icon

Ako sa chrániť pred škôlkarskými virózami?

27. apr 2026

Ahojte ako sa chranite? Naposledy nieco doniesol fuj riadne sme boli zle, prehanalo, nastastie nevracali ale bolo stale na grc.
Probiotika my dospelí Hylak malinkej Biogaia stale a Kulistek ale zmenu nevidim a chlapec hylak celkom dava.

siemi_na
27. apr 2026

budovať imunitu, tu nič iné nepomôže. niektorým virózam sa aj tak nedá vyhnúť.

jaond19
27. apr 2026

U starsich mi pred rokmi zaberal pravidelne echinaceovy sirup na imunitu, aj choroby mali kratky a slabsi priebeh, teraz mam opat skolkara a mam pocit ze tie virusy a bakterie su dake silnejsie a odolnejsie, od oktobra sa trapime, ideme z choroby do choroby, najma dychacie cesty dostavaju zabrat. Dostala som tip na solnu jaskynu, tak zaciname chodit aspon raz tyzdenne, lebo je to katastrofa....

anonym_c3d82c
27. apr 2026

Zo skusenosti - nepomoze nic, len cas. My sme isli vkuse zo soplov do soplov a pomedzi to este sracky, grcacky, 5., 6., 7. choroba, kiahne... no furt, furt daco. Skusali sme vsetko mozne a nemam pocit, ze by nieco zabralo. Proste si tym dieta asi musi prejst, aby si tu imunitu vybudovalo. Zlepsilo sa to az v skole.

ria_sprout
27. apr 2026

Tak isto poviem, že len čas. Deti z toho vyrastú a aj tvoje telo si zvykne. Ja som už tak zocelena, že choroby už ani nechytam a ak, tak len veľmi mierne. Proste telo si bežnými vírusmi musí prejsť aby bolo imúnne a na mnohé vážne choroby máme očkovanie.

minesasubu
27. apr 2026

Takuto virozu sme mali cca mesiac dozadu v školke mala ta polka triedy a podla toho čo som počula tak velmi veľa deti v meste
synovi som dávala tasectan , kulišek
nedá sa tomu vyhnúť
budujeme imunitu ako najlepšie vieme ale proste zo školky občas niečo prinesie tomu sa nedá vyhnúť

anonym_3abc62
27. apr 2026
@ria_sprout

Tak isto poviem, že len čas. Deti z toho vyrastú a aj tvoje telo si zvykne. Ja som už tak zocelena, že choroby už ani nechytam a ak, tak len veľmi mierne. Proste telo si bežnými vírusmi musí prejsť aby bolo imúnne a na mnohé vážne choroby máme očkovanie.

@ria_sprout no, ja mam 4 deti a stale som s kazdym chora...nezvykla som si nic veru, ani muz...🤪

anonym_a17dec
27. apr 2026

@anonym_autor zvýšiť príjem potravín s vyšším obsahom vitamínu C, probiotické potraviny, vývary z kostí a mäsa + otužovať a neprekurovať dom. Obmedziť cukor, sladkosti, priemyselne spracované potraviny....

miriamzba
27. apr 2026
@minesasubu

Takuto virozu sme mali cca mesiac dozadu v školke mala ta polka triedy a podla toho čo som počula tak velmi veľa deti v meste
nedá sa tomu vyhnúť
budujeme imunitu ako najlepšie vieme ale proste zo školky občas niečo prinesie tomu sa nedá vyhnúť

@minesasubu toto sme mali minulý týzden aj my, hlavne najmladsiu to vytrapilo. Myslím že toho bolo plné mesto.
Ja som im kupovala kadečo, betaglukan, vitamíny, ale efekt som príliš nepostrehla. Vyraznejsie pomohol asi iba rinimun, lenže im nechutil. Keď bolo niečo akutne tak arco-defenses pre deti, a ešte bol nejaký sirup acut, neviem už nazov.

ria_sprout
27. apr 2026
@anonym_3abc62

@ria_sprout no, ja mam 4 deti a stale som s kazdym chora...nezvykla som si nic veru, ani muz...🤪

@anonym_3abc62 a ako staré? Ja mám tiež 4ri, už takmer všetci pubertaci. Môj muž býva chorý spolu s nimi, ja nie už niekoľko rokov, tak jasne že každý to má inak. Ale všetkým deťom sa začala zlepšovať imunita tak v 2-3 triede. Síce niektoré majú iné zdravotné problémy, ale tie neprejdú paralenom.

taktotedanie
27. apr 2026

@anonym_autor neda sa..

autor
28. apr 2026
@jaond19

U starsich mi pred rokmi zaberal pravidelne echinaceovy sirup na imunitu, aj choroby mali kratky a slabsi priebeh, teraz mam opat skolkara a mam pocit ze tie virusy a bakterie su dake silnejsie a odolnejsie, od oktobra sa trapime, ideme z choroby do choroby, najma dychacie cesty dostavaju zabrat. Dostala som tip na solnu jaskynu, tak zaciname chodit aspon raz tyzdenne, lebo je to katastrofa....

@jaond19 ano citim to rovnako ide ma trafit 😒

autor
28. apr 2026
@anonym_c3d82c

Zo skusenosti - nepomoze nic, len cas. My sme isli vkuse zo soplov do soplov a pomedzi to este sracky, grcacky, 5., 6., 7. choroba, kiahne... no furt, furt daco. Skusali sme vsetko mozne a nemam pocit, ze by nieco zabralo. Proste si tym dieta asi musi prejst, aby si tu imunitu vybudovalo. Zlepsilo sa to az v skole.

@anonym_c3d82c kokos mala ma 15 mesiacov takze to bude cele odznova 🙈

autor
28. apr 2026
@minesasubu

nedá sa tomu vyhnúť

@minesasubu tasectan je co?

autor
28. apr 2026
@ria_sprout

@anonym_3abc62 a ako staré? Ja mám tiež 4ri, už takmer všetci pubertaci. Môj muž býva chorý spolu s nimi, ja nie už niekoľko rokov, tak jasne že každý to má inak. Ale všetkým deťom sa začala zlepšovať imunita tak v 2-3 triede. Síce niektoré majú iné zdravotné problémy, ale tie neprejdú paralenom.

@ria_sprout takze to neprejde nikdy... ziadne budovanie imunity a pod. vzdy ked to nejaky jedinec to prinesie do triedy a vsetci budu v ....

michaela329
28. apr 2026

Môžeš imunitu posilňovať prirodzene pobytom vonku, trošku v špine... probiotiká a podobne. Ale úprimne, práve kolektív je také fitko a každou prekonanou virózou sa učí, tomu sa asi nevyhnete. V škole to už bude lepšie - ja v škole pracujem a prvé mesiace to bolo strašné, skončila som na Isoprinosine. Ale po pár rokoch už musí naozaj prísť nejaký nový " pokémon" aby ma to skolilo.

ria_sprout
28. apr 2026
@anonym_autor

@ria_sprout takze to neprejde nikdy... ziadne budovanie imunity a pod. vzdy ked to nejaky jedinec to prinesie do triedy a vsetci budu v ....

@anonym_autor ale prejde, keď bude v škole, zlepší sa to - také bežné virózy budú vyrazne menej. Samozrejme že občas sú choré aj staršie deti, ale v školke to bolo vždy najhoršie. Je to proste bežné pre detstvo. Lepšie keď si tým prejdú v takom nízkom veku ako neskôr. Ako vravím, kým nie sú vážne choroby, nič sa nedeje. Prejde to.

minesasubu
28. apr 2026
@anonym_autor

@minesasubu tasectan je co?

@anonym_autor je to na hnačku velmi rýchlo to účinkuje
https://www.tasectan.sk/?gad_source=1&gad_campa...