Ako znížiť horúčku u dieťaťa s angínou?
Prosím vás dcéra 1r. 5mes. od pondelka poobedia horuckuje boli sme u lekárky má angínu dala nám antibiotiká ktoré berie od utorka.
Teraz ma zase 38 (bezkontaktným teplomerom) zobudiť ju a dať liek?
Problém je v tom že už dva predchádzajúce dní keď sme.ju zobudili kvôli teplote a dali liek (cipok) tak do 10min. sa povracala.
Obklad nemôžem dat keďže má studené ruky aj nohy.
Posledný liek mala o 14:00 hod. Nurofen sirup (ktorý sa mi zdá že jej rýchlejšie zaberá) môžem dať aj teraz? Či musím striedať s cipkami.
Ďakujem pekne
tie bezdotykove su fakt nanic. moj syn je uz vacsi, naucila som ho merat si v ustach (tam je ok teplota do tych 37,2-niekde sa uvadza az 37,5). ale v noci je to problem, to meriam bezdotykovym, rukou, a ked sa mi nezda, zial ho zobudim.
Ja som merala v zadku klasicky, keď boli bábätka, človek, chcel mať na desatinné miesto správny výsledok. Ešte pred rokom sa mi ešte dalo, akonáhle už nie, tedy som skúsila vzápätí odmerať aj na čele a vyšla mi po odčítaní úplne rovnaká hodnota. Čiže sa naň spolieham. Thermoval baby
nam najrychlejsie zabera Brufen. zvyknem striedat so studenymi obkladmi, to je taka nasa istota.
@dzulli1980 a co bolo dcérke, keď mala 41,7?
@fifina75 ortutovy som samozrejme na malej neskúšala ale na sebe a mužovi 🙂 mám ešte jeden doma zo starých čias 😃

@sono2 ako si to myslela s tym teplomerom? Ze ten thermoval bezdotykovy vam meria spravne? Nejako som to nepochopila a zaujimaju ma kvalitne teplomery. Ten nas viem, ze meria viac, ale ked potrebujem merat casto, tak inu moznost nemam, dieta si pod pazuchou este nechce merat a v ritke - pri tom reve ako tur a musime ho drzat dvaja, takze sa to snazim minimalizovat.