icon

Ako zničiť vši?

trimity68
1. jan 2013

Ahojte prosím o radu mala mi dostala vši a neda sa mi ich zbaviť som stoho nestastna ☹

exupery
18. okt 2015

@laurikagh pouzi kulmu alebo zehlicku,ta ich spali...ale vybrat musis,tak ci tak

sofi2510
18. okt 2015

Super je sampon na psiky...odskusane ;) vykapali hned potvory-aj vsi aj hnidy a nie je ani taky drahy ako klasicke pripravky,ktore nie vsetky su ucine

lucia2358
18. okt 2015

@laurikagh Hnidy neviem. Jedine vyskúšať.

hameeda
18. okt 2015

u nás zabral šampon Všiven, ja sa toho desím mne to dcera priniesla pred rokom zo školy, teraz som zasa zastihla v škole oznam že sú vši tak ma až mrazí, ale nám šampon zabral aj na hnidy trebalo ich samozrejme vyčesať ale všetky už boli mrtve, aj vši aj hnidy

sofi2510
18. okt 2015

My sme na tieto potvory 1x pouzili paranit sprej+sampon(stal okolo 30€)...po nastriekani samponom vsi hned kapali,potom sme umyli hlavu samponom...niektore hnidy boli mrtve,niektore nie-museli sme ich pracne vycesavat.
2x my jedna znama v obchode poradila prave ten sampon pre psy a macky vraj to zabera,vyskusali sme a zabral(cena bola okolo 3€)

katrin21
18. okt 2015

baby, zbytocne polemizujete o alpach a kondicioneroch ! to nepomaha, kondicioner uz vobec nie.. zehlicka tiez nie, lebo sa neddostanes az ku koži, kde oni kladu hnidy....hnidy su dalej od hlavy az ked ma clovek vsi dlhsie ..... dajte si povedť a investujte do PARanitu !!!!!!!!!!!!! jedine ten 100% ucinkuje, je skvely!
zabija aj hnidy, tie potom staci vycesať tym všivákom, ktory myslim, ze aj teraz je pribaleny k tomu.... je to skvela vec.
Inymi metodami len stracate cas a nervy... fakt.

katrin21
18. okt 2015

@laurikagh vyčešavač mas len plastovy, ze? to je nic, to ma moc velke zuby. Tento je kovovy, to je ina kava, ucinkuje super.

sisiv
18. okt 2015

@lucia2358 tak ja to viem len od kamosky co mali stym problem a za dva dni mali po tom bez pripravkov iba stym hrebenom nitty gritty ...a treba pozret nejake recenzsie co pisu baby ale tak oni maju na profile velmi pozitivne recenzie ...kazdy pise ze pomohlo hned ...

laskonka862
27. okt 2015

Dcéra doniesla zo školy vši x krát a vždy som ich zlikvidovala čajovníkovým olejom. Olej som jej vyliala na hlávku neriedený a bolo razom po nich, ale pre istotu nechávam pôsobiť niekolko hodín a kludne aj cez noc. Pokožku nemala nikdy podráždenú. Všiváčik hrebeň je najlepší kovový. Olejček kupujem v DM za pár eur. Všetky ostatné výrobky proti všiam z lekárne ma sklamali.

ajka51
27. okt 2015

My sme vyskusali viacero pripravkov, napr. Hedrin, Paranit, Liquido Duo... Viacmenej kazdy pomahal. Rozdiel je napr. v dlzke posobenia, tak je dobre si ich dopredu porovnat.
Toto nam este zostalo, neotvorene, kupili sme hlavne kvoli hrebenu. Ak by sa vam mohlo hodit, nakuknite.
https://www.modrykonik.sk/market/detska-kozmeti...

elisvic
12. dec 2015

@simsalabim super vysvetlene a napisane , velmi uzitocny koment 😉

lovely73
3. mar 2016

@pakin viem že toto je staré ale ten sprej sa volal orthosan 🙂 😉

zuzanasaradinova
9. mar 2016

Dobrý deň, poradili by ste mi prosím Vás. Kde by som mohla kúpiť hrebeň Nitty gritty.

misicka1980
11. máj 2016

@laskonka862 olej dcerke fakt neublizil? Ja som dnes namazala malej rocnej dcere hlavu, a ked som jej to umyla, tak som si vsimla, ze sa ti nema davat neriedene na pokozku a teraz sa bojim, ze ci som jej pokozku na hlavicke nepodrazdila. Vdaka

antonia11
16. jún 2016

ahoj ako mozem poradit..hreben všivacik je to ceska verzia Nitty gritty 🙂 ..funguje uplne rovnako len za menej penazi..mame vyskusany a momentalne ho ponukam na predaj -samozrejme novy :o)
https://www.modrykonik.sk/market/detska-kozmeti...

lilkim222
26. sep 2016

my sme uškvarili vši, ošampónovali liquidom z lekárne, prefarbili no toľko procedúr sme použili v rámci jedného dňa, žeby to neprežila ani na najodolnejšia voš :D

patamaminka
26. sep 2016

Mám už dospelé deti a vši sme mali viackrát. Najlepší je Difusil. Vystriekať nechať ako je v návode a umyť. Po dvoch týždňoch zopakovať Je to účinné. Hnihy sa ani pri najväčšej snahe vyčesať nedajú. Je nutné ich vybrať po jednej . Tak to je. Smola.

sardinka336
12. jan 2017

@katrin21 sice starší prispevok ale aj tak, tvoje slová su ako balzam na dušu...ze Paranit pomoze aby sme sa tej pliagy zbavili.
Dcere som dala Difusil, mastny ,,jak svina,, ale vši uz nema...zial..nejaka hnidka sa najde ja dufam, ze skapata, denne prezeram hlavu, čo vidim vyberam ale uz na to nemam nervy ...ja som si umyla paranitom sensitive lotion teda na noc som si to napatlala na hlavu , pišu tam ze to zabije vši v kazdom štadiu ....a zehlim si vlasy tak, ze som na hrane spalenia hlavy....muz je na služobke takze kym sa o týžden vrati tak snad nebudem mat v hlave zoo...ach jaj...

ela_79
12. jan 2017

Paranit a ine veci su zbytocne drahe, menia kvalitu vlasov a hnidy urcite nezabiju. A vos pred vycesanim nemusi byt mrtva, staci ju otapit kondicionerom aby nezdrhla, vycesat hrebenom typu nitty gritty a zabit po vycesani. Hnidy neviem do akej miery hreben vycese, pre istotu sme dva tyzdne rano zehlili a vecer po naneseni kondicioneru vycesavali. Najprv som si aj poplakala ze ake nestastie nas postihlo ked som vsicky objavila, vykupila pol lekarne pre istotu ale nastastie to slo hladko a rychlo prec.

sardinka336
12. jan 2017

Potrebujem sa upokojit a počut niečo pozitívne lebo mam chut zobrat strojček a vyholit dcere hlavu...ročna je uz vyholena na koleno - to proste by sme nedali vytahovat jej hnidy, nedržala by hlavu. Staršia uz ma len dve tri hnidky čo najdem kazdy den...všetko poprate, vymrazené...
Nadeje vkladam do tej zehličky, mam to na 160 stupnov a ,,popaleniny na hlave,,.

katrin21
12. jan 2017

@sardinka336 fakt nedam na ten pripravok dopustit...
ak Paranit je mastny jak svina :D 3x sa dcera musela zmyvat, kym to uplne zislo.... ale fakt ucinkoval..
ja som inak nic nemrazila, len normalne oprala postelne a oblecenie.... a nic sa nevratilo... preventivne o 7 dni pozriet hlavu a bolo.... a ano, aj som vtedy zehlila....vlasy.

sardinka336
12. jan 2017

@katrin21 tak je mi jasné, ze kazdy povie čo jemu pomohlo, kazdemu niečo ine...ale ten Pranit sensitive lotion pišu ze zabije všetko na kompletku lebo posobi mechanicky na vyvojove štadia tých potvor. Aj na českých portaloch som pozerala, ale kazdy piše inak...ale tiez sa priklanam k tomu ze ak je to dobre naolejovane tak to zadusi - snád.

ela_79
12. jan 2017

este som niekde videla taky special elektronicky hreben na vsi a hnidy co medzi zubkkami tie hnidy nejako zneskodni. Este trosku viac paranoje a aj ten by sme doma mali :D Tiez sme vsetko zaradom prali a zehlili a mrazili a parnym strojom vsetky matrace, vankuse a sedacky presli 🙂 ten hreben som prave dohladala, vola sa Medisana Elektronický odvšivovací hrebeň

sardinka336
12. jan 2017

Hmmm....ak sa to zase nejako rozmoze u nas tak budem uvazovat aj nad elektrikou...ale dcera ma len 2-3 hnidky na hlave...aj to verim, ze uz deaktivované...a kazdym dnom najdem menej a menej...lebo vši uz nema a kazdy den ju zehlim...Zase 20 eur za ,,niečo,, to uz musí byt tutovka...

katrin21
12. jan 2017

ela kupovat za 11E a viac hrebene, to uz si kupis za 18 paranit a mas tam olej, sampon a hreben o ktorom hovoris, kovovy 🙂 a mas to na 100%

jarmilasemankova
12. jan 2017

My sme použili Paranit je tam sérum + šampón a + hrebienok na vycesavanie veľmi nám pomohol hlavne pri mojich dlhých vlasoch to bola katastrofa pred 2 rokmi ... mala som ho doteraz v skrini ale už som ho predala 🙂

ela_79
14. jan 2017

zive znici ale musis opakovat aby si znicila vsetky cerstvo vyliahnute, ak mas podozrenie na viac hlav v rodine tak na tych 21 dni potrebujes viac baleni. Ja som len napisala moj nazor a skusenost ale kazdy nech sa zariadi podla seba.
Ja som z paranitu nebola nadsena a hrebenom preventivne precesavame stale ked dojde info ze v skole sa vyskytli vsi. Paranity sme mali ale nejak ma neoslovil, a potom este nieco na rovnakej baze z lekarne. Ked si pozries zlozenie paranitu tak je to mineralny olej s trochou parfemu a niecoho na napenenie.Ak to pnadnesiem tak to si mozes kupit mineralny olej na impregnaciu kuchynskych dosiek z Ikei. A teraz premyslam kto mi vravel ze vsi sa udusia aj v olivovom oleji ale to ja nemam vyskusane.

dixopixo
14. jan 2017

http://www.webnoviny.sk/zaujimavosti/clanok/107... a mojej sestre zacala davat kondicioner na vlasy (nepamatam aky,to asi aj jedno) a odvtedy ani raz uz nemala vsi - nejake oleje co su tam vsi nechcu

sardinka336
14. jan 2017

Ja mám ten Paranit sensitive lotion a ten obsahuje Oxyphtirine...nie som chemik, tak neviem si presne predstavit čo to je. Ale pišu ze to zabija vo všetkých štádiách...a stačí 1 aplikacia.
Pozerala som diskusie na českom portali rodina.cz a tam jedna pani hovorila, ze ma 4 dcery a vzdy pouziva ,,obyčajny,, silikonovy olej lebo ten zadusi aj hnidy. Skratka skor odporučaju oleje ktore to zadusia.
Mna sice furt hlava svrbí..nevidim ziadne vsi....asi to budu nervy alebo uz podrazdena pokozka z tolkeho zehlenia...lebo si to vzdy prirazím čo najbližšie ku hlave az ma trošku pali, nech tie svine pokapu. Dcera uz je čista....moj chrbat bolavy čo som pozerala a vyberala, zehlila vlasy...zajtra znovu opakujem zabal, je nedela, tak to bude mat cely den na hlave, mam ešte ten paranit na 8 hodin sa to dava na hlavu alebo zmiešam olej, alpu a kydnem jej to na hlavu...
Hlavne preventivne kontrolovat hlavy...tam som ja urobila veeelku chybu a preto teraz idem ,,druhe kolo,,.

katrin21
14. jan 2017

ten PAranit co mam ja, sa dava na 15 minut .. a hned zdochnu, zadusi ich to.... ja mam ten olej so samponom a vsivakom... no ale pre istotu nechavam min. hodinu... tiez pisu, ze to zabija aj hnidy.... je to fakt ucinne .. naposledy napr. sme nevedeli najst voš, iba hnidy som videla , asi 10max... reku jedna svina tam niekde bude..... musela si to doniest bud z chaty zo sedacky, kde sa vsetky decka vyvalovali a opierali, alebo ked sa spolu hrali, boli tam deti 1st ZS a hrala s nimi karty ... takze velka pravdepodobnost... DAla som paranit na hodinu, zmyli sme, ... isla spat, bolo 11hod.. rano vstala a na vankusi zdechla voš :D :D takze fakt to ucinkuje.. vypadla z tych jej neskutocne kuceravych a hustych vlasov ( uz som nemala silu o 23 vycesavat, reku na druhy den dame znova a vycesem potom aj..tak som len rucne hnidy vybrala co som videla...)
NO a je po probleme, klop klop... Ale nechapeme, asi idem kupit cajovnikov olej a budem jej spanky a krk vzadu vzdy potierat, ked niekam pojde, aby na nu nesli, lebo toto je des,,,
Ten 1 paranit mam pri jej vlasoch na 1 pouzitie, keby ich mala vela... ked je to takto hned podchytene, tak aj na 2 pouzitia ( pisu 4, ale podla dlzky a hustoty vlasov, co my teda mame huste a dlhe)... A to bolo vobec stastie, ze ju zasvrbela hlava a hned mi povedala nech ju pozriem.... to mala tu voš tam mozno len 1-2 dni nastastie, nestihla narobit este galibu velku