icon

Ako ste sa u vašich detičiek zbavili molusiek?

kajka951
9. júl 2021
syslik81
10. júl 2021

kamaratka bola u koznej a vyskrabali ich ... ja som v zahranici tu by mi kozny nepomohol a tak som v moci ked zaspala prepichovala sterilnou ihlou a vytlacala .. nechutne ale jedine co nakoniec zabralo ...

janinah
10. júl 2021

Moja dcéra mala molu sky pred 25 rokmi.kym sme došli k dg prešlo dosť času a rozšírili sa.keby ich mala dnes a s mojimi vedomosťami a skúsenosťami tak dám dieťa do celkovej anestézie.pracne to tam odstránia " vyskrabnutim" a dezinfekciou a je pokoj.ale treba tak odstrániť úplne všetko.

alenka7777
10. júl 2021

@kajka951 nam na koznom vyskrabavali a jednej dcere zabralo, druhej nie. po x navstevach som to vzdala, prepichla, vydenzifikovala a je pokoj

kiwinetta
10. júl 2021

@kajka951 Dcaru sme pravidelne kupali v morskej soli - kupene v lekarni

cifrusska
19. jan 2023

Ahojte, pridávam fotky molúsk aj samotného vírusu. My sme sa natrápili ale nakoniec zabral na radu kožnej MOLUSK a mala som dovolené od kožnej lekárky ich aj vytláčať (ale tam treba dbať na hygienu, mať doma zásobu Betadinu). Ako som spomínala zabral jedine molusk s tým že sme vyrážky potierali až do vytvorenia zápalu (max. 10 dní) potom sme dali pauzu od natierania zhruba 3 dni a na nezapálené moluska sme začali o5 aplikovať molusk. Takto sme sa zhruba za 2 mesiace zbavili všetkých. Len treba vytrvať aj s moluskom.

Rady - nekupať (iba sprchovať). Po sprche nešúchať uterákom telíčko dieťaťa - iba jemne uterák priložiť. Kožná lekárka mi povedala že uteráky meniť a prať po každom použití. Začala som mu dávať každý deň čisté vypraté a vyžehlené šaty a pyžamká. Do prádla som pridávala aj sanytol na pranie. Synovi to pomohlo a nerobili sa mu nové 🙂