Ako sa zbaviť zeleného soplíka u 20 mesačnej dcérky?
Nema teplotu ani kasel, pekne papa aj spi. Dakujem 😉
@firstbaby zrejme ešte nevie sama fúkať nos. Mám tri deti a zakaždým sa nám osvedčila odsávačka ktorá sa napája na vysávač. Aj napriek plaču jednoducho sa musí. Sople musíš, odsávať, odsávať a odsávať. Načo zbytočne tlačiť do detí sirupy a lieky, keď nemá upchatý noštek ani nič iné. Čím skôr začneš, tým skôr jej to prejde. 😎
Ak sú soplíky žlté,tam už sú potrebné antibiotikove kvapky. Nám predpisuje doktorka Uniflox,alebo Pamycon.
ak su sopliky zelene, presne tak ako pisu tu vsetky baby, jedine k doktorke a ta predpise zarabane pamycon kvapky
No 😕 ja rozhodne s kazdym zelenym soplom k dr nebezim, aby nam dala atb kvapky 😅 treba ten sopel dostat hlavne von ako pise @ivetkab. Mam odskúšané na oboch, ze zmizne aj bez atb kvapiek..staci aj morska sol alebo alebo su aj rozne ine..na upchaty nos, nos nachylny na infekciu... a odsat (ja odsavam ale max 3x za den) alebo vyfukat. Az keby som videla nejake vazne problemy, potom by som riesila atb kvapky 😝
Soplík je produkt sliznice dých. ciest,farba závisí od druhu mikroorganizmov,začína číro,ide do bieleho,žltého a neskôr zeleného.Je pravda,že niekdy zelený soplík je spôsobený eozinofilom a neznamená nič,ale v mnohých prípadoch už ide o infekciu ,ktorú je nutné liečiť.Otázka je či vie mama odlíšiť kedy je zelený soplík neinf.Ja by som k lekárovi šla

Jedine kvapkami nám dáva lekárka pamicon,po 2 dnoch vyrazne zlepsenie