Ako sa meria teplota u ročného dieťaťa?
Ahojte maminky, viem, ze je tu tychto diskusii habadej, ale nenasla som odpoved na moju otazku. Dcerka ma skoro 14m a ma teplotu v zadocku 37,6°C bez odcitania, teraz neviem ci sa uz po roku nahodou tych 0,5 neodcitava alebo este ano ?? Mame to zo zubkou, dala som jej pre istotu cipok je slabsi ako sirup...Cize otazka znie ci este odratavat alebo uz nie 🙂 dakujem za kazdu odpoved
Vždy odčítať 0,5. Takže tvoja malá mala len 37,1. Čípok si jej dala úplne zbytočne.
@magic08 no to prave neviem...meriam tak od narodenia zatial je nam to pohodlnejsie takto ako pod pazou...ale ci odratat alebo nie, sa mi mary, ze som niekde citala ze od roka sa uz neodratava nikde, ale radsej sa poradim tu, keby islo o vyssiu idem k dr, ale tak viem, ze zuby 😉
@nikolet_89 ahoj, áno odpočítava 🙂
@alka61 vdaka 🙂
@koniarova preto radsej cipok ako sirup a nedavam jej ho denne ale, ked vidim aka je nervozna, cervena a jedno z druhym tak radsej i ked mozno zbytocne ako ju nechat trapit
@nikolet_89 Jasné, to je v pohode. Odkiaľ máš, že čípok je slabší ako sirup? 😕 Sú rovnako silné, len čípok zaberie omnoho skôr. Opravte ma, ak sa mýlim. 😉
@nikolet_89 v konecniku sa vzdy odratava 0,5...inak pri takejto teplote by som tozhodne cipok nedala! 😒
@nikolet_89 čípok sa dáva pri vyšších teplotách a nie pri zvýšenej 😉
@koniarova povedala mi to dr a aj na pribalovom letaku v zlozeni su hodnoty nizsie, ale to je jedno, vsak riesim inu vec
@alka61 to hej, i ked ked sme mali 39 tak nam absolutne nezabral dr nam povedala nech davame ako doplnok po 4 hodinach aby sme nedavali stale sirup...
@nikolet_89 - davat cipok pre istotu je kontraproduktivne... telu zabranis sa branit, lebo ta teplota je obrana... davas priestor bacilom, aby sa dalej mnozili a utocili... znizovat teplotu od 38,5 - teda v ritke po odcitani. Plus teda cipok a sirup ma pri spravnom davkovani rovnaku ucinnost, len cipok ucinkuje rychlejsie.
Btw. ake cipky jej davas? Paracetamol? Na ten neklud a nervozitu ked tak Viburcol.
@nikolet_89 Áno pri takých vysokých striedaš, tak ako píšeš každé štyri hodiny, keď neustúpujú tak aj obklady, ale to je už až posledná vec. Radšej by som volila sirup na tvojom mieste pri zvýšenej teplote.
@anjelicek26 nie nie mame nurofen cipky ale dik za tip spytam sa dr, ked pojdeme najblizsie, zatial sme neboli ani raz chory tak som rada, a este moc nedavame taketo veci
@nikolet_89 - viburcol cipky su volne predajne homeopatikum a napriklad pri raste zubkov a takomto celkovom neklude velmi pomahaju.
@nikolet_89podla tohoto nemala teplotu vobec 🙂
Meranie teploty : u najmenších detí meriame teplotu v konečníku tzv rýchlobežkou. Ešte pred vybratím teplomeru z konečníka odpočítame od nameranej hodnoty v prvom polroku veku dieťaťa 0,5 oC, v druhom polroku odpočítame 0,7 oC.
http://primar.sme.sk/c/4116573/skutocny-pribeh-...
@nikolet_89 teplotu 37,6 netreba este vobec zrazat. dietatu mozete normalne teplotu odmerat pod pazuchou. ja som odmalicka merala tak, nikdy nie v konecniku. a ked uz meriate v konecniku, tak preco by sa po roku neodcitavalo?
@nikolet_89 Do roka sa v konečníku odčítava 0,5 a od roka 0,7.. Tak mi to aspoň vravela pani doktorka...
no a prave kvoli stresom z odcitavania mam infracerveny teplomer Thermoval duo scan a meriame na cele 😉 rychlo, presne a bez problemov 🙂
@anjelicek26 ahoj. s viburcol cipkami mam tiez dobre skusenosti. poradila mi ich dr. ked sa moje deti trapili so zubkami a nechcela som im davat stale klasicke sirupy na teplotu a od bolesti. takze ich doporucujem.
@elilly prosim ta a merias aj v uchu s tym infracervenym? ja idem podla videa na www.thermoval.sk a stejne mi to nameria rozne hodnoty. na cele v pohode, to som spokojna, ale v uchu sa mi nedari. mozes mi prosim ta poradit ako na to? dakujem.
@silvapokorna ahoj, tak my v usku zatial nemeriame, pride mi ten nastavec na moje ratolesti este dost velky .. ale ked som ho kupovala, pani v lekarni ma presne instruovala, ze musim usko trosku potiahnut smerom k sebe a nahor, aby bol lahsi pristup a senzor vlozit do ucha .. nebude to tiez vas problem, ze je nastavec pre tvoje mimi este privelky?
@nikolet_89 ahoj, cipky su v roznych "velkostiach" - nurofen som napr. zistila ze mam 125mg aj polovicny doma. Je dobre mat doma vzdy cipky resp. sirupy na baze paracetamolu (paralen,panadol) a ibuprofenu (ibalgin, nurofen). Ked sa riesi iba horucka (a nie aj bolest), tak az nad 38st (citala som aj 38.5, ale zvycajne dam skor) a zacat paracetamolom. Dalsi sa moze dat po 6h, cize ak treba skor tak sa moze prestriedat ibuprofenom pripadne este fyzikalne chladenie medzi tym. Je jedno ci cipok alebo sirup, treba si len pozret mnozstvo ucinnej latky aby sedelo na dany vek.
inak, nasla som clanok o tom odcitavani .. http://www.femme.sk/index.php?option=com_conten... pise sa tam aj o atb a tak .. kazdopadne, pri merani v zadocku je teplota vzdy vyssia ako na povrchu tela a teda sa musi odcitat (resp. pri merani na povrchu pricitat ako mudruje moj manzel 🙂 ) keby som vsak 37,6 namerala aj na cele, kedy sa neodcita, nedala by som antipyretika 😖 tie nasadzujem az pri 38 - 38,5. A ano, mas pravdu, napr. paralen cipky su 100mg, ale sirup, resp. tabletky su 125 mg, taze cipky su slabsie 😉
@elilly ahoj. ja mám deti už vačšie, takže nástavcom to nie je. ale už sme to vychytali. naozaj treba povytiahnúť uško trochu a ide to raz dva. dobrý "ťahák" je video na oficiálnej stránke pre teplomer. snáď nebude vadiť, keď sem pridám odkaz. myslím, že by sa mohol niekomu hodiť. http://thermoval.sk/
je hneď na prvej stránke, treba iba zrolovať.

@nikolet_89 no pokial viem, tak pri merani teploty v konecniku sa odcita nie preto ze je to dieta, ale preto ze v konecniku je teplota vzdy vyssia ako normalna... ci sa mylim...????
takze ak je teplota merana v konecniku, tak vzdy treba odcitat bez ohladu navek dietata... ale opravte ma ak sa mylim...