icon

Ako zmierniť suchý dráždivý kašeľ u dieťaťa?

bamboocha14
10. feb 2025

Prosím viete mi poradiť, dcéra má silný dráždivý suchy kašeľ, ma antibiotika prvy deň, stoptusin asi dva dni ,ju to chytilo a veľmi kašle, viete poradiť ako ho utíšiť na noc?

markusrasford
10. feb 2025

@bamboocha14 cibuľovy sirup

larinka552
10. feb 2025

@bamboocha14 podla toho kolko ma rokov, tak by mohla aj Pleumolysin 👍 Alebo Paxeladine, Sinecod.

patka06
10. feb 2025

Nedávať Stoptussin - na suchý dráždivý kašeľ Ditustat alebo Tussin
Na noc uložiť do vetranej mestnosti, kde je chladnejší vzduch a spať čo najviac na boku.

simona92101
10. feb 2025

@bamboocha14 na noc nedavat stoptussin,bude ju nutit kaslat.bud Tussin alebo Fenistyl kvapky,popripade Dithiaden

petracandle
10. feb 2025

@bamboocha14 stoptussin je za mňa najhorší liek na suchý kašeľ. Vždy mi kašeľ paradoxne ešte zhoršil a to isté aj ľuďom v mojom okolí

palculienka40
10. feb 2025

@bamboocha14 skuste kvapky pleumolysin nam kym nezabrali lieky zaberal len ten. Alebo pitom dala mudr cisty kodein. Samozrejme je to na kratko.

markusrasford
10. feb 2025

@petracandle mne pomohol.

petracandle
10. feb 2025

@markusrasford tak samozrejme, že sa nájdu ľudia ktorým pomáha- inak by sa nepredával. Ale autorkinej dcére evidentne nepomáha a tak som jej chcela dať vedieť, že to nemusí byť vážnosťou choroby ale nevhodným liekom

mabenn
10. feb 2025

tussin, cibulovy sirup (nakrajas kolieska cibule na striedacku s lyzickou medu a nechas odstat max 2hod)

danielahamar
10. feb 2025

Na noc antihistaminiká a 2hodiny pred spánkom lieky na kašeľ suchý. A najlepsie inhalator

bamboocha14
autor
10. feb 2025

Ma 10 rokov a dávala som stoptusin aj pred.tym a pomáhol ale teraz ma zápal priedušiek a ústa sa jej nezatvoria ,zajtra pôjdem určite kúpiť niečo iné ale teraz na noc nech sa aspoň trochu vyspíme lebo chorý sme všetci žiaľ.
Skúsim teda pleumolisyn alebo tussin
Mate skúsenosť aj s robitusin ?

palculienka40
10. feb 2025

@bamboocha14 pleumolysin zabera urcite je v nom kodein

larinka552
10. feb 2025

@bamboocha14 ak ma 10 rokov, tak Pleumolysin nie. Ten je az od 12 rokov.

danielahamar
10. feb 2025

@larinka552 voľakedy sa dával ja malým deťom 3r, treba len ubrať dávkovanie

dzulli1980
10. feb 2025

Ja by som Stoptussin po osobnej skúsenosti - na mne aj na dcére, už nedávala nikdy ... daj antihistaminiká + sirup na suchý, dráždivý kašeľ (u nás je to kombinácia Zodac + Paxeladine).

larinka552
10. feb 2025

@danielahamar tak skusit by mohla. Ale oficialne podla pribaloveho letaka sa to neodporuca. A naco riskovat ked na trhu je mnozstvo inych liekov, co mozu deti. Ja by som skusila bud Paxeladine alebo Sinecod.