icon

Aký máte názor na dávanie kvapiek Vigantol do fľaše?

retaerika
25. feb 2015

Baby...kapky som dala do flaše spolu s Nutrinolom a to od 6. mesiaca. Potrebujem vedieť, či sa to vstrebáva - aj ked je to vo flaši? Jedna moja známa totiž tvrdila, že sa to nalepí na vnutornu stenu flase. Podla príbalovej informácie ak je Vigantol dané do flaše treba dávať pozor na to, aby bol celý obsah konzumovaný..teda nie je zakázané.....neviem...názory?

jamabe
25. feb 2015

Nám pediatrička kázala dávať na lyžičku s troškou mlieka... Na druhej strane, ak príbalový leták tvrdí, že sa môže, tak by som mu verila viac ako známej 😉 D vitamín je rozpustný v tuku, takže by sa v mlieku mal rozpustiť.

nelly004
25. feb 2015

na lyžičku s trošku mlieka, alebo za jogurtom a máš istotu.. mne jakubko málokedy vypije celú dávku mlieka 🙂

ica86
25. feb 2015

Ja to tiez tak robim, vecer do flasky, vzdy mi ju vypije celu tak je to ok

ajjka87
25. feb 2015

Ja som dala párkrát do fľaše a veľmi oľutovala,mastný povlak ostal, ktorý ťažko dole išiel. lyžicka a trošku mliečka, či krémik a bez problémov 😀 mliečko k tomu babo nemusí celé vypiť

p_etrisha
25. feb 2015

Ja od narodenia davam malej na lyzicku trosku mlieka a na to kvapnem 🙂

ustrachana
25. feb 2015

Ja som to davala do flase do cumlika ☺ a ako pil mlieko pekne to dostal do seba 😉

melania1
25. feb 2015

my sme kvapli po kvapke na dudel a tak dali do pusy🙂 a neskor uz mala vyplazila sama jazyk a kvapli sme rovno na jazyk🙂

gretocka
25. feb 2015

kazdopadne sa ma rozpustat v mlieku, takze nie priamo na jazyk. Ja som kojila, ale od malicka sme davali na lyzicke. Nakvapkala som mlieko, prikvapla kvapku vigantolu a sup do pusy.
Do flase sa moze tiez, akurat ak nevypije cely obsah flase nedostane ani celu davku Vigantolu.

margaretka99
25. feb 2015

nam dr povedala NIE do flase, ale na lyzicku mlieka. Na flasi to moze ostat na stenach flase alebo v nedopitom mliecku.

jlp
25. feb 2015

Ja som vigantol davala len ked som si spomenula cca 3x za mesiac na lyzicku a obaja su zdravi ;)

bianca
25. feb 2015

na lyzicku mlieka a sup do pusinky.Tak neriskujes ze sa pozadovana latka nedostane tam kde ma.Vitamin je sice rozpustny v tuku ale to neznamena ze sa tak stane hned,

79marry
25. feb 2015

Na lyžičku, pretože sa to nezdá, ale zostane to na fľaši, je rozpustný/stráviteľný v tukoch ale až keď sa dostane do tela.

natali.83
25. feb 2015

Keď som si bola istá, že malá vypije celú fľašu, dávala som do fľaše. S lyžičkou sme sa totiž dosť trápili. Okrem toho mne sa práveže stávalo, že mi ostala mastná lyžička a to tak, až som pochybovala, či sa do malej vôbec niečo dostalo.

petkasestka7
25. feb 2015

Baby co tak vyskusat jamieson ?
Nieje tam tolko svinstva co vo vigantole!
A moj maly bol ako z divych vajec po vigantole kym sme nekupili jamieson a je pokoj 🙂

karkana
25. feb 2015

my tiež len na lyžičku s trochou mlieka,,,tam mám istotu, že spapá

mirkami7
25. feb 2015

toho ,že sa nalepí na flašu by som sa nebála,ale treba dávať pozor na to aby bábo vypilo všetko,čo u nás často krát nebolo,preto sme radšej dávali na lyžičku

mravvcek
25. feb 2015

Ono nejde tak ani o stenu flase ale o to ze sa moze vigantol nLepit resp.usadit na vnutornej strane cumlika na tej gume. A nemusi sa dostat vsetko do pusy. Ja by som radsej davala na lyzicke.

gabusiki
25. feb 2015

A to sa nedáva len kojeným deťom??? Ved v Nutrilone už vitamín D je... podla mna deťom na UM sa Vigantol nedáva vobec.

siska53
25. feb 2015

Kedze nie je istota,ze to dieta cele vypije,ja som to pocas dojcenia i podavania UM robila tak,ze na lyzicku par kvapiek a sup do pusy este pred zacatim satia ci pitia.

ivet1371
25. feb 2015

gabusiki dáva sa to všetkym deťom je jedno či kojene alebo na UM na vývin kostí

helencek
Autor odpoveď zmazal
ivetoy
26. feb 2015

olej sa nalepi na stenu flase a vase dieta nedostane nic....takze na lyzicku s mliekom,cajom,...alebo nakvapkat priamo do ust....su to len 2 kvapky, vo velkej flasi sa stratia...

lyzzy
26. feb 2015

@ivetoy....pozor do čaju nie....vitamín D je vitamín ktorý sa viaže na tuky