Chrániť deti na úkor výchovy? Nezvyčajný zážitok zo ZOO
Niekedy matky chrania svoje deti na úkor výchovy?
Stala sa taká príhoda
Boli sme v Zoo a ako sme sa prechádzali,tak v diaľke vidime ako dievča cca 13-14 rokov, chce kopať pava
Ale páv našťastie kopancom sa vyhol
Keď sme uz prišli bližšie,tak jeden chlapec trochu starší od nej,dievča upozornil, že to sa nesmie
Ako to zaregistrovala jej mama,tak mala výstup na chlapca a že nech nevychovava jej dieťa
Tiež som sa ozvala ale mala som malé dieťa so sebou nestihla som prísť k nim bližšie a to ani asi nepostrehla a futasovala preč
Chcem vyzdvihnúť, že je úžasné ako niektoré deti sú veľmi vyspelé a vedia sa ozvať,ked vidia niečo zlé ❤️
A na druhej strane je smutné, že dospelý človek ma tak vysoke ego, že nedokáže prijať objektívnu kritiku od iného na vlastné dieťa
Pekný deň
Včera som riešila to isté na pláži. Chodia tam voľne pávy a decká ich naháňali. Matka nikde. Keď sa konečne zjavila, len vzala decká a áno slovo. Nepochopím, kde sa tá zloba a snaha ublížiť v deťoch berie. Úplne top je, keď ešte rodičia dajú deťom jedlo do rúk, aby nakrmili zvieratká. A všade tabule zákaz kŕmenia. Zjavne nefunguje ani zdravý rozum a ani čítať nevedia.
Žiaľ fenomén tejto doby.
@anonym_autor Veľmi zlý prístup matky.Dcera bola upozornena právom, nik jej nekrivdil.Toto su tie mamičky, ktoré budú svoje dieťa obhajovať a "chrániť,,aj pred učiteľom, lebo každý naokolo je zlý a krivdi, vlastné dieťa je bez chyby
@anonym_autor tak to bola mozno taka mater co predtym kopala do dcery, tak dcera sa potrebovala vybit na pavovi.
@anonym_8612a9 áno čítala som,preto aj ma napadlo napísať zážitok ale toto bolo v Bojniciach
@anonym_autor tak to bola mozno taka mater co predtym kopala do dcery, tak dcera sa potrebovala vybit na pavovi.
@anonym_e59824 toto bola skôr matka, ktorá poslúcha svoje dokonalé dievčatko a ktorá jej dá všetko, čo jej vidí na očiach
@anonym_autor krava mater aj dcera, taka velka ma mat rozum. Byt to moja dcera, tak by dostala poza usi a chalana by som pochvalila, ze ma pravdu. My sme podobnu vec riesili, ale teda nie priamo s mojim dietatom, ale robili deti zle zabam tu, mame tu chranenenho skokana (ale teda myslim, ze vsetky su viac menej chranene)... a jeden starsi chalan sa ozval, ze co a ako, dcera prisla co a ako za mnou radsej = tak sme to isli doriesit priamo do potoka... a taketo spravanie co sa tyka zvierat, nie len ublizovanie, ale aj nahananie, plasenie, hadzanie napr kamenov do vybehov, alebo aj nepovolene krmenie a lezenie do ohrad, je normalne sport u nas, hulakanie na zvierata cez plot je tiez zabava, poplasia vsetko, huci vsetko potom... by som mohla roman pisat.
Za mňa to je tá moderná výchova. A že rodičom je všetko jedno. Minule sme boli hrať minigolf je to v areáli pre deti, išli sme na kofolu. Pred nami pán s 5 ročným detskom, objednali si vyšiel bloček a skôr ako ho stihol odtrhnúť predavač tak detsko schmatlo bloček a vytiahlo pólku Rolky. Otec nič absolútne slovo nepovedal že pardon nič. Predavač len kukal na nich s otvorenými ústami. Zobrali pitie odišli.
Reálne by som takých ľudí bila. Nedokážu sú vlastné deti ustriehnuť, a ešte sú urazení. Dnes na dieťa nemôže ani vlastná matka zakričať, a človek na ulici už vôbec pokiaľ niečo robí zlé.
Som mladý človek ale rozhodne sa mi toto nepáči a moje dieťa budem vychovávať tak aby sa slušne správalo a kľudne naňho aj nakričím ak nebude počúvať 🤷🏼♀️
Áno
chcela som aj tym povedať, že kolko deti, aj ked pre niekoho blbosť, urobí správnu vec,
tak ľudia si to cenia a v tomto prípade aj ten páv😀
Za mňa to je tá moderná výchova. A že rodičom je všetko jedno. Minule sme boli hrať minigolf je to v areáli pre deti, išli sme na kofolu. Pred nami pán s 5 ročným detskom, objednali si vyšiel bloček a skôr ako ho stihol odtrhnúť predavač tak detsko schmatlo bloček a vytiahlo pólku Rolky. Otec nič absolútne slovo nepovedal že pardon nič. Predavač len kukal na nich s otvorenými ústami. Zobrali pitie odišli.
Reálne by som takých ľudí bila. Nedokážu sú vlastné deti ustriehnuť, a ešte sú urazení. Dnes na dieťa nemôže ani vlastná matka zakričať, a človek na ulici už vôbec pokiaľ niečo robí zlé.
Som mladý človek ale rozhodne sa mi toto nepáči a moje dieťa budem vychovávať tak aby sa slušne správalo a kľudne naňho aj nakričím ak nebude počúvať 🤷🏼♀️
@anonym_af419d
@hviezdicka002 no je to smutné a hlavne zbytočné
Neviem čoho sa tak rodičia boja
Možno keď priznajú, že dieťa urobí niečo zlé,tak ako keby to bol utok na rodičov
Tak radšej sa tvária, že všetko je v poriadku
Nehovorím aj moje dieťa môže urobiť niečo zle a možno aj veľa vecí, bez ohľadu, že sa snažím o výchovu ale treba sa k tomu postaviť normálne
a potom z tychto deti vyrastu sebestredni dospeli, ktori si myslia, ze sa okolo nich toci svet a vsetci si z nich padnu na zadok. a takto vychvavaju svoje deti. to su vsetci ti oteckovia, ktori nabrizgaju ucitelke za horsie znamku ich milacika, ktoi potomkovi povedia- len udri, mamicky, ktore su cele poprdene z svojich deti a kruh sa uzavrie
@anonym_af419d
@hviezdicka002 no je to smutné a hlavne zbytočné
Neviem čoho sa tak rodičia boja
Možno keď priznajú, že dieťa urobí niečo zlé,tak ako keby to bol utok na rodičov
Tak radšej sa tvária, že všetko je v poriadku
Nehovorím aj moje dieťa môže urobiť niečo zle a možno aj veľa vecí, bez ohľadu, že sa snažím o výchovu ale treba sa k tomu postaviť normálne
@anonym_autor rodicia sa svojich deti boja, boja sa im odporovat, urcovat hranice.
ja som dodnes nepochopila, ako niektoré decká naháňajú v parku holuby a tiež chcú do nich kopať, to isté s mačkami a za bránami huckajú a dráždia psov. Potom sa čudujú, keď po nich tie psy štekajú, keď decko ide okolo. Citlivá výchova 0 bodov, niektorí rodičia totálne prízemné osoby a toto učia svoje deti. Žiadny cit, žiadna empatia k prírode, živým tvorom, strašné.
Mňa už výchova iných rodičov nehnevá, hlavne kvôli tomu, že ako si kto zariadi tak ma. Autorka ver tomu, že tej mame sa jej výchova vráti a to dieťa jej to samé vráti na správaní k nej.
A preto napríklad už ani nekomentujem, ak sa nejaký rodič sťažuje na svoje dieťa, lebo neviem ako to u nich bolo a či to detské správanie nie je dôsledok rozhodnuti rodiča.
Môj syn má 8 a povedal by slečne to isté 🤷♀️ a ako ho poznám, opýtal by sa aj jej mamy, prečo ju to nenaučila....
@anonym_autor čistý egoizmus, ich decko je stredobod vesmíru čo môže všetko vrátane ubližovania iným, chorá doba a výchova.
@hviezdicka002 Tak to decko to nemyslelo možno zle, asi je naučené trhať bločky v samoobslužných pokladniach, asi ho to baví. Ale otec mal ho usmerniť, že to sa nerobí, že ak blokuje nám ujo alebo teta tak bloček dajú oni, že vidí čo urobil že pokazil pol rolky papiera a zároveň sa predavačovi ospravedlniť. Ale proste zjavne otec čo si myslí že jeho decko je pupok vesmíru-des.
Mňa už výchova iných rodičov nehnevá, hlavne kvôli tomu, že ako si kto zariadi tak ma. Autorka ver tomu, že tej mame sa jej výchova vráti a to dieťa jej to samé vráti na správaní k nej.
A preto napríklad už ani nekomentujem, ak sa nejaký rodič sťažuje na svoje dieťa, lebo neviem ako to u nich bolo a či to detské správanie nie je dôsledok rozhodnuti rodiča.
@777januska777 jasné
Ved to, ja dievča neodsudzujem lebo vplyv rodiny a výchovy je veľký
A hlavne ma šancu vekom a skúsenosťami prehodnotit veci... snáď 😀
Podobný prípad som raz videla v PK v zámockom parku. Decko tam naháňalo páva🦚 a sprostá matka si to ešte točila🤦♀️.
Podobný prípad som raz videla v PK v zámockom parku. Decko tam naháňalo páva🦚 a sprostá matka si to ešte točila🤦♀️.
@1sally12 To je tu bežné. Decká naháňajú pávy s palicami a mamička sa ešte smeje 🤔
@anonym_autor ja som videla v Zlíne v lešnej ako dospela ženská hladkala pelikana po hlave.. Skoro jej chnapol ruku do zobáku (škoda ze len skoro 😒) aj som jej povedala ze to sa nerobí len zazrela a odišla..

Riadna krava tá mater