icon

Aký máte názor na mlieko?

sophia111
30. sep 2013

Ahojte žienky. Chcela by som vedieť Váš názor na konzumáciu mlieka. Neviem, ja som na mlieku vyrastala, pijem ho dodnes a zbožňujem ho. Jedávam pravidelne, aj každý deň kukuričné lupienky s mliekom, mám to veľmi rada. Ako malá som pila kakao a pod. Mám 28 mes. dcérku a dávam jej mlieko (Dr.nám vravel, že od roka nie je problém). Veľmi ho ľúbi, tiež papá aj tie kuk. lupienky s mliekom. Proste mlieko je u ná vždy doma a takmer každý deň ho pijeme. Trošku ma ale začínajú znepokojovať články o tom, ako mlieko zahlieňuje a pod. a vraj ho treba vylúčiť t jedálnička..Pre mňa trochu nepredstaviteľné. Ale keby to bolo ozaj nejak vedecky dokázané. tak by sme to určite skúsili. Každý článok si však protirečí, tak ja neviem.Ako ste na tom Vy? Pijete doma mlieko? Resp. čo i o tom myslíte?

Strana
z3
bianca
19. dec 2013

@demo vidis a ja som ho na vlastne usi pocula hovorit nieco ine.Aspon i tu vidno kam to vsetko speje.Som sklamana

demo
19. dec 2013

@bianca a tu hovori, ze skusenosti ukazuju ze skor zahlienuje 🙂

otazka: Dobrý deň, zaujímal by ma Váš názor na podávanie kravského mlieka deťom nad 12 mesiacov. Pediatrička nám povedala, že dieťa môže všetko okrem húb a čokolády. Je pravda, že mlieko obsahuje veľa alergénov a zahlieňuje? Nie je lepšie namiesto klasickej krupice z kravského mlieka pripravovať radšej krupicu, ktorá obsahuje vitamíny a patrí do detskej výživy (Sunarka, Nutrilon, a Hami a pod.?).

odpoved: My odporúčame do troch rokov veku dieťaťa používať adaptované mlieka (napr. Nutrilon) a mliečne výrobky zaradovať až od ukončeného jedného roku dieťaťa s dôrazom na kyslomliečne produkty. Mlieko určite patrí medzi najsilnejšie alergény a čo sa týka zahlieňovania, neexistujú žiadne štúdie, ktoré by sa tejto skutočnosti venovali, ale skúsenosti svedčia pre tento fakt, preto sa odporúča najmä v období respiračných infekčných ochorení mlieko aj mliečne výrobky načas vynechať.
http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...

sophia111
autor
19. dec 2013

Baby ďakujem za odpovede..🙂 Dospela som k názoru, že mliečko piť budeme a v prípade, že by to robilo ťažkosti, tak ho obmedzíme🙂 Ja som ho pila odmalička a pijem doteraz a nemávam problém s chorobami a zahlieňovaním..Dcérka papá mliečne výrobky, na raňajky má každé ráno biely jogurt s medom (čo je tiež diskutabilné pre niekoho-medík máme priamo od včelára.-) a ovsenými vločkami a sme spokojné🙂 dcérke chutí a nemáme žiaden problém, choré sme neboli už dlho a snáď ani tak skoro nebudeme🙂 Nejdm to už riešiť, strava nám vyhovuje.

Strana
z3