icon

Ako zničiť vši?

trimity68
1. jan 2013

Ahojte prosím o radu mala mi dostala vši a neda sa mi ich zbaviť som stoho nestastna ☹

medovka14
30. mar 2017

@sardinka336 ja som jej rovno povedala, že hrebeň musí byť a ak ju to bude moc bolieť, pôjde ostrihať, nech si sama povie, tak som zvedavá...

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
lussy666
30. mar 2017

@medovka14 noo, nam trvalo hadam aj tri mesiace, kym bola bez...ale vzdy som jdj tie procedury robila jhned q na druhy den isla do skoly, s tym ze som myslela ze uz nema a mala...no az s tym olejom sa podarilo. Za tri-styri hodky bolo po nich. islo to proste rychlo, dalo sa to na suche vlasy, tusim 15 min posobilo, vycesat, umyt hlavku normal samponom...par tych hnid bielych jej tam ostalo, ale to su skapate a postupne isli vsetky prec. A hlavne, ked sa toho zbavite, tak prevencia...keby to este raz dcera dovliekla, uz by som.asi nemala tolko nervov.

medovka14
30. mar 2017

Už máme za sebou šampón, strednej som vycesavala, mala je na ježka a najstaršia ide zajtra ráno, skúšala som jej to robiť tým hrebeňom, no koniec... Max dva cm a už sa zasekne, a oma plače :(:(

medovka14
30. mar 2017

@sardinka336
@lussy666
Baby nám ešte otázku, ako tie vši vyzerajú? Im sa nič v hlave nehýbe, iba majú také tmavé mini bodky na vlasoch blízko hlavy, dávam ich dole, no nepukaju, ako sa o tom píše na nete..

tiper24
30. mar 2017

@trimity68 co sa nekupe? 😀

kankam
30. mar 2017

@medovka14 hnidy sa prispôsobujú farbe vlasov, držia sa cca 1 cm od pokožky hlavy. Určite živá hnida pukne.

erickatt
30. mar 2017

@medovka14 kráaaasne, ale nezávidím

kattky
30. mar 2017

Moja neter mala tiez vsi. Dostala ich v skolke. Ma vlasky huste az pod zadok. Kupili jej sampon na vsi ten co reklamuju, ale viem ze na vsi je dobry aj sampon co je na psov. Obsahuje tiez latky, ktore nici vsi.

glopsa
30. mar 2017

@medovka14 ahoj najlepsi pripravok lobella sj s hrebenom , odporucam nic lepsie sme nenasli

sardinka336
31. mar 2017

@medovka14 vši sa skrátka hýbu, ako take malé chrobáčiky, to by si videla, mne to pripomínali ,,kliešťa,, ale s ploským bruškom. To čo popisuješ su hnidy - ako zrnká piesku alebo také slzičky prilepené na vlasoch, tie treba vyberat lebo z toho sa mozu vyliahnut nové vši.

medovka14
31. mar 2017

@sardinka336
Boli sme u kadernícky, ze dám staršiu ostrihať, tak nakoniec to vši nie sú, ano hnidy, sú to lupiny 🙂
Tak som si vydýchla, ja som stále pozerala babám vlasy, no nič hybajuce sa som nevidela, skúšala som pukat, nepukali, ani tým hrebeňom špeciálnym som nič nevycesala, len lupiny.. A hlava svrbela len tu najstaršiu, no ja som zmenila šampón cca dva týždne dozadu, tak to ma z toho...
Najmenšej som nasla jednu čiernu bodku, tak som ju preventívne ostrihala, ale jej to dorastie 🙂

sardinka336
31. mar 2017

@medovka14 tak to som rada, že to nie su vši....až mi odlahlo...viem aka je to pliaga a čo je to roboty zlikvidovat to.

medovka14
31. mar 2017

@sardinka336 to aj ja, no aspoň som prezliekla postele a všetko vyprala 😀 😀😀

sardinka336
31. mar 2017

@medovka14 šikulka...ja mam z toho obdobia normalne ,,traumu,, niekedy ked idem dceru česat alebo prezliekat postele a uvidím nejaku špinku na plachte, lupinku vo vlasoch tak uz ma zaliava pot, že čo to je...či náhodou niečo....

kankam
31. mar 2017

Ja uz tiez preventivne vzdy pozeram priebezne.Az mi dcera vycita ze mamina co mi zas pozeras hlavu.Ale vdaka tomu sme naposledy po 2dnoch pokoj.Treba vzdy este po 7dnoch pozerat ci sa nejaka zabudnuta nevyliahla,lebo sa to zacne znovu. Na to myslim niektori zabudaju a pritom staci len precesat 2-3 dni s nitty gritty-prekontrolovat s tymto hrebenom a je to zazehnane.😉

20erika07
2. máj 2017

Ahojte zienky,moja mala prvykrat doniesla domov vsi,dostal ich aj syn,jeho som uplne nakratko ostrihala a urobila opatrenia no a malu tiez na chlapca a povycesavala a povyberala . Vcera ziadna vos a dnes rano nova,este nestihla naklast vajicka tak rychlo znova opatrenia sampon hreben. Uz mala vcera cistu hlavku nechapem skadial sa dostala ta vos. Som v strehu stale,hladam po zemi,mam pocit ze mozu byt vsade,vsetko mozne som uz poprala na vysokej teplote,vsetko povysavala dokladne a stale mam pocit ze niekde urcite este budu zasite ☹ strasne sa bojim ze aj ja dostanem. Mam vlasy skoro po pas,stale sa aj ja kontrolujem aj sampon som pre istotu pouzila,stale mam pocit ze mi lezu po celom tele ☹
Striekam sa preventivne sprejom aj deti. Az boli niekde v obleceni alebo v postelnych tak znici ich pranie vobec? Dakujem

kankam
2. máj 2017

@20erika07 na zemi nepreziju,skor sa malej vyliahlo nieco z hnidy ktoru si prehliadla a sampon neznicil. Treba kontrolovat v cykle 7 dni od zlikvidovania.ak tam zostane ziva hnida moze sa to zacat od znova.preto to pisu aj na sampone.vysoka teplota pri prani a mraz ( ja som dala do mrazaku co sa nedalo prat,len chemicky cistit)

20erika07
2. máj 2017

@kankam citala som ze vsi sa prisposobuju farbe vlasov. Ked som jej v nedelu objavila mala tie vsi svetlo hnede ako ma vlasky skoro blond. Dnes rano ta vos bola tmava az cierna a taku istu som vcera videla liezt po zemi. Hotova som uz z toho,vsade len hladim patram. V hlavke jej kazdu chvilu smatram. Mame sampon elimax,hned pomreli vsi od neho a pisu ze aj hnidy,niektore pukali niektore boli vysusene z neho,a ma druhykrat o 7dni aplikovat no dnes som jej od nedele dala v panike znova . Toto je hadam nekonecny pribeh ☹

kankam
2. máj 2017

@20erika07 nie si sama,paniku z toho mame vsetky :(,mne velmi pomohol ten hreben nitty gritty,a paranit sampon.mala ma vlasy po pas a huste,trapili sme sa ale neostrihala som ju,nemala som to srdce.Da sa to zvladnut,treba to podchytit hned,ak sa da.ja kontrolujem vzdy ked maju spravu zo skoly a preventivne ju vycesavam s hrebenom.

20erika07
3. máj 2017

@kankam ani ja by som ju neostrihala ale nemala aj tak extra dlhe kus pod plecia a ma len 3roky tak je jej to jedno,aspon sa hodi jej chlapcenska povaha teraz k vlasom 😊 a co nesli hrebenom som musela rucne a ona živáň neobsedi tak kym by som jej to z dlhsich vlaskov mala vyberat tak doteraz som len v polovici. Uz vacsej by som ani ja neostrihala. Ten hreben nitty gritty sa chystam kupit,doteraz som o nom nevedela kym som tu necitala. Skoda lebo chlapec 9rocny velmi plakal za vlasy ☹ cakam kym vstane mala a som zvedava co jej dnes zas objavim v hlavke ach jaj

kankam
3. máj 2017

@20erika07 ja som pod lampou prvy krat vystrihovala vlasy s hnidami,vtedy ma skoro kleplo,v skolke sme to nezazili a zrazu v skole pred sviatkami v prvej triede,vtedy som nasla na nete tento hreben a kolega mi ho priniesol od jednej kocky z BA,odvtedy prevencia,cajovnikovy olej za uska,aj do samoponu v kritickom case ked je v skole vyskyt a stala kontrola hlavy.Dostali sme len raz odvtedy a aj to sme mali za 3dni pokoj,akurat som ju este tyzden kazdy druhy den vycesavala😉

sofi2510
6. máj 2017

Nasla som "recept na koktejl pre vsi" od jednej baby a vraj je ucinny...takze 1dcl alpa,1dcl olej a 0,5dcl ocot ... na nemeckych strankach som vycitala,ze pomaha zabal z olivoveho oleja ... olej sa ma najskor ohriat a potom dat na hlavu,zabalit do igelitu najmenej na hodinu a najlepsie nechat na noc(inak moze to nyt dobre aj pre vlasy, a ako prevencia vlasy umyvat smponom s extraktom z dubovej kory alebo kokosoveho oleja ... a este je vraj dobre do samponu pridat etericke oleje z lekarne ako napr. levandulovy,rozmarinovy a tymito olejmi si natierat miesta okolo usi,krku a spankov a nechat olej hodinu posobit ... ked tie svine nabuduce dostaneme tak vyskusame

sofi2510
6. máj 2017

Sampon s extraktom vrbovej kory nie dubovej ako som napisala v prispevku vyssie

rainee
14. jan 2018

No my sme ešte vsi nemali,ale už sa v škole zas vyskytujú,tak uvidíme. Preventívne striekame na hlavu čaj.olej. A k šampónom- ja si pamätám keď som bola decko,bol taký penový šampón tuším ortosan sa to volalo. 1x mi to mama dala na hlavu a bolo po probléme. Teraz čítam že je to len pre psy?!

kvieta
14. jan 2018

@rainee Niekedy bol orthosan aj pre ľudí, potom len pre zvieratá, dnes ho už nezoženieš.
V škole, kde dcéra chodí, je opakovane problém so všami, min. 2x za šk. rok ich donesie, jedine cez prázdniny som v kľude, takže skúsenosti s odstraňovaním mám bohaté. Jednoznačne, kým bol k dostaniu, bol najlepší ten orthosan, hoci bol aj pre zvieratá, nevadilo (a mali sme po ňom skvelé vlasy🙂 ). Minulý rok som ho nevedela nikde zohnať. Vytrepala som strašné, ale fakt strašné peniaze za šampóny, ale stáli za nič. Tak som kúpila znova šampón pre psy, stál do 5,- a ten pomohol. Samozrejme vyčesávam hnidy, prvé dva týždne umývam vlasy 2x do týždňa a denne kontrolujem hlavu, ak sa objaví živá vša (liahnu sa z nevyčesaných živých hníd), hneď umývam. Je to veľmi pracné, no inak som sa ich nevedela zbaviť. Ale bez toho šampónu pre psy by som to dala oveľa ťažšie. Žehlička je super, ale spáli iba hnidy, ktoré sú nakladené ďalej od korienkov a to je nedostačujúce, pretože väčšinou sú nakladené tesne pri korienku.
Netreba sa báť tých šampónov pre zvieratká, ja osobne mám pocit, že sú ešte šetrnejšie, ako tie pre ľudí, pretože doba pôsobenia je kratšia a asi nie sú na ne vši rezistentné.
Držím všetkým palce, pretože je to fakt oštara😠

rovni
16. mar 2018

@kvieta
ako sa prosím volal ten šampón pre psy, ktorý zabral? lebo Orthosan neviem už nikde zohnať.ďakujem.

rainee
16. mar 2018

@kvieta tak už sme medzitým vsi mali, dobre nám zabral paranit len bolo umenie ho umyť,je to strašné mastné. Ortosan som nikde nezohnala. Ale základ je vsi povyberat,no je to ostara.

sofi2510
16. mar 2018

@rainee paranit ked sa umyva musi sa podla navodu ... na paranit sa da sampon vmasiruje oplachne sa vodou a potom este raz sampon,voda a pohodicka ... ak sa da na paranit najskor voda a potom sampon tak je to hotova tragedia a je to problem umyt

glopsa
16. mar 2018

Ano lobella a ten hreben je 1