Ako riešiť zadnú nádchu u detí?
Ahojte, syn ma taky zadny soplik ako keby, počujeme, že je upchaty nos, ale ked smrka nejde nič, ako to povolit? Inhalujeme, ale este by som nejako dalej rada pomohla.
Nijak.
Bud Sinupret alebo Solmucol. A samozrejme vela tekutin pit 😊
Čas :D ... Môže to byť kľudne aj zväčšenou mandľou. Deťom sa zväčšuje viac aj pri každej chorobe. Inhalujes, to je správne, ešte dbať na tekutiny a dať tomu čas. 🙂 Zvyčajne to prejde do tekutých sopkou, alebo ak je to len mandla, tak sa zmenší.
Nam lekarka na tento husty zadny soplik odporucila Mucosolvan alebo Solmucol.
Sinupret a morskú vodu
Tak za 7 rokov svojej dcéry som neprišla ako na zadnú nadchu a mame ju pomerne často. Inhalacia je na 2 veci keďže para sa nedostane tam kde ma. Na zdravotníci na MK radia myslím ze odporúčali teplé obklady na dutiny nám to nezabralo. Sinupret ani Solmucol nám tiez nezabral. V zálohe mame ešte spreje od alergologicky ale tie som ešte nedávala. Ak na niečo prídeš rada si prečítam- myslím to v dobrom.... mňa ešte napadla terapia svetlom boli sme v Hornom Smokovci tam dostala zadnú nadchu ale denne chodila na tu terapiu bielym svetlom a z nosa sa jej spustilo. Teda mohlo to byt viacerými vecami ale zdá sa mi ze to malo na tom dosť veľký podiel....
Tiež určite základ je veľa tekutín a možno tiež prírodné kvapky s antibiotickym účinkom napr. propolisove - nám vďaka nim sa veľa krát podarilo vyhnúť sa zapalu ušiel, tiez veľmi dobre robí para - ved keď ma niekto nadchu ide do sprchy sa mu začne "liať" z nosa ....možno blbosť ale mne ako dospelej sa takto úspešne darí uvoľňovať nos ☺️
Stodal Nos a hrdlo, Vincenta sprej do nosa, Sinupret
Solmucol, sinupret komu co zabera, fenistil, morska voda
Inhalujete zbytocne na toto!
Casom. Po 3 tyzdnoch bude pokoj. Alebo aj dlhsie. A cim bude vacsi tym kratsie budu tieto stavy. Moj ma 9 a cez vianoce sme cca 3tyzdne inhalovali a pomalycky to prestalo.
@taktotedanie inhalacia je jedine co pomaha. Nvm ake mas skusenosti, ja bohate, viac nez dost. Ziadne sinuprety, splmucoly ci fenistily. A mimochodom inhalovat vincentku je takmef to iste ako striekat drahu morsku vodu
@jamidea ked myslis..
@jamidea len nie keď ma chytené dutiny dychas do hlavy ci do pľúc? Pozri sa ako anatomicky vyzerá okolie dutin a budeš vedieť že sa ti tam para nemá ako dostať. Kedysi sa nahrievalo nad hrncom s horúcou vodou ale tam pomáhalo teplo, inhalacia funguje na báze pary s izbovou teplotou ta ti dutiny isto neuvolni. Potrebuje suche teplo. Nehovorím ze neinhalovat to je super vec aspoň "dezinfikuje" a zvlhčuje sliznice ale skutočne na uvoľnenie dutin to vplyv nemá. Problémom uvoľnenia dutin teplom je v tom ze ak je ta bakterialna infekcia moze sa to rozniest pripadne zvýšiť teplota preto sa to neodporuca pri hnisavych ochoreniach a keďže konzistenciu hlienu pri chytenych dutinach nevidíš nemôžeš to vidieť. Budem rada ak má opraví nejaký zdravotník....😃
Co som čítala tak nahriata soľ v ponozke. Infralampu neviem prečo sa neodporúča ale lampa na "baze" bieleho svetla ma nenapadne ako sa to nazýva- bio lampa ta je super. Keď sme boli na liečení s dcérkou vďaka nej sa z nej taky "sajtajt" spustil z nosa ze som len pozerala.

Sinupret je fajn na rozpustenie hlienov