icon

Ako zmierniť bolesť bruška u novorodenca?

izabel_a
23. máj 2024

Ahojte, mam 10dnoveho chlapceka. Od vcera nekakal a belmi ho boli brusko a ma jo nafuknute. Skusala som masaz, nozickami pocvicila tak si trosku prdkal ale nekakal a stale ho to takto boli. Neviete nieco prosim poradit?

mimachicha
•
23. máj 2024

@izabel_a skus rektalnu rurku. Dostat v lekarni, urcite tu najtensiu treba. Uvolni mu prdiky a uvidis ako sa mu velmi ulavi. Koncek namaz sudocreamom aby to islo lahsie a trosku treba v ritke postuchat. Mozno najdes aj video ako to spravne pouzit aby si mu neublizila. U syna by sme bez toho osediveli, tak plakal od bolaveho bruska

izabel_a
autor
•
23. máj 2024

@mimachicha a ako casto sa to moze pouzit? Lebo raz som ju dnes pouzila

anjelicek26
•
23. máj 2024

Rektalnu rurku pouzi tak csato ako treba... ale hlavne ku kazdemu mliecku pekne davaj espumisan, lefax alebo nieco tomu podobne, stiahne to plyny a bude menej brusko boliet...to travenie este len zacina pracovat, potrebuju trosku pomoct... masaz je tiez velmi fajn, aj polozit na tigrika na ruku a tak ponosit. Moj len teda grcia ked je najedeny v tej polohe prvu ligu 🙄 Ale skus.

mimachicha
•
23. máj 2024

@izabel_amy sme to pouzivali aj 10x denne. Vzdy ked tahal nozky k brusku a zadusal sa placom. Po uvolneni sa mu normalne ulavilo aj na tvari. Skus aj krem pupik a masaz bruska kruzovymi pohybmi ruky alebo tlacit kolienka nozok k brusku a naspat. Ale nie vtedy ked je napapany.