Ako vyliečiť dlhotrvajúci kašeľ u dieťaťa?
Syn kašle už piaty týždeň,liečený je samozrejme, aj atb aj všetko možné a kašle stále,má s niečim takým niekto skúsenosť? čo nakoniec pomohlo?
@mia18112... A ked tam dam preliecene dieta, nic mu neni a do dvoch dni to ms naspat... A co takto ked pride ucitellka s chripkou? Dieta mi poslu hocikedy domov, aby so prenho prisla a kto posle ich? Nemam slov na niektore situacie...
Baby už 7 týždňov moja dcérka kasle robili jej všetky vyšetrenia crp vyteri atď. ..A je to čo raz horšie je to ako tuberacky kašeľ. Už sme vybrali 6 sirupov aj Antb a stále je to horšie aj keď som jej prestavala dávať teraz tie sirupy zasa dostala teploty od toho kašľu. ..med scorocel cibulovy čaj proste všetko a kasel je oveľa viac horší. ..trvá to už 7 týždňov .má 3.5 roka a ešte mám aj babetko doma
@stacinka69 robili jej aj mykoplazmy a chlamydie ...a pytaj sa k imunoalergologovi a kupte inhalator a inhalujte vincentku...
@stacinka69 ked mala moja mala cca 4 roky tak nam kaslala takmer 3 mesiace, pomohli az ATB Klacid { zistili jej tusim chlamydie} Potom sme mali pokoj na viac ako pol roka.
stacinka69 bud to budú chlamýdie , kde trva kasel stale viac ako 3 tyzdne, alebo ako v našom prípade moja nočná aj denná mora prieduškova astma. 🤐V takom prípade nezaberajú žiadne sirupy ani antb a treba co najskôr navštíviť imunolalergologa.
Ahojte, prosím keď je problém s kaslom a sú čisté krvné testy aj na pľúcne chlamýdie atď, nie je možné že by rtg ukazal zápal že? Bol by aj v krvi nie?
Testy na cierny kasel..aj u ockovaneho dietata a tiez plucne chlamydie a mykoplazmy!
..a odstranit mozne alergeny, prach, perie, zviera..atd..
Ak by to.boli chlamydie a mykoplazmy, k ATB treba k nim odmaskovac.. serrapeptaza, NAC( je v ACC long napriklad) a pod
Totiz oni su to vnutribunkove potvory..skryte.. toto narusi povrch bunky a ATB ich lepsie vidia a az vtedy ucinne zlikviduju
@miriamkazabka po xy rokoch máme konecne spravne diagnózy, spravnu liečbu a vsetko je chvalabohu preč po nájdení konecne spra. Lekárov. V nasom pripade neliecene alergie (tym padom bola zacinajuca astma, zle vysledky), kde doktor najprv nasadil liecbu na alergie a astma nastastie neprepukla a vysledky su ukazkove, reflux, ktorý sposoboval uz chronický kašeľ (bohužiaľ ma ani len vo sne nenapadlo, ze ako ročnému neskončil a trval az do dnes, z coho zacali byt problémy hlavne aj ten kašeľ) a Histaminova intolerancia. Dnes teda uz vyse roka mozem povedat, ze vdaka imuno a gastro sme bez kašľa. (ani raz behom roka nemal záchvat ani naznak kaslu). Pred tym to bola moja nocna mora niekolko rokov skoncenim na Kramároch.
@katka2708 a histaminova intolerancia spôsobuje kašeľ, či nechápem asi som to nepochopila s tou intoleranciu. A aj Vám niečo nasadili, keď sa Vam dobre darí? Ďakujem
@miriamkazabka všetko totiž na seba súvisí. Reflux mal svoju liečbu, tam uz dodrzujeme iba stravu a plus dalsie opatrenia, alergie tie su celorocne tam berie lieky stále, a Hit tam lieky neexistujú len strava. A ako vravim konečne je vsetko ok.
@katka2708 lebo my mame Hit tak som chcela poradiť, či samotný Hit môže spôsobovať kašlanie.vlhký kašeľ bez hlienu. A na Hit sú teraz také tablety tie ste neskúšali?
@miriamkazabka Hit uz ma potvrdeny cez 2 roky a už krasne s tym vieme fungovat, odsledovane potraviny, kt. Škodia a tie neje, inak jedava uz aj to co na zaciatku nemohol, niektore jedla uz uvarené aj na dalsi deň. A zevraj aj z toho (HIT) moze byt kašeľ aj ked ja si myslím, ze hlavna príčina bol reflux, nespravne liečene alergie a zacinajicou astmou.
@miriamkazabka a na HIT nie su lieky a čo sa tyka DAosin zbytocne vyhodené peniaze. Tam len treba dlhodobo sledovat a skúšať, ziadne diety co dieťaťu vadí, dokonca aj sport nadmerny, alebo stres vadia a sposobuju problémy.
@katka2708 a ak sa môžem opýtať, aké jedlá Vam spôsobujú ťažkosti. A akou formou sa prejavujú? Myslím tak, že či bolí bruško alebo nejaké kŕče. Lebo totižto môj syn ma 3,5roka a keď sa ho opýtam, či ho bolí bruško tak povie, že nie. Mne príde, že skôr sa nam to prejavuje na koži a nafuknute bruško. A ten kašeľ to máme prvý krát tak, ze už to bude 3 týždne, čo ma vlhký kašeľ bez hlienu a neviem čomu to mám pripísať tak som sa dopracovala a pripisala som to ktomu Hit. Dufam, že sa ale mýlim lebo predtým také problémy s kašľom nemal..
A načo ste ešte alergický ak sa smiem opýtať?
A áno myslela som ten daoin
@miriamkazabka no môj mal vsetky priznaky ake sna pri HIT sú, ale co uz mam odsledovane, tak napriklad pri velmi velkej aktivite sportovej ma migrenu az plače, ale to nastastie bolo minimálne. Pri nevhodnom jedle do cc 3 hodin, alebo aj skor bolesti brucha a sedenie na zachode aj 20 min, ale kaka iba raz inak tam v bolestiach sedi,. Ked uz ma moc histaminu nakopeneho v sebe tak moj syn to vola, ze boli ma srdiecko. Mojej neterke napriklad to nafúknuté brusko a velke kozne problémy, ale ona je este okrem tohontiez alergicka. (neterka bude mat 3 v septembri). Moj uz ma 8 aj pol, ale vsetko nam začalo v 3 rokoch aj ten super kasel. (plus laringitida, ale z toho uz vyrastol). Od 3 r. Zacali problemy, zle diagnostiky a az pred 2 r. Som konecne nasla lekarov, kt. Nasli spravne diagnózy a liecbu. Dovtedy sa velmi trapil.(a to sme boli naozaj na kazdom vysetreni u kazdeho lekára). Urcite by som riesila najprv krvne testy u pediatra tam ked vsetko bude ok isla by som imunoalergolog plus gastro tam sa robia tiez komplet krvne testy.
@katka2708 na alergologii sme sledovaný.. My mavame hlavne v lete veľké kožné problémy tak som tiež pobehala.. Takže prvý krát sme skončili na alergologii pred trištvrte rokom tam nam vyšli samé alergie (banan, hrozno, čokoláda, sója, syr, mlieko čiastočne, hovädzie atď) +Hit a aj letné alergie. Teraz sme boli na kontrole a sme alergický na jablko, broskýne a mandle a Hit ostal z čoho mám vrásky. Bronchitídu sme mali za náš 3,5 ročný život 2x.prvy krát sme to zvládli doma a druhý krát v nemocnici. Krv nám u pediatričky brali toť pred dvoma týždňami, keď som tam išla s tým kašľom tak skúmala, či nema chlamýdie + neviem presne čo sa vsetko riešilo ☹️
@katka2708 a ešte som sa chcela opýtať píšete, že Vas syn má 8 rôčkov( ináč toľko ma aj moja staršia dcéra) a keď mal tie 3roky tiež mával take kŕče? Predsa to malé dieťa nevie tak povedať čo mu presne je.
A pisala som si s jednou pani, čo sa venuje bylinkam a že by sa dalo pomôcť bylinkami, aby sa ten histamin toľko nehromadil. Tak uvidím
@miriamkazabka no bol to naozaj dlhý boj, zistit co mu presne je a hlavne spravnu liečbu. V 3,5 roka ked uz maval ten suchy drazdivy kašeľ mu jeden z "naj" lekarov v Ba diagnostikoval od ruky astmu nasadil kortikoidy plus urcil 3 alergie. Vyskusala som za tie roky aj bylinky, aj liecive "babky" aj pobyt v Bystrianskej jaskyni snad vsetko, ale stale nic nepomahalo... Co sa tyka kŕčov vtedy ich ešte nemal, ale moja neterka 2,5 rocna teraz nechce kakat a v noci sa budi na brusko a ma nekludny spánok, plus skrabanke za usami(alebo na tvari) samozrejme tiez jej zistili alergie plus HIT. U takeho maleho dieťaťa je este tazko urcit spravny popis. (myslim ked popisuje dieta). U mojho je to uz teraz uplne krásne popisatelne. No kazdopadne za tie roky som si uzila po Kramaroch s kaslom dosť a niekedy mam pocit, ze mouem ist robit pediatra.. 🤔
@katka2708 Zdravim Katka ,viete mi poradit aj toho noveho imunoalergologa? Pisala som aj spravu ale neviem ci to tu este sledujete.

ahoj, ja som mala tiež taký problém s prvou dcérou jej doktorka nás poslala na alergológiu, tam jej urobili potrebné vyšetrenia 3 roky užívala singulair aby jej uvolnilo priedušnicu určite jej to pomohlo a detská doktorka povedala, že keď pôjde do prvej triedy tak to prejde a mala pravdu, teraz chodíme už len po roku na kontrolu, tak sa neboj určite bude dobre 🙂 🙂 🙂