icon

Ako riešiť problémy so zápchou u detí?

nikol1288
18. dec 2024

Zdravim dcerka sem tam ma proboem ze ju zapecie a ma problem sa vykakat. Zasekne sa jej to v zadku ma uplne tvrdy zadok a nejde to vytlacit , place , krici ale vacsinou sa vykaka ale dnes mala uz nohy strpnute hrozne plakala a nic nezaberalo tak som ju osprchocala dala do pyzama ale jej sa nedalo ani stat co ju to vzadku uz tlacilo . Teraz lezi asi pol hodinu a uz hovori ze ju ritka neboli ale bojim sa ze ked to hovienko nedala von aby jej crevo neroztehlo. Normalne sa bojim ju dat spat. Mate niekto podobnu skusenost?

anavixy
18. dec 2024

Tak crevo jej neroztrhne, ale pride to na nu znova mozno pocas noci. Prva pomoc je glycerinovy capik, nemas? Aj robite nejake opatrenia proti zapche?

pribinak
18. dec 2024

V lekárni kúpiť sirup na zmäkčenie stolice. To je asi taka prvá pomoc.
Určite zvýšiť pitný režim, najmä vodu a pripadať ovocie, kyslomliecne výrobky a úplne super sú lanové semienka.

bluka2
18. dec 2024

Asi zmeniť stravu

juliet86
18. dec 2024

nepises kolko dni nekakala. treba vodu pohyb slivkovy dzus oyzicku oleja glucerin cipok a forlax lekarne. vela stastia

dorotka62
18. dec 2024

Po malých dávkach skúsiť aj sušené ovocie, marhule, slivky, dodržiavať pitný režim.

slovakboy
18. dec 2024

@nikol1288 takto akútne pomôžu čapíky. Preventívne strava a dostatok vody.

nikol1288
autor
18. dec 2024

@anavixy mam len preventivne nejaky pripravok z lekarne ktory jej mam streknut do konecnika ale to nedokazem ked jej uz da sa povedat trci hovienko. Davame jej slivky susene aj jablko papa casto takze nechapem.. jedine xo nezje je zelenina ziadna.

nikol1288
autor
18. dec 2024

@anavixy ona si nevie chudatko ani sadnut ani lahnut lezi len na boku a uz je unavena aj z plakania aj z tlacenia mi sme tiez boli nervozni a nie velmi prijemny uz aj nohy jej trpli no horor

cyberk
18. dec 2024

Tak ja by som teda nevedela zaspat, keby viem, ze ma dcerka zapchu a nevie poriadne ani sediet, sup do lekarni kupit cipky pripadne forlax, nejake prehanadlo… ak nemas kde, popros kamosku, taketo veci ma kazda druha matka v lekarnicke.

nikol1288
autor
18. dec 2024

@cyberk musim si to nakupit aj ja do zasoby lebo teda nikdy sa nam toto nestalo , vzdy sa vykakala

nikol1288
autor
18. dec 2024

@cyberk a kakala v pondelok a teda riadne vela cize nechapem to

trgypadl
18. dec 2024

Tepla vana, a ak vidis stolicu volnym okom trosku jej pomoz,vyber ju rucne

marcellka32
18. dec 2024

Daj si gumenú rukavicu, natri si prst, dieťaťu zadok, dieťa ľahne na chrbát, nohy za hlavu a žiaľ musíš to vybrať jemne, je tam už stupel tvrdý....na pohotovosti dajú klystír jemný

nikol1288
autor
18. dec 2024

@trgypadl uz zaspinkala tak uvidime ako to bude rano

mabenn
18. dec 2024

nepises kolko ma rokov...kakanie je casto o prevencii - vela vlakniny a tiez treba odsledovat co jej pomaha dobre travit a co naopak...dalsia vec je psychosomaticka, t.j. potlacovanie alebo problematicke vyprazdnovanie...a co sa tyka skusenosti - sama som s tym v detstve mala problemy, teraz u syna pomerne dbam kvoli tomu na prevenciu

kitycat
18. dec 2024

@nikol1288 kedze to nie je prvykrat tak nechapem ze nemas doma cipky aby si jej ho dala, fakt nechapem... prve co rano kupis.
Daj jej rano teple mlieko, to by mohlo tiez pomoct okrem uz spomenutych dobrych rad...
to ze tebe to ide jedna basen tvojej dcerke ozaj nepomoze 🙂 ale dobre vediet 😅

dominiak
18. dec 2024

Pekný večer. Syn mával tiež problémy s kakaním hoci nie až takéto, no pridám pár našich osvedčených receptov. U nás bolo dôležité zmäkčenie stolice a na to nám pomáhal harmančekový čaj, ovsené vločky v jablkovej výžive a neskôr (neviem koľko rokov má dcérka) sme užívali Lactecon ... Úžasne to zabralo. Držím palce. Nech sa dcérke polepší.

taktotedanie
19. dec 2024

@nikol1288 kup detske glycerinove cipky v lekarni, davaj jej 2x denne bebacare fibre ( kupis v dm), viackrat za den odstavit pomaranc, kiwi , vela vody
Probio jogurt denne, probiotika, ked uz najhorsie jednorazovo forlax- nie dlhodobo ale nezaberie hned, daj jej detske glycerinove cipky do pol hodky mate klud
Nenechavaj dieta takto trapit sa!

waitinka7
22. máj 2025
@taktotedanie

@nikol1288 kup detske glycerinove cipky v lekarni, davaj jej 2x denne bebacare fibre ( kupis v dm), viackrat za den odstavit pomaranc, kiwi , vela vody
Probio jogurt denne, probiotika, ked uz najhorsie jednorazovo forlax- nie dlhodobo ale nezaberie hned, daj jej detske glycerinove cipky do pol hodky mate klud
Nenechavaj dieta takto trapit sa!

@taktotedanie ten bebacare fibre sa môže dávať aj do normálneho kravského mlieka, resp. do kakavka? ďakujem.

andrea2323
22. máj 2025
@kitycat

@nikol1288 kedze to nie je prvykrat tak nechapem ze nemas doma cipky aby si jej ho dala, fakt nechapem... prve co rano kupis.
Daj jej rano teple mlieko, to by mohlo tiez pomoct okrem uz spomenutych dobrych rad...
to ze tebe to ide jedna basen tvojej dcerke ozaj nepomoze 🙂 ale dobre vediet 😅

@kitycat ale ona pise ze nikdy sa nam to nestalo, akoze dcere zeby sa nevykakala 😀

taktotedanie
22. máj 2025
@waitinka7

@taktotedanie ten bebacare fibre sa môže dávať aj do normálneho kravského mlieka, resp. do kakavka? ďakujem.

@waitinka7 ja som davala do kase alebo UM