icon

Ako zabrániť šíreniu zápalu očných spojiviek u detí?

juliana1203
1. mar 2025

Ahojte.dnes ráno som sa zobudila zo zahnisanym okom.idla som na pohotovost a mam zspal očných sojiviek.Moja msms žije s nsmi.a ta ma chripku.obe keď sú pri nás členovia domácnosti nosíme ruska a vetrame miestnosti.no mam 2,5ocnu dcerku ktorá zatiaľ nemá žiadny prejav ani chripky ani zápalu.ociek.mali ste to aj vy.a chytili to vaše deti od vás zapal očných spojiviek?veľmi sa o ňu bojím lebo viem ze ons kvapky a masticky do oka to nedá.. ako to môže odomna chytit? Akú to ma inkubacnu dobu? Ďakujem.. a chripku mama ma od vcera rána.. tu by už mala ci ešte nie?ďakujem..

vkristian
1. mar 2025

@juliana1203 dobrý deň áno môže aj mi sme tak boli

kiki68
1. mar 2025

Moze, je to velmi nakazlive. Ale deti maju rovnaku liecbu, tie iste atb do oka ako dospeli

diewcatqoo
1. mar 2025

U nas mava casto syn zapal spojiviek a vzdy to chytim od neho aj ja. Chripka ma dlhsiu inkubacnu dobu, takze ak mama ochorela vcera, moze u vas prepuknut chripka neskor.

anavixy
1. mar 2025

Ak sa nebude dotykat tvojej tvare, ty jej, nebudete pouzivat spolocny uterak, tak sa nenakazi, nejde o kvapockovu infekciu (na rozdiel od chripky). Takze prisny hygienicky rezim a casto si dezinfikovat ruky, nepusinkovat, nedotykat sa tvarami…

juliana1203
autor
1. mar 2025

@diewcatqoo a do akej doby sa chytá zapal spojiviek?no nosí mama rusko a chodí preč od nás keď kašle a smeka..tak by nás to mohlo obísť.msma teploty nemá iba sople a boli ju hrdlo..

juliana1203
autor
1. mar 2025

@anavixy
@anavixy no to od rána robím.. dezinfikujem neustále ruky a nepustím ju k tvary..len mne sa to vyvinulo do rana a to spala pri mne v posteli..tak sa veľmi bojím ci to nechytila..lebo ona sa stále muškát chce

@anavixy

taktotedanie
1. mar 2025

@juliana1203 extremne extremne nakazlive, vsetko dezinfikuj ale nikdy to nemas na 100%
To ziadne dieta nielen to tvoje, malym detom sa podavaju lieky nasilu 🤷🏻‍♀️ zase nezaobchadzajme s tymi detmi ako keby z porcelanu, co z nich vyrastie… 🤷🏻‍♀️
Mimochodom taky zapal spojiviek si clenovia rodiny vedia odovzdavat aj mesiac

majamat
1. mar 2025

ked som mala zapal spojiviek, nosila som so sebou papierovu vreckovku zlozenu na polovcu a utierala som si oko tou vnutornou castou. vzdy som ju opat zlozila rovnako a prastami som sa toho vobec nedotykala. uplne sa tomu vyhnut neda,a le teda snazila som sa takto a nastastie to nikto nechytil, dokonca 1x ked som to mala, malo to v praci kopec ludi a ja som mala zapalene len jedno oko. na druhe sa mi to naststie vobec nerozsirilo.

spongebob1
1. mar 2025

@juliana1203 Co ma chripka spolocne so zapalom spojiviek? Zapal moze byt virusoveho, bakterialneho, popripade alergickeho povodu. Takze ruskaVam vobec nepomozu,cakaj ze za 48 hodin to bude mat aj dcera.

juliana1203
autor
1. mar 2025

@spongebob1 ale ruska na to ze ma chripku nie na očné spojivky.ma kasel mamina a sople.ale nemusí to mat ci? Dávam si veľký bacha aby mi nešla ku tvári.a netečie mi z oka vôbec počas dňa nič.ja som.sa ráno zobudila s takým okom.a od rána nič.ako mam ho červené a dávam si kvapky..

juliana1203
autor
1. mar 2025

@majamat a chytili to od vás aj členovia domácnosti ci?

majamat
2. mar 2025

@juliana1203 pisala som, ze to nikto nechytil.