Ako zvládnuť angínu bez antibiotík?
Maly mal tyzden crevnu chripku a teraz mu zistili, ze ma silne zapalene hrdielko - anginu. Nechce jest, vobec prehltat, uz ani mliecko pit :( Schudol pol kila. No moja dilema je v tom, ze maly ma dlhotrvajuce crevne problemy, hnacky velmi casto, problemy s bruskom a stolicou. Co s nim spravia antibiotika?? Neviem, co je teraz dolezitejsie, ci ochranit brusko ci sa zbavit anginy. To, ze ma problemy s bruskom - to myslim cele mesiace :(.
Da sa zbavit anginy ucinne aj bez antibiotik? Ako? My sme antibiotika este nemali pri dcerke, je to nasa premiera. Najradsej by som bola, keby sa dala angina preliecit cesnakom a cibulovym sirupom. Ale nie som si tym ista 😖 Nechcem mu ublizit.
@anjelicek26 No a neskúšala si actimel?
pokial ide o angínu ozaj angínu sposobenu streptokokami bez atb . to nepojde ale ja som razt mala cele mandle hnisave a mali sme doma biolampu a to mi perfetkne púomhlo
@anjelicek26 ahojcek, pisem ti sem, nech neodbocujeme od temy. drzim palce, aby to nebola ta potvorska angina! A maly ako? davas mu tie probiotika?
@aliza - jj krpec dostava probiotika, myslim, ze mu to robi dobre, planujem mu ich este mesiac davat.
No a Saska uvidim, ale angina aj u nas v okoli, strasne sa to rozmaha 😖 Zatial mi prijde skor unavena, taka no - na pokraji choroby, ukaze sa noc, rano, ako na tom bude. Zatial spi ako zabita. Ale stale je horuca 😖
@anjelicek26 no u nas to tiez tak zacalo, najprv bola unavena, potom taka urevana, aj za blbosti, potom ju zacalo triast od zimy a uz to islo...antibiotika mam v ladnicke, ale stale nejak vaham. davam zatial homeopatika na anginu, vyzera, ze zaberaju, uz ju prestala boliet hlava aj brucho, aj horucky prestali, ale mandle stale velke, cervene, aj bielym povlakom. Tak neviem. Davaj aspon paracetamol alebo ibuprofen, to by mohlo zastavit priebeh.
@aliza - no Saska bola urevana cely vikend 😕 Fakt za kazdu kravinu, v nedelu sme hrabali listie v zahrade a rozrevala sa hadam 5x 🤐 Ale ona je uz posledne tyzdne taka ufnukana, za vsetko place 🤐
Zatial dostala nurofen sirup, v noci jej chcem supnut paracetamol cipok, hadam si to nevsimne. Na noc ma tabletky na hrdlo, nadopovala som ju vitaminom C v konskej davke 😅 Zajtra kuknem do hrdielka zas, ale nemala to cervene, ani z ust jej nepachlo, ani povlak na jazycku... Budem ju sledovat.
@anjelicek26 treba pozerat mandle, ak sa da. Ak mas baterku, tak jej tym zasviet do hrdielka a nech povie 'aaa', malo by to byt vidiet. Moja ma mandle na cele hrdlo 😀. Ach jaj, my choroby absolutne nezvladame, kedze nie sme na to zvyknuti...tiez mala nebyva chora. 3 dni doma sme este ani raz neboli.
@aliza - no tak aj Saska ma asi anginu. Uz jej citit s pusinky a ma aj povlak na jazycku. Na mandle som pozerala, aj hrdlo, ma ho len slabulinko cervene, tak fakt neviem, idem volat lekarke, ci na nas bude mat dnes cas. Ale teplota jej uz treti den neklesla pod 38, takze nic moc 😖 Ja to fakt nechapem, 5,5 roka sme neriesili ziadnu chorobu a odrazu obe deti angina behom mesiaca. Normalne zacnem verit na nejake urieknutie 😠 Lebo dovod ochoriet fakt nemala, okolo nej vzdy chodili decka zo zelenymi soplami az po kolena a ona nikdy nic a teraz (?) Nechapem proste.
@anjelicek26 ja viem, o com pises, my sme tiez nebyvali vobec chori, ale teraz sa to s nami taha uz od septembra, odkedy sme sa vratili z prazdnin na SK. Vraj to je taky svinsky virus, u nas naokoli to maju vsetci, ci deti, ci dospeli a tiez predtym nebyvali chori. Ja teraz skusam to koloidne striebro, tak uvidime. dcera uz ma ATB odvcera, nie som nadsena, ale nechcem riskovat.
@aliza - no od poobedia uz sme bez teploty 😵 Zajtra rano mame aj tak termin u lekara, nech ju poriadne prezrie. Kde si zohnala koloidne striebro?

@xlucia - no zatial nic, vitamin C iba a cakame hadam v pondelok dorazia probiotika. Zacina pokasliavat, dnes mal zasa aj teplotu :( No tak uvidime, toto asi nepreliecime za dva dni.