icon

Ako sa dá kúpiť kvalitný med?

kiks_1
17. feb 2018

Ahojte, neviem či sa niektorá vyznáte, ako sa dá kúpiť kvalitný med? Výber je bohatý, ceny rozdielne a neviem podlľa čoho vyberať.
Včera sme dostali, ale jeden je so zázvorom, druhý s čokoládovým krémom, bojím sa to dať deťom.

jankaga
•
17. feb 2018

@kiks_1 najlepšiesie je najst si v okoli priamo vcelara. My kupujeme tak. Este ma napadlo, u nas byvaju farmarske trhy, aj tam sa da kúpiť priamo.

jankaga
•
17. feb 2018

@kiks_1 kuk vcelamarket v novom meste n. Vahom. Pozeram, ze odtial si

kiks_1
autor
•
17. feb 2018

@jankaga Ďakujem, nevedela som o ňom. ☺

sissy27
•
17. feb 2018

@kiks_1 ja kupujem len normálny med, bez tých "príchutí", dostala som jeden škoricový, je fajn ale proste med má byť med a keď si chcem niečo dochutiť škoricou, tak si ju tam dosypem.
Kvalitný med keď otočíš fľašu hore dnom, tak bublina vzduchu ide pomaly. Ja kupujem priamo od včelára.

ukulela
•
17. feb 2018

@kiks_1 v prvom rade slovensky, a od overeneho vcelara. tieto miesaniny s cokoladou a pod neuznavam.

pribinak
•
17. feb 2018

Ja zvyknem kupit bud od včelára, alebo v takých tych obchodoch ako je Starý otec, alebo farmársky trh.

hankano
•
17. feb 2018

Med môže "pančovať" aj nejaký včelár, ale určite je vhodnejšie med kupvať tam. Inak teba alebo tvoje deti myslím nezabije ani ten zo supermarketu (samozrejme v rozumných dávkach)

monika2012
•
17. feb 2018

Ja odporúčam medovicový med od včelára. Je to vlastne med z tých malých vošiek, čo žijú na ihličnatých stromoch. Má tuším okolo 4x vyšší podiel vitamínov, minerálov a enzýmov ako klasický kvetový med. Je takej tmavej farby a chuťovo je výborný. Ale je to najdrahší med spomedzi medov. Treba samozrejme kupovať od včelára, ktorý väčšinou nemá záujem klamať klientov a kaziť si dobré meno pančovaním. Ja dcérke dávam iba tento med. Keď na ňu "lezie" choroba, tak aj trikrát denne po lyžičke.

bnov
•
18. feb 2018

Osobne by som zo supermarketu med nekupovala, veľa spoločného to s medom nemá. Ja kupujem od včelára, ponúka aj med s rôznymi príchuťami (škoricový, zázvorový, čokoládový krém), ten kupujem zriedka, iba kvôli synovi.

montemotherone
•
18. feb 2018

@kiks_1 je dosť slovenských oficiálnych včelárov. Kúpiš to väčšinou na dobrých trhoch, alebo aj v špeci predajniach. Osobne nekupujem všelijaké ochutené. Dávam prednosť lesným medom. Sú drahšie, ale obsahujú menej alergénov ako kvetové...

rikarika
•
19. feb 2018

@kiks_1 ahoj, aj mnohí včelári pridávajú aditíva do medu prosti kryštalizácii - teda zbytočnú chémiu, ja odporúčam kupovať med skryštalizovaný - od včelára alebo na trhu. Spustiť sa dá doma na teplom mieste, bez aditív.

ada2192
•
20. feb 2018

Ja už roky kupujem výborný agátový med priamo od včelára - Včelárstvo Zajíček.