Ako zvládnuť teploty po očkovaní u bábätka?
Ahojte včera sme boli na ockovany 2vakcina do oboch noziciek a idem si po radu o 20hod začali teploty až do dnes to trvá 38.39a strašný plač dala som panadol a naposledy nurofen poraďte mi čo ďalej som zúfalá stoho
@simca2277 my sme tiwz včera mali očkovanie 2 vakcína, maly ma 6 mesiacov ale koli chorobe ma posunuté očkovanie. Včera bol ešte ako tak v pohode ale dneska tiež teplotuje nad 38.
S doktorkou si to konzuktovala? A v lekarni predavaju chladiace naplaste tak to sa mi osvedcilo ze je dobre po ockovani. U nas sestricka rovno to nalepuje v ambulancii.
@anonym_3db6ce áno tie naplastia dávam malej od včera aj mokré plienky som dávala v noci volala som s doktorkou powedala mi že je to normálna reakcia že mM jej dávať syrup ako doteraz keby mala 39a neustupoval mM ísť na Kramáre teraz spinka dávala som jej panadol syrup zabral a potom zase teplota a o 13;20som vymenila za nurofen a doteraz nič ešte zatiaľ dpi už som zúfalá bojím sa že zas to bude ako včera cez noc nesiete mi poradiť či to môže zmiznúť aj takto skôr
volaj mudr , ak je "iny" plač alebo dlhotrvajuci a silny chod hned na kramare a ak teplota neustupuje ešte stále tak tiež
Pri tejto vakcíne môže byť teplota kľudne aj 3 dni. Ak ide pekne zraziť a nič iné tam nie je,nerobila by som paniku.
@anonym_e565dc hej a čo mu je možno zo zubkou ms teplotu či ?keď ho neockovali
@simca2277 však píšem že tiež sme mali včera očkovanie druhou vakcínou a od rana teplotuje a dávam sirupy na striedačku.
Máte stimyo niekto skúsenosť poradíte mi čo robyt alebo koľko to trvalo vám a akú ste mali postup
@anonym_e565dc jej aj moja a ustupuje to prosím vás. A aké syrupi dávate môžem vedieť ja som zúfalá bojím sa
@simca2277 nám sa to vždy po 4hodinsch objaví tak 38.5 bolo už aj 39 a moc potom plače a musím ju mať na rukách celú noc som ju tak mala položila som ju a hneď plač veľký chcela som ísť na Kramáre ale keď to ustupilo som nešla poraďte mi
Ja som teraz išla merať malej teplotu a má 38.1dieliky odrátať mám jej dať syrup?
Ja som teraz išla merať malej teplotu a má 38.1dieliky odrátať mám jej dať syrup?
@simca2277 Ak je kľudnejšia, neplače sirup už netreba. .
Pri teplotách nezabudni dávať viac piť
@anonym_f5b0d0 ďakujem ja newiem som zúfalá veríte mi
@simca2277 Ukľudni sa, teplota nie je nič zlé. Telo si tvorí protilátky.
@anonym_e565dc jej aj moja a ustupuje to prosím vás. A aké syrupi dávate môžem vedieť ja som zúfalá bojím sa
@simca2277 ja som doobeda mu dala paralen cipok ale do 5-10min kakal takze nezaucinnoval. A o 12:30 nurofen a zabral do hodinky klesla teplota. A asi od 16:00 opäť teploty a teraz smw dali paralen sirup tak čakám že klesne teplota.
@simca2277 ja som doobeda mu dala paralen cipok ale do 5-10min kakal takze nezaucinnoval. A o 12:30 nurofen a zabral do hodinky klesla teplota. A asi od 16:00 opäť teploty a teraz smw dali paralen sirup tak čakám že klesne teplota.
@anonym_e565dc ja som teraz merala číslo mi 38.1ana to hneď som merala zase a vislo mi 38.04dieliky dole ešte k tomu čiže 37nieco mám jej dať liek nurofen či mám ešte čakať tepla je a dala som jej na nožičky náplaste a keď jej to dám hned začne platiť buď stoho alebo newiem vaše dieťa ako to dáva tiež vám plače hrozne
@anonym_e565dc ja som teraz merala číslo mi 38.1ana to hneď som merala zase a vislo mi 38.04dieliky dole ešte k tomu čiže 37nieco mám jej dať liek nurofen či mám ešte čakať tepla je a dala som jej na nožičky náplaste a keď jej to dám hned začne platiť buď stoho alebo newiem vaše dieťa ako to dáva tiež vám plače hrozne
@simca2277 mne bol maly mrzuty veľmi a viac chcel spinkať než obvykle a zaspal mi na rukách vždy a keď som ho šla preložiť tsk hneď sa zobudil s plakal. Sko som dals druhý raz sirup tak do hodiny klesla teplota. Sirup sa ma striedať nurofen a o 4 hodiny panadol/paralen sirup. Ale sirup sa ma dávať ak ma nás 38,5. A ak ma teplotu a rúčky nôžky sú studene tak sa nemá dávať studený obklad. A ak obklad tak taký letný.
Nám klesla teplota a dúfam že už počas noci nestúpne a že noc bude kludna a maly si pospi dobre. A zajtra tiež dúfam že bude ok.
Kazde 4h striedat paralen, nurofen, ak je nutne, tak zabaly. Plus samozrejme dieta ukludnovat tak, ako mu je prijemne.
@simca2277 no ako? Ustúpili teploty? Nám po poslednom sirupe áno a dufsm že noc bude kludna. Sirup som dals 17:30 a do hodiny klesla teplota a od vtedy zatiaľ nebola.
Ahoj, prosím, sprav hlboký nádych s výdych. Je to v poriadku. Teplota nie je zlá vec, bábätko si robí protilátky. Som lekárnik, skusim ti spraviť maly návod ako postupovať 🙂
Správne meranie teploty - ideálne v konečníku, naolejovaným teplomerom. Vtedy od hodnoty, ktorú nameral teplomer odrátaš pol stupňa - (teplomer namieria 38,0- bábätko má teplotu 37,5)
Pokiaľ nemá teplotu nad 38, nejaví známky bolesti, nepodávame nič - zbytočne by sa potláčala imunitná odozva organizmu a o tú nám ide 🙂
Ak horúčka vystúpi nad 38 a neklesá podávame lieky napr nurofen, panadol podľa hmotnosti dieťaťa, online sú kalkulačky, ak si netrufaš počítať z hlavy, ak chceš, hoď mi váhu bábätka, vypočitam ti presnú dávku 🙂
Pokiaľ pekne zaberá jeden typ lieku dávame len ten v predpísaných intervaloch, ak by teplota stúpala skôr ako po 6-8 hodinach, vymeníme účinnú latku ( striedanie napr paralenu s nurofenom) - ak chceš rob si poznámky, kedy si koľko a akého lieku další a aká bola reakcie. Keď mame niekoľko ťažkých noci po sebe doma robím to aj ja, nech mám prehľad 🙂
Výborne je aj chladenie miesta (čo robíš 🙂) a časté podávanie tekutín.
Ak by horúčka atakovala 40 a neklesali, pokojne pridaj vlažný kúpeľ ( mne sa osvedčilo ľahnúť si do vody s bábätkom) a kontaktovať okamžite lekára.
Držím palce, si skvela mama. Zvládnete to ♥️.
@simca2277 no ako? Ustúpili teploty? Nám po poslednom sirupe áno a dufsm že noc bude kludna. Sirup som dals 17:30 a do hodiny klesla teplota a od vtedy zatiaľ nebola.
@anonym_e565dc no mi sme došli s krsmarou mala mi hrozne plakala som sa zľakla powedali mi tam že je zdravá že je to po vakcine normálne som s ikludnila trocha dali jej cipok a každé 3hod mám dávať čipku striedavo raz Paralen a raz nurofen čiže o 22nam dali v nemocnici s zatiaľ nič uvidíme ale dám aj o dvanástej nurofen cipok držím palce aby sa vispinka malý
Ahoj, prosím, sprav hlboký nádych s výdych. Je to v poriadku. Teplota nie je zlá vec, bábätko si robí protilátky. Som lekárnik, skusim ti spraviť maly návod ako postupovať 🙂
Správne meranie teploty - ideálne v konečníku, naolejovaným teplomerom. Vtedy od hodnoty, ktorú nameral teplomer odrátaš pol stupňa - (teplomer namieria 38,0- bábätko má teplotu 37,5)
Pokiaľ nemá teplotu nad 38, nejaví známky bolesti, nepodávame nič - zbytočne by sa potláčala imunitná odozva organizmu a o tú nám ide 🙂
Ak horúčka vystúpi nad 38 a neklesá podávame lieky napr nurofen, panadol podľa hmotnosti dieťaťa, online sú kalkulačky, ak si netrufaš počítať z hlavy, ak chceš, hoď mi váhu bábätka, vypočitam ti presnú dávku 🙂
Pokiaľ pekne zaberá jeden typ lieku dávame len ten v predpísaných intervaloch, ak by teplota stúpala skôr ako po 6-8 hodinach, vymeníme účinnú latku ( striedanie napr paralenu s nurofenom) - ak chceš rob si poznámky, kedy si koľko a akého lieku další a aká bola reakcie. Keď mame niekoľko ťažkých noci po sebe doma robím to aj ja, nech mám prehľad 🙂
Výborne je aj chladenie miesta (čo robíš 🙂) a časté podávanie tekutín.
Ak by horúčka atakovala 40 a neklesali, pokojne pridaj vlažný kúpeľ ( mne sa osvedčilo ľahnúť si do vody s bábätkom) a kontaktovať okamžite lekára.
Držím palce, si skvela mama. Zvládnete to ♥️.
@anonym_b8c34f ďakujem pekne
@anonym_e565dc no mi sme došli s krsmarou mala mi hrozne plakala som sa zľakla powedali mi tam že je zdravá že je to po vakcine normálne som s ikludnila trocha dali jej cipok a každé 3hod mám dávať čipku striedavo raz Paralen a raz nurofen čiže o 22nam dali v nemocnici s zatiaľ nič uvidíme ale dám aj o dvanástej nurofen cipok držím palce aby sa vispinka malý
@simca2277 no tak my bojujeme. Od 23:00 sme hore, teplota vystúpila na 38,8 dala som nurofen, aj klesla teplota ale ja nespím nič a maly po troske, hneď sa budi. Tak asi to bude zlá noc.
Dobre že ste šli na Kramáre, radšej ísť keď sa ti niečo nezdá. Hadsm máte už kludnejsie ☺️

S doktorkou si to konzuktovala? A v lekarni predavaju chladiace naplaste tak to sa mi osvedcilo ze je dobre po ockovani. U nas sestricka rovno to nalepuje v ambulancii.