti, ja bohate, viac nez dost. Ziadne sinuprety, splmucoly ci fenistily. A mimochodom inhalovat vincentku je takmef to iste ako striekat drahu morsku vodu
@jamidea len nie keď ma chytené dutiny dychas do hlavy ci do pľúc? Pozri sa ako anatomicky vyzerá okolie dutin a budeš vedieť že sa ti tam para nemá ako dostať. Kedysi sa nahrievalo nad hrncom s horúcou vodou ale tam pomáhalo teplo, inhalacia funguje na báze pary s izbovou teplotou ta ti dutiny isto neuvolni. Potrebuje suche teplo. Nehovorím ze neinhalovat to je super vec aspoň "dezinfikuje" a zvlhčuje sliznice ale skutočne na uvoľnenie dutin to vplyv nemá. Problémom uvoľnenia dutin teplom je v tom ze ak je ta bakterialna infekcia moze sa to rozniest pripadne zvýšiť teplota preto sa to neodporuca pri hnisavych ochoreniach a keďže konzistenciu hlienu pri chytenych dutinach nevidíš nemôžeš to vidieť. Budem rada ak má opraví nejaký zdravotník....😃
Co som čítala tak nahriata soľ v ponozke. Infralampu neviem prečo sa neodporúča ale lampa na "baze" bieleho svetla ma nenapadne ako sa to nazýva- bio lampa ta je super. Keď sme boli na liečení s dcérkou vďaka nej sa z nej taky "sajtajt" spustil z nosa ze som len pozerala.

Sinupret je fajn na rozpustenie hlienov