Ako zvládať vysokú teplotu u detí?
Ahojte, od rana sa trapime s vysokymi teplotami. Dari sa to kombinaciou nurofen/paralen zrazat ale vzdy iba na nejaky cas. Ked mate taketo vysoke teploty, mate na noc budik a chodite kontrolovat? Alebo ked spi nechate spinkat? Pripadne kde najlepsie skusim ci ma teplotku? Bo celkovo ked spi, vzdy sa poti aj ked je zdravy.
Mame taketo teploty asi 2x v zivote mimo ockovania a nemam moc skusenosti.
@xlucia nemozem, kazali telefonicky z pohotovosti izolovat ich od seba, chlapec s teplotami 21 mesiacov a slecna 9 dni 🙈
Určite kontrolovať, minimálne každé3 hodiny. Malým deťom rýchlo stúpahorúčka. Paralen/panadol prepočítať podľa kíl, na 3 podania denne, pretože na krabičke je uvedené nízke dávkovanie na 4 dávkovania denne. Nurofen dávať polovicu kíl (ak ma 14kg, tak 7ml). Ak neklesá horúčka ani po hodine od podania lieku, tak aspoň zábal dať.
@katie253 pani v lekarni bola zlaticko mi to tam prepocitala, davkovanie mam spravne... ja uz padam na drzku 🙈 dala som zabal pred podanim lieku, ma vylakala ta vysokanska teplota 😒
Otec spat s jedným a mama s druhým,každá partia v inej izbe.Samozrejme,že treba kontrolovať každé 2 -3 hodiny merať teplotu a reagovať.
My sme mali akurat min.tyzden. Maly spal so mnou v posteli. Bola som v takom polospanku a intuitivne ho kontrolovala. Dokonca u nas boli potrebne niekolkokrat vecer a v noci aj zabaly za tie dni. Tak sa skuste prestriedat s muzom ak sa da...jeden s jednym dietatkom, druhy s dalsim.
Super, to je dobre. Zabal nemusíš robiť drasticky. Stačí utierať 2 minútky vlažnou vodou handričkou ruky, nohy, hrudníka a zabaliť na 15 minút do deky. Opakovať 3x.
Chodím kontrolovať v noci,mám už väčšie deti,nie sú s nami v posteli, ale nastavujem si budik v noci,a meriam teplotu, dávam lieky,pripadne zábaly,sprcha.
Ja ešte takú pomôcku, vždy si pri teplote píšem na papier, čo a kedy som podala. Pri únave to fakt pomáha a máš vždy istotu. A teda také malé deti spia vždy pod mojím dohľadom, nevieš či nebude vracať, dávam si aj budík na každé 3 hodiny.
Určite kontroluj. Ja neviem spať keď je malý chorý, ale aj tak som si dávala budíky na každé 2-3h. Mame teplomer do ucha, tak mu meriam tým aby som ho zbytočne nebabrala. Meria veľmi dobre. Môj malý počas choroby dokázal spať aj 12h vkuse a pritom mal 40tky..
@janinah otec je na JIS
@anna222 ano o 20tej som dala hajat pojdem o 23 mrknut 😒🙈
@lucia13022023 nam ten bezdotykovy aj napriek tomu co stal ukazuje vzdy inak 🤦♀️
@skeblicka777 ano to tiez robim
@lucia13022023 mozem sa spytat, aky teolomer mate? Dakujem
Syn (7) prišiel vo štvrtok z družiny a teplotuje vkuse podobne ako píšeš (dnes 39,8°). Lieky kombinujeme so zábalmi, dnes som vyskúšala vlažný kúpeľ (voda 30-34°) - ale pozor, nesmie mať vtedy studené končatiny a triašku. Ak sa nám aj podarí znížiť teplotu, nejde pod 38°. V noci mám nastavený budík na každé 2 hodiny a teplotu meriam klasickým teplomerom pod pazuchou. Máme 3 digitálne a každý meria inak 🤷🏻♀️
@nikaeli vies co jameriam este rektalne, udrzat mu ho pod pazuskou, skor skrotim tigra... bezdotykovy ukazuje stale iba 37,5 max...
Kontrolovať minimálne do hodiny po podaní, ci klesla a potom po dalsoch 2-3,ci nestúpa. U nás 39,dala som nurofen a o hodimu 40.este stúpla po loeku, takže zábaly
Rektalny je naj, ja som velmi dlho ten pouzivala. Ostatne su nepresne, nikdy nenamerias 2x po sebe tu istu teplotu. A pri vysokej je treba vediet, ci nahodou nestupa. Treba dieta stale kontrolovat. A zrazat teplotu. Moze to trvat aj 48hodin. Moje deti k tomu stale vracali z tych tazkych antipyretik, hlavne sirupysu strasna gebuzina zla na zaludok, cize zrazit teplotu bol dost problem.
Bezdotykovy teplomer vyhod. A co najdalej.
@stanulienkat ano bucora to je
@jamidea ja sa bojim az aj to nezacne 😢
@stanulienkat mám roky microlife a meria dosť presne. Keď odmeriam rektalne pre kontrolu,teplota je takmer rovnaká+- 0.1 . Treba s ním vedieť merať
@skeblicka777 microlife digitalny, alebo bezkontaktny?? Bezkontaktné sú úplne nepresné. Mali sme to aj v nemocnici, zažila som to aj ako pacient. Aj sme to rovno zrušili. Na ortuťovom teplomeri- na starej klasike som mala 38,1C teplotu, a na bezkontaknom 37,2C. Merua od buka do buka. Je to absolútne nespoľahlivé.
Mám obidva, aj bezkontaktný a aj digitálny. Merajú takmer rovnako
@skeblicka777 tak to je jeden z mala.
@stanulienkat ja suhlaism

kolko ma dieta rokov? ked maju tak vysoke teploty beriem dieta k nam do postele, aby som ho mala pod dohladom a bola na blizku