icon

Ako zvládať vysokú teplotu u detí?

18. jan 2025

Ahojte, od rana sa trapime s vysokymi teplotami. Dari sa to kombinaciou nurofen/paralen zrazat ale vzdy iba na nejaky cas. Ked mate taketo vysoke teploty, mate na noc budik a chodite kontrolovat? Alebo ked spi nechate spinkat? Pripadne kde najlepsie skusim ci ma teplotku? Bo celkovo ked spi, vzdy sa poti aj ked je zdravy.
Mame taketo teploty asi 2x v zivote mimo ockovania a nemam moc skusenosti.

Strana
z2
xlucia
18. jan 2025

kolko ma dieta rokov? ked maju tak vysoke teploty beriem dieta k nam do postele, aby som ho mala pod dohladom a bola na blizku

autor
18. jan 2025

@xlucia nemozem, kazali telefonicky z pohotovosti izolovat ich od seba, chlapec s teplotami 21 mesiacov a slecna 9 dni 🙈

katie253
18. jan 2025

Určite kontrolovať, minimálne každé3 hodiny. Malým deťom rýchlo stúpahorúčka. Paralen/panadol prepočítať podľa kíl, na 3 podania denne, pretože na krabičke je uvedené nízke dávkovanie na 4 dávkovania denne. Nurofen dávať polovicu kíl (ak ma 14kg, tak 7ml). Ak neklesá horúčka ani po hodine od podania lieku, tak aspoň zábal dať.

autor
18. jan 2025

@katie253 pani v lekarni bola zlaticko mi to tam prepocitala, davkovanie mam spravne... ja uz padam na drzku 🙈 dala som zabal pred podanim lieku, ma vylakala ta vysokanska teplota 😒

lonely66
Odpoveď bola odstránená
janinah
18. jan 2025

Otec spat s jedným a mama s druhým,každá partia v inej izbe.Samozrejme,že treba kontrolovať každé 2 -3 hodiny merať teplotu a reagovať.

lilli110
18. jan 2025

My sme mali akurat min.tyzden. Maly spal so mnou v posteli. Bola som v takom polospanku a intuitivne ho kontrolovala. Dokonca u nas boli potrebne niekolkokrat vecer a v noci aj zabaly za tie dni. Tak sa skuste prestriedat s muzom ak sa da...jeden s jednym dietatkom, druhy s dalsim.

katie253
18. jan 2025

Super, to je dobre. Zabal nemusíš robiť drasticky. Stačí utierať 2 minútky vlažnou vodou handričkou ruky, nohy, hrudníka a zabaliť na 15 minút do deky. Opakovať 3x.

anna222
18. jan 2025

Chodím kontrolovať v noci,mám už väčšie deti,nie sú s nami v posteli, ale nastavujem si budik v noci,a meriam teplotu, dávam lieky,pripadne zábaly,sprcha.

skeblicka777
18. jan 2025

Ja ešte takú pomôcku, vždy si pri teplote píšem na papier, čo a kedy som podala. Pri únave to fakt pomáha a máš vždy istotu. A teda také malé deti spia vždy pod mojím dohľadom, nevieš či nebude vracať, dávam si aj budík na každé 3 hodiny.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lucia13022023
18. jan 2025

Určite kontroluj. Ja neviem spať keď je malý chorý, ale aj tak som si dávala budíky na každé 2-3h. Mame teplomer do ucha, tak mu meriam tým aby som ho zbytočne nebabrala. Meria veľmi dobre. Môj malý počas choroby dokázal spať aj 12h vkuse a pritom mal 40tky..

autor
18. jan 2025

@janinah otec je na JIS

autor
18. jan 2025

@anna222 ano o 20tej som dala hajat pojdem o 23 mrknut 😒🙈

autor
18. jan 2025

@lucia13022023 nam ten bezdotykovy aj napriek tomu co stal ukazuje vzdy inak 🤦‍♀️

autor
18. jan 2025

@skeblicka777 ano to tiez robim

jumama
18. jan 2025

No to mas tazke, ak je este aj muz v nemocke, to je naozja velmi tazke s tak malym babatkom a chodym dietatom, ma ti kto pomoct? Nam kedysi doktor dal takyto papier o horucke - skus si pozriet...

veverickav
18. jan 2025

@lucia13022023 mozem sa spytat, aky teolomer mate? Dakujem

nikaeli
18. jan 2025

Syn (7) prišiel vo štvrtok z družiny a teplotuje vkuse podobne ako píšeš (dnes 39,8°). Lieky kombinujeme so zábalmi, dnes som vyskúšala vlažný kúpeľ (voda 30-34°) - ale pozor, nesmie mať vtedy studené končatiny a triašku. Ak sa nám aj podarí znížiť teplotu, nejde pod 38°. V noci mám nastavený budík na každé 2 hodiny a teplotu meriam klasickým teplomerom pod pazuchou. Máme 3 digitálne a každý meria inak 🤷🏻‍♀️

autor
19. jan 2025

@nikaeli vies co jameriam este rektalne, udrzat mu ho pod pazuskou, skor skrotim tigra... bezdotykovy ukazuje stale iba 37,5 max...

ariesi
19. jan 2025

Kontrolovať minimálne do hodiny po podaní, ci klesla a potom po dalsoch 2-3,ci nestúpa. U nás 39,dala som nurofen a o hodimu 40.este stúpla po loeku, takže zábaly

jamidea
19. jan 2025

Rektalny je naj, ja som velmi dlho ten pouzivala. Ostatne su nepresne, nikdy nenamerias 2x po sebe tu istu teplotu. A pri vysokej je treba vediet, ci nahodou nestupa. Treba dieta stale kontrolovat. A zrazat teplotu. Moze to trvat aj 48hodin. Moje deti k tomu stale vracali z tych tazkych antipyretik, hlavne sirupysu strasna gebuzina zla na zaludok, cize zrazit teplotu bol dost problem.

stanulienkat
19. jan 2025

Bezdotykovy teplomer vyhod. A co najdalej.

autor
19. jan 2025

@stanulienkat ano bucora to je

autor
19. jan 2025

@jamidea ja sa bojim az aj to nezacne 😢

skeblicka777
19. jan 2025

@stanulienkat mám roky microlife a meria dosť presne. Keď odmeriam rektalne pre kontrolu,teplota je takmer rovnaká+- 0.1 . Treba s ním vedieť merať

stanulienkat
19. jan 2025

@skeblicka777 microlife digitalny, alebo bezkontaktny?? Bezkontaktné sú úplne nepresné. Mali sme to aj v nemocnici, zažila som to aj ako pacient. Aj sme to rovno zrušili. Na ortuťovom teplomeri- na starej klasike som mala 38,1C teplotu, a na bezkontaknom 37,2C. Merua od buka do buka. Je to absolútne nespoľahlivé.

skeblicka777
19. jan 2025

Mám obidva, aj bezkontaktný a aj digitálny. Merajú takmer rovnako

stanulienkat
19. jan 2025

@skeblicka777 tak to je jeden z mala.

autor
19. jan 2025

@stanulienkat ja suhlaism

Strana
z2