Ako sa lieči rotavírus?
Mamičky, prosím napište mi, tie ktoré už zažili, že ich deti mali rotavírus.. ako ich liečili? lebo nam kazala davať len espumisan a biogaiu.. a dietu... to mam akoze ja dietovat ked kojím? či ako. a aké mali vaše detičky príznaky.. lebo mi už tak dobre nespávame ako sme spávali..mame bolesti bruška :(((
@lufinka46 Aha tak ☹ (Lebo čo popisuješ sme zažili kedysi dávno aj my. Tiež sme sice priberali, ale ... Trochu mi grckala, velmi plakala, pučila sa, čkalo sa jej často, z pusky jej išlo kyslé a toto všetko jej bránilo spať.....RTG ukázal mierne zaplynenie črievok a sono reflux. Nasadili probiotiká infants dophilus, gastrotus, vyvýšenu polohu a po 4.mesiaci nám to pekne prešlo. Bábätko musí z toho vyrásť. Najväčšiu ulavu urobil hlavne gastrotus.)
Držkajte sa ! ☹
@lufinka46 nespravny postoj starodavnej pediatricky. Nedavaj hlavne ziaden caj, kazdy caj je droga, detske granulovane su aj sladene..z toho ti zarucene priberie. Do siestich ukoncenych mesiacov dieta nema nic ine dostavat len MM ! a dojci na poziadanie, zmen doktorku, uvidis, polepsi sa 🙂 no a co ze tolko vazi ?
@lufinka46 ja som sice iba laik a nie lekar ale tiez sa mi to velmi nezda rotavirusy su akutne ochorenie nie tahajuce sa niekolko mesiacov a prejavy su troska ine.
a ty mas tetu doktorku staru skolu vsakze. by mi skusil niekto povedat ze ho nemozem casto dojcit. kojene deti sa nedaju prekrmit. no tak ma 7200g a co teraz. to ze grcka a aj prudom moze byt naozaj sposobene refluxom a este ked k tomu ten riedky cajik pridas tak to uz potom ide. a kojene deti nemusia kakat aj niekolko dni za sebou samozrejme bez bolesti bruska ci inych problemov.
@lufinka46
suhlas so zajaciq! skoda tvojho mliecka, to je najlepsie co moze maly dostat, nie caje 😠 dojcit treba na poziadanie (ak ma napr. tichy reflux tak si potrebuje tu hnusnu kyselinu splachnut), u kojenych deti nehrozi obezita. viem ake je to narocne, presli sme tym. lenze nasa skoncila aj na tabletkach a sirupoch 😝
@lufinka46 Moj važil v 3m tiež presne 7200g v roku 12 300g a teraz v takmer 2 rokoch 14 800g.
Ono sa to strasne spomali neskor-za posledne 3m mi pribral cca 200g.
To to ozaj neries,ak to riesi Dr-hlavne pri kojenom dietati,tak ho treba vymenit,alebo ignorovat-ako nic v zlom,ale hovori ti uplnu blbinu. 😲
Mne Dr nikdy nic nehovoril na vahu,skor riešil vysku-v 8m mal 80cm a to je tedy dost.
Ale nakoniec sme neriesili ani to. Teraz ma už 99cm bude mat 23m. Je strasne vysoky a skor chudy.
Ozaj koj na požiadanie a cajiky si zbytocne.
@lufinka46 no ved pekne pribera 😵 je to tvoje, nie dieta tvojho lekara. naucte sa drahe mamy, ze lekar nie je svate pismo, ze je to len clovek a castokrat podava mylne informacie, moze byt podplateny farmaceutickymi spolocnostami, prakticky nehovori o neziaducich ucinkoch liekov a vakcin, a ze ste pre nho len cislo , tych cisel ma za svoj den aj 40 ...
ak si si nie ista co sa kojenia tyka, vyuzi moznost konika a napis do laktacnej poradne...laktacna poradkyna ti poradi urcite lepsie ako nejaka doktorka, ktora svoje deti moznoze vobec nekojila 😕
tak my sme mali 1rok a 4m ked sme chytili rotavirusa, ale to bolo v style silne hnacky, vracanie, odmietanie tekutin, za 8hod mi schudol 1,5kg co bol dehydrovany, nastastie som posluchala sama seba a sla do nemocky. skoncili sme 6 dni v nemocnini na infuziach.
a rotavirusa ti potvrdia zo stolice, neda sa len tak z brucha povedat ze rotavirus.
@lufinka46 My sme mali rotavírus cca pred mesiacom. Obe deti vracali, neskôr sa pridružila hnačka. S malinkou som skončila na infúzkach, malý to zvládol doma. Dôležité je udržať v dieťati tekutiny, dávať doslova po lyžičkách. biogaiu dávaj, espumisan neviem, príde mi divné. Rotavírus sa nelieči nijako, iba diétou. Ryžový odvar osladený glukopurom, mrkvový odvar, banán. Dojčiť som nemohla tri dni! Takmer som mlieko stratila, ale mlieko s rotavírusom nejde dokopy, môže z toho stále zvraciať. My sme boli na Kramároch na infekčnom. Držím palce!
@lufinka46 a rotavírus má dosť agresívny priebeh, deti v sebe nič neudržia. Mne malá neudržala ani 3 ml vody zo striekačky. od rána do obeda bola ťažko dehydrovaná cca po štyroch vracaniach. Bola očividne unavená, mala teplotu. Takéto malé deti sa veľmi rýchlo dehydrujú, treba dávať na to pozor. Ako pobyt na infekčnom nie je fakt príjemný, ale tam ide o dosť. Dehydrácia je nebezpečná
@lufinka46 no podla mna je ten test falosne pozitivny na rotavirusy kedze ste prednedavnom ockovali. preboha to co je za doktorku. rychlo od nej prec. aj moja kamaratka mala taku co jej zakazovala kojit lebo dieta je "tucne". kludne dojci a chodte na to sono mne to tiez skor pride ze je to reflux.
@lufinka46 moja sa narodila trojkilová a tiež mala na tri mesiace cez 7 kíl...počúvni
@zajaciq ...píše dobre, je to tvoje dieťa, ty si za neho zodpovedná, teraz , ked je choré, lekárka si sedí doma pri telke a ty musíš riešiť jeho problémy...nechápem tých lekárov, načo očkovať rotavírus u takých malých detí, šak kde to môžu chytiť? ved nechodia, pijú len mm, dobre, že im už HPV nedajú 😠 😠 len koj, koj, koj, koľko malý chce...z materského mlieka nebude obézny..a zmeň lekárku...to akože kojenému dieťaťu nastolila diétu čajom? 😕 😕
pozeráte reklamu na rotavírus?
rotavírus sa nedá cielene liečiť,aj po očkovaní ho môže dieťa dostať,ale má to miernejšie následky
@poleva no v podstate sa neda daju sa zvacsa len infuzky aby dieta sa uplne nedehydrovalo. preto sa zvacsa skonci v nemocnici. ano priznaky su ale ovela miernejsie. my sme mali teraz v septembri rotavirus a kedze je maly zaockovany tak mal velm mierne priznaky vlastne vracal len pol dna a hnacka trvala dva dni.je to hlavne preto ze rotavisusov je viac druhov a ockovanie nezahrna vsetky
@lufinka46 Na taku doktorku sa vy... Akoze seriozne! Aby doktorka zakazovala kojit, to som este fakt nepocula. Je neuveritelne kto vsetko ma dnes diplom a drista take hovadiny mamickam. Nie aby bola rada, ze mozes kojit.. Uplne sa mi nad tym rozum zastavuje. Maly potrebuje predsa vyzivu a z caju toho moc nedostane. Je uplne jedno kolko pribera, ked kojis. Moja tiez tak priberala a teraz medzi 6 a 7 mesiacom sa to zastavilo a pribera uz primerane. Ked sa zacne viac hybat to strati.
S malym to skor vyzera na reflux a reakciu na vakcinu. Urcite chod k inej pediatricke, aby sa nieco nezanedbalo.
@lufinka46 prosim ta zmen lekarku nic lepsie ako MM pre tvojho drobca nemoze byt a ked vela pribera tak si vies predstavit ako by priberal po UM?a inak UM viac zapeka a vobec tak malemu babu by som caj nedavala ale vobec..ty mozes pit feniklovy cas alebo nejaky iny prejde do mlieka.... ked nekaka pravidelne aj to je normalne pretoze ho kojis a babo nemusi kakat aj 7-9dni 😒 ja som to zazila pri prvom synovi on nekakal 11 dni tak nam dali cipok lebo inak by hrozila nemocnica ale pri kojenych detoch je to uplne normalne...teraz moj druhy syn kakal skoro po kazdom jedle raz to bolo riedke inokedy hustejsie,odkedy sme presli na tuhu stravu kaka normalne.....moj maly ma 9mes plne kojim,este ani raz nemal caj a ani vodu .....toto co opisujes si myslim je skor kolika a to vracanie? vracia po kazdom jedle? mi sme vracali do 3mesiacov a lekarka hovorila ze je to ok 😉a koliku mava vela babatiek a to musi prejst 😒 co sa tyka vakciny tak skor by som toto riesila 😒 ma maly teploty alebo ine zvlastne priznaky?

mne je zase cudne, ze maly ma hnacky a zvracanie 2,5 mesiaca a napriek tomu ho zaockovali. Ockovat sa maju deti zdrave a nie hnackujuce a zvracajuce.
Rotavirusova infekcia urcite netrva 2,5 mesiaca, to su akutne stavy, mozno ju ma teraz, ale nemyslim, ze rotavirus je pricinou celych tych 2,5 mesacnych problemov