icon

Aku výšku má vaše dievčatko?

andulinne
28. sep 2019

Zdravim Vás. Mohlo by ste mi napísať aku výšku majú vaše baby? Moja dcera má 8 rokov a iba 113cm. My sme s mužom síce nižší ale toto sa mi už zdá naozaj málo. Doktorka vravi že medziročny prírastok je ok, keďže sa malinká narodila. Ale mala v 40tt 49cm čo nie je extrém. Ďakujem

bibistec
29. sep 2019

@nelca84 inak vás syn bol ako 6 ročný v grafe v norme neviem odkiaľ beriete že nebol? Dievčatá a chlapci majú odlišný vyskovy graf.mozte pozrieť aj na nete

zara1357
Autor odpoveď zmazal
biancarv
29. sep 2019

Ja mám sice synov, ale tí su väčšinou nižší ako baby. Menší bude mať v novembri 7 rokov a má teraz 131 cm. Starší mal cca v tom veku o 10 cm menej ako mladší.

yanni
29. sep 2019

@andulinne Citala som len prvu stranu, tak sorry ak to tu uz bolo. Obaja ste sice dost nizki,. takze ani deti nebudete mat nejakych obrov, ale pre pokoj duse by som ju dala vysetrit. Ono mne sa zda, ze je to fakt dost malo. My s muzom tiez nie sme velmi vysoki, obaja taky priemer, ale nasa 4 rocna (presne 4 roky a 2 mesiace) ma 110 cm. Tiez si nemyslim, ze tvoja dcera sa narodila malinka. To ti kto povedal? 49 cm je na donosene dieta v norme. Nasa mala 2790 g a 50 cm. Cize o nic väcsia ako tvoja.

lumma
29. sep 2019

Moja dcérka 3,5r meria 103cm (169cm/184cm)

radka018
29. sep 2019

Moja dcérka má 5rokov a má 128cm. No každé dieťa je iné a veľa zohráva genetika. Môj muž je vysoký, tak bude dcéra asi po ňom.
Ja mám 162cm (prestala som rásť v 5.ročníku) a rodičov mám 161cm a 172cm výšky. Gény sú gény.
Ale ako už žienky spomenuli, ak sa Ti niečo nezdá, tak skúste nejaké vyšetrenia.

tosomja
29. sep 2019

Dcera ma 9r a 130cm, ja 150cm, on 176cm.

lenka2710
29. sep 2019

@andulinne moja ma síce len 5 rokov, má 105 cm, narodila sa v termíne s výškou 47 cm, aj s mužom sme nižšej postavy, takže necakam zázraky
Mám kamosku,ktorá má chlapca vo veku mojej malej a ten ma uz teraz 122 cm, lenže obaja sú vysoky! Kamoska ma vyše 180 cm a on cez dva metre

dai
29. sep 2019

@saskia_98 hormón sa nepicha len tak... Si to predstavuješ ako hurvinek valku... Jemine... Áno, môj Brat tiez tak zázračné vyrástol... Väčšina ale nie, preto ak je dieťa mimo tabuľky tak sa preverí ci je zdravé... Ak áno tak sa len ďalej sleduje, ak ale nie je tak môže mať rôzne problémy - môže byť alergické, mať chorú štítnu žľazu, nie všetko je o rastovom hormóne... Ale nakoniec áno, aj ten mu môže chýbať... Chybanie rastového hormónu nie je potom len o raste ale súvisí s pubertou, správnym dozrievanim orgánov etc.... Chceš to hrať na mudru ale nevieš o tomto nič, svoje rady si nechaj pre seba a radšej nech sa vyjadrujú ženy s podobným problémom...

aduliak
29. sep 2019

To je aj podľa mňa veľmi málo a to som vôbec neni za tabuľky...naša bude mať v novembri 9 a ma 146cm a syn ma 5 a meria 125cm

hors
29. sep 2019

@andulinne Ahoh naša ma 6r a 6 mes.a na 131cm. Ja mam 169 a mm ma 174 cm. A pôrodu váhu a výšku mala 51cm a 3660g.Ja by som vyskúšala endokrinológa. Ale tak možno bude nižšieho vzrastu.

dai
29. sep 2019

@michalka4193 ty vieš co to znamená nedostatok rastového hormónu? Co všetko spôsobuje? Už pochopte ženy že to nie je len o výške... Ja fakt nechápem prečo sa tu vyjadrujú ženy co nie sú ochotné si nič naštudovať len múdrovat... Kľudne nech tvoja dcéra v dospelosti ma 140cm a je neplodna... Véd sa hádam nebudeš opicit po nejakých ženských na MK a pichať hormón, nie? Hádam ti potom bude dcéra vďačná že si bola taka cool a neriesila:((verím ze chápeš že toto je irónia, ale žiaľ v prípade nedostatku Rh a neriesenia tejto situácie je to dosť pravdepodobný scenár, iné je ak je dievča len nižšie ale zdravé - to ale bez testov nezistís..)

saskia_98
29. sep 2019

@dai hej no, ked pozeram na teba, tak ty si zjedla vsetku mudrost sveta. Vyjadrilo sa tu xy zien a akurat moj komentar sa ti nepaci. Co je tvoj problem, nie moj. Ja si napisem kde chcem, co chcem, kedy chcem a teba je do toho nic. 🙊😉

saskia_98
29. sep 2019

@dai a poznam chlapca ktoreho tiez nim napichali lebo testy ukazali ze mal malo rh (ostatok v norme), chlapec sice narastol ale dnes ma problemy s pečeňou, obličkami, srdcom a vela ineho. Ale ok, ako som napisala, ty vies vsetko. 😉 neni od veci ist na testy ale bavime sa o tom, ked bude vsetko v poriadku ci ju da pichat dristami..

arcenciell
29. sep 2019

@andulinne nasa ma 10 rokov a sotva 130cm...boli sme aj na stitnej zlaze lebo ma aj chabych 24 kg...a vlastne si to takto usrzuje uz asi 2 roky....ale nic nezistili je uplne v poriadku...pritom ja mam 164cm a muz 176...

petra199099
29. sep 2019

Moja ma 5rokov a mala v juni 110cm a narodila sa malicka 49 cm a 2800g ....kazde dieta je ine ..kamoskyn syn ma o rok viac a ma tolko cm ako moja dcera a moj priatel ma 175 cm ja 165 cm

siska53
29. sep 2019

@andulinne nasa ma 7r, ma 124 cm a pri narodeni mala 48 cm ako aj syn. Ja som.krpata, mam 155cm, muz 180, v rodine mame takych krpcov ako ja, ale aj 2metrovych.. takze uvidime.. syn mal.pri narodeni 48 cm a teraz v 9r.ma 144cm..

dai
29. sep 2019

@saskia_98 ty si fakt není nenormálne jesitna🙂 namiesto toho aby si uznala že len kecas a nič nevieš tak tu budeš ďalej vypisovať... Pozri sa moja milá do skupiny kde sa združujú mamy naozaj malych deti (co mimochodom mamička zakladateľka tejto témy už spravila a dostala reálne odporúčania co robiť a ako na tom sú... A nie neboj, nikto jej nekázal pichať hormon🙂) čo by mnohé dali zato ak by riešenie bolo... Ty fakt nemáš páru aký zložitý proces je zacanie pichať Rh? 🙂 ty si myslíš ze nabehnes k lekárovi, povieš ze tvoje decko je malé, tak šup dajte hormón? A oni dajú? Bez poriadnej indikácie a zvazenia za a proti, pričom za jasne vyhráva, ti nikto žiaden hormón nedá! Takže kľudne ďalej vypisuj tvoje mudrosti:( chcela by som ta vidieť ako na všetko kašleš keby tvoja dcéra mala v 12tich 120-130cm... Ale jasne, veľká frajerka keď nič riešiť nemusíš...

saskia_98
29. sep 2019

@dai moje dieta zas rastie abnormalne rychlo ale ty vies co ja riesim a co nie. Vestecka gula ti to zrejme ukazala. 🙂

dai
29. sep 2019

@saskia_98 tak píšeš ze neriešis nič, to odporúčas aj ostatným... Keby si napísala ze je mimo grafu a treba preveriť ci je zdravá tak je to o niečom inom... Ty rádis sa nato vykašľať, ved nie všetci sme rovnakí...

saskia_98
29. sep 2019

@dai napisala som ti ze neni od veci ist na testy ale odporucam lepsie zacat citat ..

dai
29. sep 2019

@saskia_98 prepáč - kopíruje tvoj prispevok:
Ked ste takí nízky tak jasne ze ma normalnu vyšku potom. Moj 10 mesacny ma 85 cm vysku. Ale zas ja 175 cm a manzel 198 ci kolko cize ma byt po kom vysoký. Moja suseda ma 156 cm vysku a jej dcerka ma 10 rokov a tiez len nejakych 122 cm, proste je taka drobnunka, malinka lebo je po mamke.

Tak prepáč, tu časť že ma ísť na testy tam fakt nevidím... V ďalšom príspevku mne už len píšeš o rastovom hormón a jeho pichani lazo plazo...

mia1107
29. sep 2019

Moja dcérka má 8 a 135cm

saskia_98
29. sep 2019

@dai tak to si precitaj moje prispevky este raz a potom tu mudruj. A medzi tym mozes ist skusit ocnu ambulanciu. 😉

marion09
29. sep 2019

Moja má 3r a 100cm

simca06022011
29. sep 2019

Moja sa narodila 49cm a dnes ma 8 r a 145cm. Najvyššia v triede... Extrém, ocko .a 192, všetky dievky u nich v rodine 180+ a ja 170... Čiže nema byť po kom nízky. Ak lekárka tvrdí že všetko ok, tak by som neriesila

andulinne
autor
30. sep 2019

dakujem Vam dievcata za vsetky odporucania. Nespalo by sa mi uz teraz urcite dobre ak by som nepreverila ci je vsetko OK. Nejde o zbytocne ani invazivne vysetrenia, takze sa o tom porozpravam s doktorkou. Bohuzial aj mna prax naucila ze sa nemozem vzdy riadit tym co mi povie doktorka. Nepoznam ziadne dieta, ani tu v skupinach som na take nenarazila, ktore by rastlo tak nizko pod percentilom ako moje, takze myslim, ze aj opodstatnene ale bez paniky sa tomu budem venovat. Majte pekny den !

michalka4193
30. sep 2019

@dai ty si mega múdra moja mamka je tiež nízka ja mam 153 a som tu moja mamka 147 mame rodinného známeho veľmi dobrého lekára a tiež proste rastový neodporúča to nieje sranda co všetko obsahuju a vieš čo sme zdravé aj keď sme nízke moja mamka ma 1 a ja 2 deti tak láskavo sa obuvaju do niekoho iného nie do mňa nie ja by som injekcie nedala a co? Aj by mala problémy so štítnou tak áno tabletky všetko by som dala lebo aj ja má štítnu ale rastový nie môj názor tak ty nekomentuj ten môj. Môj názor a bodka

michalka4193
30. sep 2019

@dai a ešte dačo ty tu neodsuzduj matky ako s prepáčením seru na deti a neriešia moja zlata ja sa o deti starám ako najlepšie viem s každou debilinou utekám k doktorke ta dcéru veľmi pravidelne vidí od mala a sama usúdila že nemám riešiť bola na operácii je pravidelne kontrolovaná ci je všetko oka aj na operáciu som mala ja gule vybaviť to aj keď to bolo ťažké lebo iné sa do toho nehrnuli a to ma stalo dosť úsilia aj peňazí aj strachu a výčitiek ci bude všetko ôk za deti by som dala aj zivot

saskia_98
30. sep 2019

@michalka4193 neries ju. Ved mne napisala co ja riesim ked take problemy nemam, pritom moje dieta zas rastie abnormalne rychlo ale ok. Ona vsetko vie cez jej carovnu gulu asi. 😂😉